Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 31 maart 2016

Voorjaar

Het is even wennen, die zomertijd, maar ik vind het toch fantastisch dat het meteen zo veel langer licht is 's avonds!
Om de lente te vieren heb ik zonnetjes in huis gehaald:
Stralende primula's!
Ik had als kind allerlei soorten huiduitslag en exzeem en was voor veel stoffen allergisch. Ik werd iedere avond ingezalfd en droeg 's nachts katoenen handschoentjes om te zorgen dat ik mijzelf niet open kon krabben. Toen werd er ook beweerd dat ik allergisch was voor primula's. Ik mocht onder geen beding ook maar in de buurt komen, ze werden uit mijn buurt verbannen, evenals zoete melk (ik mocht alleen karnemelk en yoghurt), rubber (ballonnen), rode biet en andere voedingsstoffen. Kortom alles waar ik kennelijk op reageerde met huiduitslag of exzeem.

Voor zover ik nu kan zien, valt het reuze mee met die primula's! Niet dat ik daar als kind nu heel veel aan gemist heb, maar ik vind ze nu wel leuk! Ze geven mijn een echt voorjaarsgevoel!

6 opmerkingen:

 1. Ja fijn voorjaar en alles begint uit te lopen.
  Wij zijn al een paar keer s'avonds wezen fietsen een klein rondje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook heerlijk, we hebben gisteren ook wat nieuwe plantjes gehaald voor de voortuin, alles weer even vrolijk. Laat het goede weer maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, wat bekend! Ik had eczeem en mocht alleen zure-melkproducten... Het werd er echt niet anders van.
  En nadat ik een keer gal-bulten had gehad werden de primula's aangewezen als de schuldigen. Later zijn ze gewoon weer in huis gezet, en ik heb nergens extra last van gehad. :-)
  Bij mij staan primula's al jaren op een warm en vochtig hoekje in de tuin en ze bloeien weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had galbulten en dauwworm en bronchitis. In die tijd, en dan heb ik het over ruim 60 jaar geleden, deden artsen niet aan allergietests. Volgens mij riepen ze maar wat!
   Pas veel later is vastgesteld dat ik ook astma had. Toen had ik al wel verschillende cursussen ademhaling in het ziekenhuis gehad.

   Verwijderen
 4. Fleurige plantjes en je hebt er een stuk langer plezier van dan van een bosje bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is inderdaad een zuinige keuze! Ik had in de afgelopen week een bos narcissen staan. Na één week is het een verlept zootje! En dat is niet omdat ik vergeten was om opnieuw water in de vaas te doen ;-)

   Verwijderen