Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 8 april 2018

Energieverbruik in de afgelopen week - het is merkbaar dat het voorjaar wordt!

In de afgelopen week heb ik weinig energie verbruikt. Gisteren en vandaag heb ik de verwarming zelfs nog niet aangehad. Het is eindelijk lekker voorjaarsweer.

Mijn gasverbruik in de afgelopen week: 6,4 m2
Mijn stroomverbruik deze week: 10 kWh.

Overigens blijf ik me verbazen over sommige mensen! Ik heb vanmiddag verschillende mannen gezien met een ontbloot bovenlijf. Niet in het zwembad (daar waren ze vanochtend, toen ik er was ook, maar dat is logisch), maar in de openbare ruimte. Mannen met veel overgewicht en melkwitte lijven, blubberende zwembandjes, borsthaar en ook rughaar. Vreselijk om naar te kijken! Ik verbaas me dan, wie denkt dat dat een goed idee is?
Stel je voor dat vrouwen dat ook deden! Vrouwen met zwieberende blote borsten op de parkeerplaats bij de AH. Volgens mij zijn dan de omstanders in rep en roer, maar nu kijken mensen een beetje afkeurend, maar verder gebeurt er niets.

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het eigenlijk wel geinig dat ze zelf niet door hebben dat ze voor schut lopen, verder moet iedereen zich maar kleden hoe hij/zij wil. Wat maakt het nou eigenlijk uit, en je kan het toch nooit goed doen in de ogen van iedereen toch? ;) Je kunt ook gewoon wegkijken als het zo vreselijk stoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien waren het wel een paar tokkies die de weg kwijt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben blij dat ik jou ook niet tegengekomen ben... Zo´n schoonheid ben jij ook niet volgens mij..... Hoe kan jij mensen veroordelen met zwembanden en overgewicht terwijl je hier zelf schrijft dat je het ook hebt???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad ook overgewicht en zwembandjes, maar ik vertoon mij niet met ontbloot bovenlijf in de openbare ruimte.
   Dat vind ik een enorm verschil!

   Verwijderen
 4. Mijn mening is dat het een smerig , ordinair gezicht is , als iemand er zo bij gaat lopen bij de eerste zonnestralen ... ook komt het erg uitdagend over , ze vinden zichzelf blijkbaar geweldig interessant .. midlifecrisis crisisteam misschien ...kleding is er niet voor niets.. en die anoniem van 20:54 moet zich ook de ogen uit de kop schamen , zelfde figuur weer als paar dagen geleden zeker ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook aardig overgewicht en ben bepaald niet moeders mooiste en daarom zorg ik ervoor dat ik er altijd verzorgd uitzie. Ik vermoed dat dat bij Zuinigaan ook het geval is.
  Ik vind mensen die er onverzorgd bijlopen stuitend, vooral als er veel blote huid te zien is. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...’n vrouw in de stad met ontbloot bovenlijf wordt er door ‘n stadwacht of ‘n politieagent op aangesproken en vriendelijk verzocht een top aan te trekken! Zouden ze ook bij iedere vent zonder shirt moeten doen!
  Gelukkig wordt het op veel terrassen niet meer toegestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uch. En als het zweet er dan ook nog van af druipt en dan zo door de supermarkt lopen. Mocht iemand haar ooit vervelen. Op dating sites mannen gaan kijken en je snapt gelijk dat ze het nog spannend vinden ook om zich zo aan te bieden. Yiek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Persoonlijk vind ik het asociaal om met ontbloot bovenlijf bij winkelcentra en in winkels rond te lopen.In winkels ook onhygieninsch.Zou ze er niet op aanspreken maar denk wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ook geen gezicht, maar dat geld niet alleen voor mensen met overgewicht enz. waarom dat er weer apart bij vermeld moet worden vind ik onnodig, want dat suggereert dat als je een mooi lijf hebt het wel toegestaan of getolereerd word. Ik vind het iets wat je alleen thuis of op een recreatieplek doet en niet in het openbaar. Ans

  BeantwoordenVerwijderen