Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 2 november 2017

Wintertijd 2

Ik had verwacht dat het voor mij gemakkelijk zou zijn, die overstap naar de wintertijd, maar eerlijk gezegd valt het toch niet mee!
Ik ben 's ochtends, ook op mijn vrije woensdag, om kwart over zes klaar wakker!. Dan hoef ik nog helemaal niet op te staan, maar slapen lukt niet meer!
Hoe kan dat? Dat ligt voornamelijk aan mijn darmen. Die zijn zo gewend aan de zomertijd, dat ze ook nu op dezelfde tijd als in de zomer, aangeven dat het tijd wordt voor WC-gang.
Niks nog lekker even omdraaien, wel nee, de drol moet er zeer urgent uit (sorry voor het taalgebruik).
Dus sta ik op en begin ik "lekker vroeg" aan mijn dag!

Ook mijn oudste dochter en haar man hebben problemen met de wintertijd, dat komt door mijn naamgenoot, mijn kleindochter. Het kleintje van 12 maanden is om kwart voor vijf of hooguit twintig over vijf helemaal klaar met slapen en wil spelen!
Hopelijk zijn zowel mijn kleindochter als ikzelf binnenkort weer helemaal gewend aan de wintertijd en draai ik mij om een uur of zes 's ochtends nog lekker even om!

12 opmerkingen:

 1. Troost je, ik ben elke morgen klaarwakker tussen 4 en kwart over vier en kan dan niet meer slapen. Ik werk niet meer dus ik heb hele lange dagen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me naar, om zo vroeg al niet meer te kunnen slapen.
   Ik heb regelmatig inslaap problemen, waarbij ik pas om 2 of 3 uur 's nachts in slaap val, maar problemen met vroeg wakker worden ken ik niet, behalve nu eventjes.

   Verwijderen
  2. Wat ik tegenwoordig wel doe als ik om 6 uur wakker ben? Dan ga ik er even uit om wat te lezen en ga dan weer slapen, lukt dan prima. Heeft niet met het tijd verzetten te maken want deze normale tijd bevalt mij prima!

   Verwijderen
 2. Hier nog eentje. Ik liep om 5.45 al buiten met de hond. Maar ben na het ontbijt nog even terug naar bed gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er normaal nauwelijks last van, we slapen uurtje langer en doen gewoon wat bij de tijd past.
  Maar morgen ga ik weer terug naar zomertijd, ga naar land waar het uur eerder is, en volgende week dan weer terug naar de wintertijd. Ben benieuwd hoe dat verloopt allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn dochter had ook een beetje last van de verschoven uren. Maar we geven haar haar tut (die ze meestal aan t zoeken is) en dan slaapt ze nog een half uurtje verder (of is ze stil)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik word ook om kwart over zes wakker maar vind dat heerlijk! Nog even een poosje lezen en wat dommelen en tegen half 8 opstaan. Ik houd van lange dagen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb juist het tegenovergestelde. Sta de laatste week veel later op dan normaal. Begrijp er niets van. Zomertijd tussen acht en half negen . Laatste dagen tegen half tien.
  Zal het wel nodig hebben.Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De wintertijd gaat nog wel, maar ik zie nu al op tegen de zomertijd. dan ben ik echt weken van slag, doodmoe en totaal alle energie kwijt. Ik heb dus ook maar de petitie getekend voor het afschaffen van de zomertijd. Zal veel ongemak schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier gaat het ook moeizaam. De kinderen zijn om 18.00 uur helemaal op, waarna we het bedritueel met pijn en moeite nog 30-60 minuten rekken. En 's morgens zijn ze al vroeg weer WAKKER.

  Degene die dit bedacht heeft is vast een vent zonder kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vast en zeker een vent. De zomertijd is in Nederland in 1977 heringevoerd. Toen had je nog minder vrouwen dan nu op plekken waar de besluiten vallen.

   Verwijderen
 9. Normaal heb ik er ook nooit geen last van maar nu! Bah...ben veel te vroeg wakker..slaap dan ook niet meer....Nooit eerder last van gehad...

  BeantwoordenVerwijderen