Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 24 april 2014

Devaluatie van de AH jokers

AH heeft jokers, dat zijn kortingstickers die je op een product kunt plakken. Ooit had je verschillende soorten jokers en was het leuk winkelen.
Tegenwoordig heb je nog maar één 10% sticker die je vrij ergens op kunt plakken, verder zijn het allemaal stickers die je alleen kunt gebruiken voor een bepaald (merk) producten.
Je mag 1 sticker gebruiken voor een soort wijn, 1 sticker voor schoonmaakmiddelen van een bepaald merk, 1 sticker voor wasmiddelen van een bepaald merk, 1 sticker voor bakproducten van Thuis Gemaakt (brrr, geen goede ervaringen), 1 sticker voor tandverzorging, 1 sticker voor koffiecapsules,1 sticker voor oranje producten in het kader van koningsdag.
Allemaal dingen die ik niet gebruik en niet van plan ben te kopen.
Nog wel leuk, er zijn ook twee 10% stickers voor biologische producten.
Misschien dat ik daar wèl iets mee doe.
Probleem van deze stickers: het verleidt je dure dingen te kopen, want daarbij is het aantal euro's korting hoger als je er een 10% sticker opplakt.
Dus, let op met plakken. Niet doen om alleen de korting, alleen als je er echt wat aan hebt!

13 opmerkingen:

 1. Ik heb Klok waspoeder gekocht met de 10% kortingssticker. Hiervan was de doos al ver leeg. Dus korting goed gebruikt. En de rest wat ik niet gebruik, koop ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet nog dat de jokers vroeger erg intressant waren, omdat ze vrij te plakken waren. Volgens mij had je toen 10% en 15% jokers. Ik gebruikte ze toen graag. Het is mij inderdaad ook opgevallen dat ze steeds minder 'vrij' waren. Uiteindelijk kan je ze alleen plakken op dingen die ik toch niet gebruik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook! Ik heb de 10% sticker gebruikt op de asperges! En de rest was voor mij nutteloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tandverzorging, geeft dan toch ook korting op tandpasta? Lijkt me best een goei.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonnebrandcreme van Nivea met 50%! Dat vond ik wel scoren! Met het overige ben ik het trouwens allemaal wel eens.
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sinds er bij ons in de buurt een J umbo is kom ik steeds minder bij de hamsterwinkel. De aanbiedingen zijn vaak geen echte aanbiedingen bovendien hebben wij als grensgangers het voordeel van in Duitsland kopen. Scheelt 20-25%, dat is wel iets meer dan die lullige 10% joker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou "een afdeling" van AH ook blogjes lezen om op de hoogte te blijven wat wij ergens van vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toevallig sprak ik vandaag een cassiere van de AH; zij worden helemaal gek van die jokerstickertoestanden. Ze moeten alles dubbel scannen, het is onduidelijk hoe exact de regels zijn als je meer van hetzelfde product kopen, het duurt allemaal langer ........... en dat allemaal voor kortingen van een paar cent ! Wat haar betreft mag het nu direct stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb twee setjes. 1 van mezelf en 1 van mijn vader. Koop alleen producten die ik echt nodig heb. Van de week een kilo kiwi's gekocht voor € 2.70 en twee zakjes biologische rozijnen. Ik heb altijd deze rozijnen voor in de muesli en om zo te eten. 1 zakje per week. Als je producten speciaal ervoor gaat kopen is het nutteloos. Deze kiwi's zitten er 12 in. Bij Lidl hier zijn kiwi's € 0,35 per stuk, dus veel duurder dan bij AH. Aldi € 1,55 per zes stuks. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Extra jokers zijn bij de balie verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb de jokerstickers helemaal niet ontvangen. Hoor er hier pas voor het eerst over. Heb het ook op tv nog niet voorbij zien komen, maar ik kijk dan ook weinig. Kom ik vandaag nog bij AH? ik denk t niet. Misschien zijn er volgende week weer stickers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg de reclame van de ah via de postbode.

   Ja volgende week ook weer stickers. Helaas weinig voor mij bij. ZIjn allemaal produkten die ik niet gebruik. Ik heb mijn 10% sticker het al afgeprijsde wc-papier geplakt. Dochterlief is 2 weken thuis en het gaat hard.

   Verwijderen
  2. Ik heb een anti-reclame sticker op de deur dus ik krijg geen reclame. Tot voor kort kreeg ik de reclame van AH wel, toen waren dochter en haar vriend postbode en kreeg ik altijd de reclamefolder, inclusief de stickers.

   Verwijderen