Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 8 november 2016

Verkiezingen in de VS

Het is zo ver, na een langdurige verkiezingscampagne dan eindelijk vandaag verkiezingen in de VS!
Naar mijn gevoel heeft dat hele circus weinig meer met democratie te maken. Alleen al het systeem met kiesmannen is raar. Als in een staat de meeste kiesmannen Republikeins zijn, dan gaan alle stemmen naar de Republikeinen. Alle stemmen voor andere partijen zijn dan in één klap waardeloos geworden.

Het zou voor mij onvoorstelbaar zijn dat Trump wint. Die man is zo agressief en zegt zulke rare dingen. Zo iemand als president, wat een ellende roepen de mensen van de VS dan over zichzelf af!

Mijn schoonzoon heeft een Amerikaans paspoort, want hij is geboren in de VS, in één van de staten die van oudsher een flinke Republikeinse meerderheid heeft. Hij heeft al gestemd, want dat doet hij bij iedere verkiezing. Deze keer is er enige hoop dat de Democraten toch winnen, juist omdat Trump doet zoals hij doet. Schoonzoon blijft de komende nacht waarschijnlijk wakker, omdat hij goed wil volgen hoe de stand van zaken is. Eigenlijk lijkt het me heel saai, je kunt er helemaal niets aan veranderen en waarschijnlijk is er morgenochtend nog helemaal geen uitslag, in ieder geval niet definitief.
Ik zou de wekker zetten om op een tijdstip dat het wat minder saai is, of gewoon wel spannend, te kijken, maar ik snap schoonzoon wel, hij voelt zich gewoon veel meer betrokken dan ik dat ben, het zegt mij eigenlijk weinig.

Er zijn ook berichten dat er misschien terroristische aanslagen plaats gaan vinden of cyberaanvallen. Vreselijk lijkt me dat, als groeperingen welbewust verkiezingen gaan verstoren!

Ik stem al mijn hele leven op vrouwen, omdat ik vind dat vrouwen in vergelijking met mannen een even groot aandeel moeten hebben in het politieke proces. Laat het duidelijk zijn: ik ben voor de eerste vrouwelijke president van de VS.
Het zal tijd worden!
En zullen we in maart 2017 dan ook een vrouwelijke Nederlandse premier doen?

13 opmerkingen:

 1. Je bedoelt een vrouwelijke Nederlandse premier neem ik aan? Een Nederlandse premier zullen we wel krijgen :-)
  Ik hoop ook op Hillary maar eigenlijk........aaaaaaah mag Obama blijven. Please!?
  Man of vrouw maakt mij trouwens niks uit. Als het maar de juiste persoon is. Er zijn ook heel veel vrouwen waarvan ik denk: alsjeblieft niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ja, dat bedoel ik. Ik pas het even aan!

   Verwijderen
  2. En, inderdaad, heel jammer dat Obama niet nog gewoon 4 jaar kan blijven. Over 4 jaar misschien?

   Verwijderen
  3. in dit geval is het kiezen voor de beste van de slechtste, en ben het Wilma eens, het zou niet om kiezen tussen een man of vrouw moeten gaan, maar om wie er geschikt is

   Verwijderen
 2. Mw. Clinton is in dit geval de op-een-na slechtste keus dus eigenlijk valt er weinig te kiezen. Het zegt veel over het Amerikaanse volk dat dit de 2 overgebleven kandidaten zijn.
  Positieve discriminatie is ook discriminatie: ik kies pas voor 'n vrouw als zij ook de beste persoon voor de functie is. Gelukkig is dat meestal het geval 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook benieuwd wat er uitkomt, maar Trump lijkt me geen goed plan...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn wel meer kandidaten dan enkel Hillary Clinton en Donald Trump. Er is nog de groene kandidate Jill Stein en de Libertijn Gary Johnson. Ik hoop dat Jill Stein voor een verschil kunnen zorgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou echt niet kunnen kiezen tussen die twee, vind ze beiden nl helemaal niets.
  Super jammer dat Obama zijn tijd er op zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik vind het jammer dat Obama niet kan blijven. In Nederland zie ik Edith schippers wel zitten als premier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop zo dat Clinton wint! Die ander is zo geen alternatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, en dan wordt je wakker en ziet de wereld er heel anders uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, zeg dat wel!
   Ik schrik er van en ik hoop van harte dat hij niet rare, impulsieve dingen gaat doen.

   Verwijderen
 9. De beide wereldmachten met een megalomane macho aan de leiding. Als dat maar goed gaat ...
  Hannah Jo

  BeantwoordenVerwijderen