dinsdag 4 juli 2017

Heerlijke kruiden en niet duur

Ik houd van verse kruiden zoals rozemarijn, bieslook en peterselie. Verse kruiden in een zakje zijn behoorlijk prijzig en daarom vallen ze bij mij in de categorie: te duur.
Wat kosten ze bij de AH?
rozemarijn: 15 gram €1,39
platte peterselie: 20 gram €1,29
bieslook: 25 gram voor €1,39
Alles in een doosje en in plastic verpakt.
Ik heb er iets op gevonden. In de supermarkt kun je ook potten met kruiden kopen. Bij de AH bij mij in de buurt koop ik ze voor 1 euro per pot. 2 potten die ik kocht waren 35% afgeprijsd. Ik gaf ze veel meer ruimte, waardoor ze zich goed kunnen vermeerderen. Zo heb ik voor €3,30 veel verse kruiden!
Rozemarijn, daarvan heb ik 2 potten

Mijn pot platte peterselie

mijn bloembak met bieslook

Nogmaals bieslook, met als buurvrouw een Franse geranium
Het leuke is dat alles lekker doorgroeit en ik er vaak van kan plukken. Voor het snijden van de peterselie en de bieslook gebruik ik een speciale kruidenschaar, die ik ooit cadeau kreeg. De schaar heeft aan elke kant 5 bladen, waarmee je snel de kruiden kunt knippen.



12 opmerkingen:

  1. Ik vind het niet duur, 1 euro voor zo'n pot. Het lijkt me een goede investering als je graag met kruiden kookt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En die handige schaar is van de Action..........

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, hij is van Brabantia en ik kreeg hem als afscheidscadeau van een collega. Misschien dat zij hem bij de Action kocht?

      Verwijderen
    2. Ik heb dezelfde groene bij de Action vandaan. Superhandig!

      Verwijderen
  3. Weet je dat de bieslookbloemen ook heel lekker zijn? En een grote bieslookpil kun je scheuren en zo vermeerderen. Heb je iets leuks om weg te geven. Zelf heb ik ook een rozemarijnstruik (al jaren) en citroentijm waar je O.a. Een fijne hoestsiroop van kunt maken. Verder citoemelisse en munt voor heerlijke thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lavas / Maggikruid, is een vaste plant die elke jaar terugkomt en groter wordt, ik trek van blad met stengel kruidenbouillon, kook een stengel mee met de macaroni of spaghetti en hoe meer je gebruikt hoe harder hij groeit. Wel een plant die in de volle grond moet. Ik hoop volgend jaar op zoveel lavas dat ik voor de wintermaanden als hij onder de grond zit, blad kan invriezen. Lavas is ook nog eens ontzurend in het lichaam en je kunt met veel minder zout toe in je gerechten. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Potten met kruiden zijn idd erg goedkoop bij Ah en de meeste kruiden zijn biologisch geteeld. Je kunt er de hele zomer plezier van hebben en van sommige soorten jarenlang. Ik zet ze ook niet in de moestuin, omdat veel kruiden de neiging hebben om te gaan woekeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk kruiden uit de tuin. Ik heb marokkaanse munt, kruizemunt, citroenmelisse, rozemarijn, tijm, peterselie, basilicum, oregano, salie, lavendel, bieslook, lente ui.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tipje voor iedereen: zet munt vooral in een pot en niet in de volle grond, dat woekert enorm en komt overal in je tuin op, zelfs tussen de tegels!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zet de rozemarijn in de volle grond, het wordt een leuk struikje, bloeit met kleine blauwe bloemetjes en is winterhard. In de zon Bieslook is ook winterhard in de volle grond,bloeit met roze bolletjes maar sterft bovengronds af in de winter. Je kan de potjes zelfs nog wel in tweeën delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De laatste jaren probeer ik ieder jaar iets te oogsten van mijn moesbalkon, met wisselend succes.
    Het is een goed idee om wat (biologische) kruidenplantjes erbij te kopen. Vooral basilicum vind ik heerlijk, onder meer om pesto van te maken.

    Een fijne dag.

    Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.