Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 15 februari 2014

De president consumindert

Heb je het stukje gelezen op NOS.nl over de president van Uruguay?
Uruguay is een tamelijk arm land in Zuid Amerika. Het ligt ten zuiden van Brazilië en heeft ongeveer 3,3 miljoen inwoners.
De president, José Mujica, geeft een groot deel van het gezinsinkomen weg, want hij heeft het helemaal niet nodig.
Zijn motto is: mensen die veel nodig hebben zijn arm, want zij hebben nooit genoeg (daarmee verwijst hij naar Seneca)
Wapen van Uruguay
En verder: "Je moet bescheiden blijven", verklapt de president. "Mensen denken vaak dat ze het centrum zijn van de wereld, dat ze een belangrijke positie hebben. Maar als je de pijp uitgaat, draait de wereld gewoon door, alsof je er nooit bent geweest."
Bron: NOS.nl

Of het allemaal echt zo is als het in het artikel wordt voorgesteld, weet ik natuurlijk niet, misschien is hij toch stiekem een stuk minder bescheiden als dat hij zich voordoet, maar als het echt zo is, vind ik het een heel aardige houding voor een president van een land.

4 opmerkingen:

 1. Ooit een reportage over de man gezien.Hij woont met zijn vrouw in een zeer bescheiden huisje zonder personeel.Hij gaat met de brommer/scooter naar zijn werk en ze koken zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren een stukje over de man op tv gezien. Geweldig! Daar kan iedereen een voorbeeld aannemen! Of hij een goede president is kan ik niet beoordelen maar wat hij te zeggen had klonk heel zinnig en het mooiste is dat hij er ook naar leeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt goed zeg! Kunnen veel mensen (en niet alleen presidenten) een voorbeeld aan nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat te zeggen over onze eigen royalty?
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen