Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 10 april 2018

Zuinig met makeup?

Ik vond make up altijd zonde van het geld. Waarom zou je je gezicht gaan verven? De meeste vrouwen worden er met make up niet mooier op. Vaak zien ze er sletteriger door uit of gebruiken ze kleuren en klonterige mascara die hun ogen lelijk maken.
Bovendien: mannen doen het ook niet, waarom vrouwen dan wel?
Leve de gelijkheid!
Het scheelt handenvol geld en daarnaast zijn de gebruikte stoffen ook niet goed voor het milieu.
Totdat ik op Youtube filmpjes tegenkwam van Nikkie de Jager. Onder de naam NikkieTutorials laat ze zien hoe je je wel mooi kunt opmaken. Soms vind ik haar make up wel een beetje overdreven zwaar, maar mooier wordt ze er in mijn ogen wel van.
In het onderstaande You tube filmpje Nikkie. Ze maakt de ene helft van haar gezicht wel op en de andere helft niet. Je kunt zelf het verschil zien!


Mijn conclusie is dat ik mij nooit goed heb opgemaakt op de zeer spaarzame momenten dat ik dat deed. Ik gebruikte verkeerde tinten oogschaduw, geen eyeliner, ik deed helemaal niets op mijn huid en alleen mijn lippen kregen een omtrek met een lippenpotlood en werden dan gevuld met lipstick.

Ik weet nu dat het mogelijk is mooier te worden met make up, niet dat ik het vaak ga gebruiken. Het is een heleboel werk en het vergt veel oefening.

26 opmerkingen:

 1. Mijn dochter kijkt ook vaak naar haar filmpjes, zij heeft niet voor niets zoveel volgers op Youtube. Is echt goed in haar vak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik vind haar zonder make-up eigenlijk mooier. Wat zwaar aangezet zeg. Ik ben echt niet tegen make-up, ik gebruik het zelf ook eyeliner en mascara, maar met zo veel ben je bijna geen echt mens meer, meer een soort porseleinen pop. Zo zonde bij zulke jonge mensen dat ze het nodig vinden zich zo te 'vermommen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan er ook niks van, en vind het ook teveel werk. Maar ik geloof best dat je er mooier van kunt worden als je het goed doet. Maar dan val je vervolgens zo tegen als je 'gewoon' bent lijkt me. Dus het liefst presenteer ik me maar meteen zoals ik ben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De mooiste make-up is voor mij zó,dat het niet opvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft helemaal niet zoveel make up te gebruiken om er mooier uit te zien, laat staan dat het sletterig zou worden. Er zijn mooie lippenstiften te koop in naturelle kleuren. Beetje transparante poeder tegen de glim en mascara. Zo doe ik het en ben zeer tevreden met het resultaat. Maar zonder makeup voel ik me ook prima.
  Jammer toch dat vooral mooie jonge meisjes zich zo overdreven opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Make-up aanbrengen is inderdaad best wel een kunst. Ik zou er graag goed in zijn, maar mijn skills zijn redelijk middelmatig. Bovendien ben ik er in gebruik niet heel handig mee; ik zit continu overal aan. Maar: ik draag wel graag oogschaduw, eyeliner en een gekleurde lippenbalsem.

  Over het algemeen vind ik niets mis met make-up, maar het zou inderdaad wel mooi zijn als mensen het vooral voor henzelf gebruiken en niet omdat ze denken dat ze anders misschien niet goed genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wenkbrauwen kleuren en in de zomer nagellak op teennagels is zo ongeveer mijn make-up.

  Als ik wel eens lipstick op doe vraagt partner: wat heb jij nou gedaan heb je geen andere kleur? Terwijl ik elke keer een andere kleur doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het met Ineke eens, ik vind het ook niet mooi. Maar zo zie je maar; smaken verschillen. Recent ben ik voor een interview voor het eerst in 28 jaar opgemaakt. De meningen waren verdeeld. 1 kamp zei 'ohhh, veel mooier', andere kamp zei 'vre-se-lijk', zo ongeveer ;)... Haha, ik vind het prima zonder, heb het nooit gemist :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb niets tegen make up en zie veel vrouwen en jonge meisjes die mooi opgemaakt zijn Zelf gebruik ik regelmatig een lichte vloeibare make up om mijn huid wat egaler te maken ,teken mijn wenkbrauwen netje bij en een mooie kleur lipstick Ga ik uit maak ik mijn ogen op maar nooit te veel .Het meisje op de video zou met 3/4 minder kunnen en dan ziet ze er nog steeds leuk uit .Zo'n onzin om zoveel op je gezicht te doen en zo vreselijk onnatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er kort na aanbrengen natuurlijk goed uit. Hoelang blijft het mooi zitten en dat met het Nederlandse weer fietsend naar je werk of 'avonds naar een afspraak. Steeds in de spiegel kijken en weer bijwerken leuk als je jong bent, maar als je wat ouder bent met kinderen is dit dan vol te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou van een beetje make-up en het is zeker belangrijk dat je het goed aanbrengt maar overdaad schaad. Zonde van de jonge meiden die denken dat ze zoveel make-up nodig hebben, wat meer naturel staat veel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ anoniem van 01.19 u, giftige reactie niet ?

   Verwijderen
  2. ??? Wat was dat?

   Verwijderen
  3. Oh, een trol met iets over zuur en lelijk.
   Niet van belang!

   Verwijderen
  4. Zet dan eens een foto vanjezelf op je Blog... Dan kunnen mensen zien hoe vet, lelijk en zuur of je bent!!!

   Verwijderen
  5. Wat een nare reacties krijg je op je blog de laatste tijd.
   En wat een leuke foto!

   Groet,Greet

   Verwijderen
 13. Ik gebruik geen make up en heb dat ook nooit gedaan gewoon omdat ik daar geen behoefte aan heb.Subtiel aangebrachte make up die amper te zien is, vind ik bij sommige vrouwen/jongedames wel mooi maar de meeste verven en plamuren er maar op los zodat hun echte schoonheid amper nog te zien is.
  Ik gebruik enkel vochtinbrengende crème om mijn huid te voeden.
  Dagelijks make up gebruiken kan volgens mij ook niet gezond zijn want het zijn toch allemaal kleurstoffen en chemische producten; Liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja dat is zo zonder is beter

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi is ook maar iets wat aangeleerd is. Het is een beeld dat de cosmetica industrie bevordert, want anders verkopen ze niks meer.
  Ik ben liever naturel en mezelf, en volgens de heersende moraal waarschijnlijk ook geen schoonheid. Soit, blij met mezelf en geen zooi nodig.
  Leuk om je hoofd te zien, Zuinigaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke foto. Je bent precies zoals ik me altijd al voorstelde. Je haar verven in een leuk kleurtje, lichtbruin..., dan zie je er helemaal mooier uit.

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oh nee hoor die laatste reactie over haar verven, daar hoop ik niet dat je er iets mee doet. Je bent prima zoals je bent, niet aan beginnen aan dat haren verven. Dan blijf je bezig, extra kosten... milieubelasting.. En waarom zou je, je hebt de leeftijd om grijs haar te hebben en het past bij je. Niks mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik ook zeker niet doen. Mijn huid is heel gevoelig. Ik ben veel te bang voor een rode, jeukende hoofdhuid.
   Daarnaast lijkt het bijhouden me ook veel te veel gedoe. Ik houd het mooi zoals het is: hoe langer hoe grijzer.

   Verwijderen