Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 januari 2018

35 euro per week - heel ruim binnen budget!

De afgelopen week heb ik weinig uitgegeven, zeker als je ziet dat ik ook nog €4,58 uitgegeven heb aan katten-eten. De conclusie mag zijn dat ik vooral op voorraden geleefd heb. Op zich is het heel goed om zo nu en dan wat voorraad op te maken, dat schept ruimte in voorraadkast, koelkast en vriezer.

Toch heb ik wel nieuwe voorraad aangeschaft. De 30+ kaas, de peren, de broden, de halvarine, de olie en de kattenbrokjes heb ik nog niet gebruikt.

30 dec '17 - 6 jan '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
peren* AH 0,68
2 hele volkorenbroden AH 2,38
kaas, extra belegen, 500 gr AH 3,88
kaas 30+ , 254 gram,* @ AH 1,41
halvarine AH 0,69
rucola AH 1,49
pastasaus, 2 pakjes* AH 1,00
zonnebloemolie, 1 liter AH 1,29
roomkaas, 2 doosjes AH 1,30
2 literpakken vla* AH 1,35
Snacks 0,00
Dranken
melk, 2 liter AH 1,39
Kat
2 pakken kattenbrokjes AH 4,58
Verzorging  0,00
TOTAAL 21,44

Meestal koop ik bij 2 halen 1 betalen acties of 50% voordeel mijn voorraad in, zodat ik voor noodgevallen altijd wat in huis heb.

Ben jij blij met je voorraad?

6 opmerkingen:

 1. dat is de manier waar wij ook heel veel boodschappen halen , als het in de aktie is. Gelukkig hebben we een hele grote voorraadkast en hanteren het systeem first in- first out en hebben nooit iets over de datum. Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doordat ik veel kastruimte heb en veel vrieslades kan ik veel voorraad hebben. We doen ook regelmatig boodschappen in Belgie en Duitsland en dat is het helemaal groot inslaan. BV 10 potten tuinbonen en 10 bietjes, die zijn zo lekker puur in pot.
  Ook als er hier een koffieaanbieding is sla ik rustig voor 100 euro in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hier altijd voorraad dat is makkelijk als je er niet uit kan ivm het weer of ziekte.
  Verder kopen wij ook aanbiedingen wat groenten betreft niet zo veel want we hebben een grote moestuin en 2 flinke vriezers vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben niet zoveel voorraad. We willen echt opmaken wat we kopen, maar ik hou wel van de hamsterweken van de AH. Ik koop dan wel houdbare spullen, of groentes die in de vriezer kunnen, zoals de boerenkool. Daarvan weet ik zeker dat het bij ons opkomt. Wat we verder ook altijd op voorraad hebben is spullen om macaroni mee te maken, en soep. voor het geval ik een keer niet naar de winkel kan. We hebben ook niet zoveel ruimte, dus dan moet je keuzes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds ik afgelopen november heb meegedaan met No Spend November ga ik veel bewuster met mijn voorraadkast om. Ik kijk bijvoorbeeld eerst wat er nog is voordat we boodschappen gaan doen. En als er goede aanbiedingen zijn, vul ik de kast weer goed aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laatst waren de zakken hondenvoer 5 Euro p/st goedkoper, dan haal ik er twee! Verder heb ik een hele fijne kelder, waar ik veel kwijt kan. Maar zorg wel dat alles ook op komt. Nu nog aan 't opmaken van kerstpakket(ten)en daar maaltijden van maken. Fijn om een maand minder uit te hoeven geven en overzicht te houden.1 plus 1 gratis haal ik alleen de spullen die ik normaal ook zou halen.

  BeantwoordenVerwijderen