Ik had dus laatst een spaghettipompoen gekocht en daar moest ik iets mee, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat zo'n pompoen ligt weg te rotten. Alle recepten die ik tegenkwam, hadden het over het garen van deze pompoen in de oven.
Nou, dat heb ik dus maar gedaan.
De pompoen sneed ik in de lengte in tweeën en schepte de draden en de pitten er uit. Ik legde de helften pompoen met de snijvlakken op een bakplaat en schoof ze in een voorverwarmde oven.
35 minuten op 200 graden en klaar was de pompoen.
Ik bakte 4 grote uien, 2 rode en 2 gewone.
Ondertussen maakte ik humus van zelfgekookte (weken geleden ingevroren en inmiddels weer ontdooide) kikkererwten. Ik deed er sesampasta (tahin) door, sesamzaad, citroensap, olijfolie, zout, rode peper, knoflook en toen de staafmixer er op.
Ik at er twee keer van, beide keren dus met 2 gebakken uien en een flinke schep humus en ter garnering nog wat gesnipperde peterselie.
Lekker en leuk om zo uit de pompoen te eten! Dat het lekker was, kwam vooral door de smaak die de pittige humus aan het gerecht gaf.
Nu moet ik wel zeggen, dat ik de pompoen wat waterig vond. De pompoen smaakt niet echt naar pompoen en heeft meer weg van courgette of iets dergelijks. Ik houd toch meer van de smaak van de harde oranje pompoen, die ook wel Hokkaidopompoen genoemd wordt. Een volgende keer koop ik weer de oranje pompoen.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
vrijdag 3 november 2017
Vegetarische vrijdag - deel 4 - spaghettipompoen
Labels:
Vegetarisch
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik vind het knap dat je zo'n pompoen weet klaar te maken zeg. Hij klinkt niet zo lekker als ik het zo lees. Ik vind je creatief in de keuken!
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Toevallig at ik diezelfde pompoen, gisteren. Hij is inderdaad wat neutraler van smaak. Dat vond ik eerlijk gezegd wel fijn, ik vind pompoen als snel overheersen...
BeantwoordenVerwijderenIk ga hem ook nog een keer proberen! Lijkt me lekker, ook met ui, ik vind ui echt een smaakmaker!
BeantwoordenVerwijderenMies
Hier is het de groente bij de spaghetti carbonara. Zo zit daar toch groente in zonder dat het overheerst.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk! Vooral de houmous ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb ergens gelezen dat in de zomer ze spag/pompoen...courgette noemen en in het najaar pompoen.
BeantwoordenVerwijderenIk had al eens gezegd het is waterig maar zeer gezond.
Heb ze zien liggen in de winkel, maar niet gekocht. Ik vind flespompoen of hokkaidopompoen lekker. Heb nu ook een groene hokkaidopompoen gekocht.
BeantwoordenVerwijderen