Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 19 februari 2015

Zon en licht!

Wat heerlijk is het toch dat het al weer zo veel langer licht is en het 's ochtends ook al weer veel sneller licht is.
Daar kan ik heel erg van genieten!
Mmm, licht en zon!

Ik heb er vanmiddag nog even van genoten. Ik zat in een stoel op mijn terras in de zon. Een warme zwarte plaid rond mijn benen, een jas aan en genieten maar van die zon!

Toen mijn vader tbc had, en in 1953 in het sanatorium lag, toen legden ze tuberculosepatiënten ook buiten. Die frisse buitenlucht, dat zou mensen goed doen, daar zouden ze van genezen.
Daaraan denkend nam ik met mijn bronchitis een tijdje plaats in de verwarmende zon.

Lang heb ik het daar niet uitgehouden in die zon. Het was nog geen 7 graden en de zon verwarmde alleen de voorkant een beetje en mijn achterkant niet. Brrr!  Tijd om weer naar binnen te vluchten en lekker onder 2 plaids op de bank weer op te warmen!

Maar die zon, die gaat de komende tijd steeds uitbundiger schijnen.
Een fijn vooruitzicht wat mij betreft.

6 opmerkingen:

 1. Ja heerlijk! Ik ben ook blij dat het al vroeger licht is en ook later donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, fijn he? Ik kijk in het voorjaar bijna iedere dag hoeveel minuten daglicht we er bij krijgen...
  En van het weekend was het écht heerlijk in het zonnetje, 's middags. Vandaag vind ik het te sluierbewolkt om het uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik leef ook helemaal op! Maar vandaag was er een gemene wind waardoor je bijna van de fiets werd geblazen. Dus nog even doorzetten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, lekker he wat meer zon. Wij hebben vandaag heerlijk even buiten op terras gezet. (morgen verslagje op mijn blog) Het was best te doen, hopelijk krijgen we een zonnig voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tbc patienten werden wel lekker ingepakt in dekens enzo he!
  Maar ik kan er inderdaad ook erg van genieten dat de dagen niet meer donker beginnen, maar met schemering. En dat ik af en toe de warmte voel. Mmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja de zon is heerlijk! Jammer dat ik de 1e dagen enorm veel last heb van jeukende ogen want de wilgenkatjes zijn nu aan het uitkomen.Nu met de regen van vandaag zijn er gelukkig een hoop pollen uit de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen