dinsdag 13 oktober 2015

Belasting betalen

Al op 1 maart, toen ik belastingaangifte deed, was het bedrag bekend: 838 euro moest ik betalen over 2014.
Helaas, ik kon er niets anders van maken. Kennelijk had ik in 2014 te weinig belasting betaald.
In mei kwam de bevestiging met precies datzelfde bedrag. Uit clementie werd mij eventueel uitstel verleend tot eind oktober en dan moet het ook werkelijk betaald zijn.
Alleen, heel misschien, als ik gewoon niet in staat zou zijn om te betalen, dan zou ik waarschijnlijk een betalingsregeling mogen treffen. Ik heb geen ervaring met schulden aan de belastingdienst en ook nu is het niet nodig uitstel of een regeling aan te vragen.
Ik kan het geld gewoon betalen.
Ik heb het geld nu netjes klaargezet op mijn betaalrekening. Een dag ervoor gaat het van de spaarrekening naar de betaalrekening en dan vervolgens naar de belastingdienst.

Moest jij ook betalen en wacht je ook tot eind oktober?
Of behoor je tot de gelukkigen die geld terugkregen?

29 opmerkingen:

 1. Wij kregen bijna 5000 euro terug. We hebben daarvoor ook een hoop kosten gemaakt, aankoop woning, flinke boete op de hypotheek enz. Dus dit was een fijn bedrag wat we gelijk hebben afgelost op de (rest)schuld. Aankomend jaar zullen we moeten betalen. Ondanks we de Hra omlaag hebben laten zetten hebben we een aantal maanden te veel ontvangen doordat we hebben afgelost. Het is niet anders en het feit dat we het nu al weten zal die uitkomst komend jaar niet zo schokkend zijn. Balen blijft het natuurlijk wel als je betalen moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We kregen geld terug, een beetje. Vorig jaar hadden we medische kosten dus echt gelukkig voelde ik me er niet mee. T was een compensatie van iets vreselijks waar we nog dagelijks aan werken. Daarnaast hebben we zeer weinig inkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij kregen flink wat geld terug vanwege de kosten van het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Volgend jaar moeten we waarschijnlijk wel terugbetalen. We lossen flink onze hypotheek flink af en hebben ons voorschot niet aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen blijft het, zo'n bedrag... Ik moest ook terugbetalen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moest voor het eerst betalen, vermogensbelasting en de niet goed ingevoerde loonbelasting. Totaal ongeveer €350,-. Ik wilde pas in oktober betalen, maar het is inmiddels al verrekend door de belastingdienst met het bedrag dat ik kreeg ivm het middelen van mijn inkomen (€818,-). Ik vond het wel handig dat ze dat zo deden.

  Groetjes,
  Niet-bloggende-Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij weten het nog niet. Vorig jaar gestart met een eigen bedrijf, dus zullen we moeten betalen. Hopelijk krijgen we snel te horen hoeveel dat is.
  Zelf klein parttime baantje gehad, dus ik zal wel terug krijgen. Wat ik terug krijg, gaat naar de hypotheekaflossing.
  Vorig jaar ook afgelost op de hypotheek. Maar dat was op een deel waarbij we geen recht hadden op HRA. Voor dit jaar de HRA stopgezet omdat we nu aflossen op delen die daar wel recht op geven. Wie weet levert dat volgend jaar wel een meevallertje op (ligt aan het bedrijfsresultaat)
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moest wat betalen ruim 250 euro en ik heb dat meteen die maand gedaan. Klaar is klaar en voor de rente hoef je het ook niet meer later te doen.
  Is puur gevoelsmatig denk ik, het moet toch betaald worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eigenlijk heb je gewoon een jaar renteloos geld mogen lenen van de overheid. Fijn, toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je betaalt er gewoon rente over. Ik moest ook ruim 800 euro betalen, en daarvoor betaald ik 9 euro aan rente extra voor.

   Verwijderen
 9. Bijbetalen aan de omzetbelasting 12000 euro, naast de 23000 die ik in de loop van het jaar al betaald heb. Ben zzp-er. Was gelukkig geen verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen inkomen, geen belasting.. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij leeft van de wind? Of op de zak van iemand anders?

   Verwijderen
  2. lekker op de zak van iemand anders en een beetje van de wind.. Julia

   Verwijderen
  3. Zolang die iemand dat prima vindt en jij het leuk vindt, lijkt me dat geen probleem

   Verwijderen
  4. Dit heet cynisme Zuinigaan. Als werkloze, alleenstaand moeder die niet in aanmerking komt voor een uitkering, zou ik niet weten op welke zak ik moet teren, behalve op mijn eigen. Julia

   Verwijderen
  5. Dat is een vervelende situatie! Een vriendin van mij kreeg een erfenis toen ze in de bijstand zat. Ze moest ongeveer een jaar uit de bijstand en eerst bijna de hele erfenis opmaken voordat ze weer recht had op een uitkering. Ze mocht per maand een heel klein beetje meer dan bijstand gebruiken. Dus niet de erfenis er snel doorheen jagen, maar gewoon mondjesmaat, alsof ze nog steeds in de bijstand zat.

   Verwijderen
 11. Wij moeten 10.000 euro terug betalen. Dit als gevolg van inkomen uit 3 bronnen die ieder op zichzelf laag belast zijn maar ons bij elkaar opgeteld in het 52% tarief deed belanden. Wij wisten wel dat dat zou gebeuren, en je hebt er natuurlijk ook naar verdiend, maar het blijft zuur dat terugbetalen. Eén inkomen is dit jaar weggevallen dus volgend jaar hopelijk niets of in ieder geval minder terugbetalen.gr. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Om deze reden laten wij onze HRA jaarlijks uitbetalen. De keren dat we moesten terugbetalen, maakten we het geld binnen een week over. Voor de rente op een spaarrekening hoef je het tegenwoordig niet te laten en je bent er meteen van af. Daarbij moet ik wel zeggen dat we nooit veel geld verschuldigd zijn/waren aan de belastingdienst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is maar net wat je de moeite waard vindt! Ik heb door later te betalen 5 euro uitgespaard, doordat ik die periode het geld op de spaarrekening had staan.

   Verwijderen
 13. Prijs je gelukkig! Het kan lastiger... http://www.geldnerd.nl/belasting-betalen/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een paar weken geleden kregen we de definitieve aanslag van 2012. Of we even 11000 euro terug wilden betalen, graag binnen 6 weken. Ik kreeg het Spaans benauwd, want als dit klopte, betekende dat dat we van de volgende 2 jaar ook terug moesten betalen, totaal 33000 euro!!
  Wij laten onze belastingformulieren door een buro invullen, die heb ik gebeld, en zij hebben gelijk bezwaar aangetekend. Bleek gelukkig een foutje, belastingdienst was een aftrekpost vergeten. We kregen in plaats daarvan 1400 euro terug. Dus kijk het goed na of het echt klopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik krijg altijd geld terug! En dat heb ik gelukkig zelf in de hand als alleenstaande werkende moeder met een laag inkomen....Over dit jaar krijg ik ook alweer een lekker bedrag terug kan ik nu al berekenen. Het is voor mij een mooi spaarpotje voor onvoorziene uitgaven.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geld terug gekregen gelukkig! Heb nog nooit hoeven te betalen. Ik heb ook iets gehoord dat je je inkomenbelasting kon middelen. Hier iemand een idee wat daarmee bedoelt werd?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij moesten meer dan 2500 betalen. Dat heb ik dezelfde maand gedaan. Dan was ik er van af en hoefde ik niet steeds rekening er mee te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb over de maanden dat ik niet betaalde 5 euro rente ontvangen. Als jij die 2500 op een spaarrekening gezet had, dan had je bijna 15 euro rente (14,92) kunnen krijgen. Ik vind 15 euro lang niet slecht voor 1x geld op je spaarrekening zetten, en 1x dat geld weer terug zetten op je betaalrekening. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert, zeggen ze dan!

   Verwijderen
 19. waarom behoor je tot de gelukkigen als je geld terug krijgt? dat houd toch gewoon in dat je gedurende het jaar teveel aan belasting betaalde ? natuurlijk is belasting betalen nooit leuk, maar aan de andere kant verdien je genoeg om je rekeningen te betalen en in sommige gevallen ook nog eens te sparen, ik hoef niet te betalen ,maar krijg ook niets terug, dus betaal ik gedurende het jaar precies aan belasting wat ik moet betalen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.