woensdag 22 augustus 2018

Méér geld uitgeven!

 Tijdens mijn vakantie op Ameland  had ik besloten méér uit te geven aan comfort en lekkere en toch gezonde dingen.
Stand van zaken tot nu toe:
- een bioscoopabonnement gekocht
- een nieuwe olijfkleurige korte broek + een nieuw fleecevest + reserve badpak gekocht
- kopen van hummus en brood van de bakker en semi-kant-en-klaar voeding (voor het gemak)
- vaker echte koffie zetten ipv oploskoffie maken. 

Wat heb ik nog niet gekocht/gedaan?
- Een zomerpyjama - er was bij het verzendbedrijf waar ik meestal mijn kleding koop, maar 1 zomerpyjama voorradig en die was te groot. Misschien kan ik die beter komend voorjaar kopen.
- Een zomerdekbed. Ik ga dat ook niet kopen, ik realiseerde me dat ik een zomerdekbed van klasse 4 heb. Dat was alleen véél te warm  voor de snikhete nachten die we in juli meegemaakt hebben. Toen was het op een bepaald moment 28 graden in de slaapkamer. Dan heb ik alleen een laken nodig en geen dekbed. Voor iets koelere nachten heb ik de dunne katoenen deken die ik zo'n 40 jaar geleden van mijn moeder gekregen heb. Die is van een prima jaren-50-kwaliteit en kan waarschijnlijk nog jaren mee. Daarnaast heb ik een katoenen sprei die ook prima dienst kan doen als deken voor slaapkamer temperaturen rond 23 graden. Als de temperatuur op mijn slaapkamer weer ongeveer 20 graden wordt, dan neem ik mijn zomerdekbed weer in gebruik.
- Nieuw mooi beddengoed - hoeslakens voor mijn bed en een paar dekbedhoezen en hoeslakens voor de éénpersoonsbedden. Hier ben ik nog niet aan toe gekomen. Ik heb nog niets gevonden dat me echt helemaal naar de zin was. Het heeft ook nog wel de tijd. Alleen een nieuw hoeslaken voor mijn eigen bed zou wel handig zijn. Dat beddengoed komt er zeker, maar ik heb nog wat tijd nodig om iets leuks te vinden.

11 opmerkingen:

  1. Ik zie dat je je toch bedacht hebt over het zomerdeken en het niet weggooit om vervolgens iets nieuws te kopen. Ik vind het slim. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij Lidl hebben ze erg goede pyama's, maar dan moet je in de gaten houden wanneer ze in het assortiment zitten. Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Indien je nog in goede staat zijnde tweepersoonslakens (gewone lakens) liggen hebt, kun je die makkelijk transformeren tot hoeslakens voor een eenpersoonsmatras. Mijn moeder kocht onlangs een nieuwe eenpersoonsmatras met dikte van 28 cm. Probleem was dat we heel moeilijk betaalbare hoeslakens vonden met voldoende hoekhoogte om goed over en beetje onder de matras te passen. Ik had hier nog een heleboel gewone lakens liggen van op haar tweepersoonsbedden vroeger en heb er een aantal van getransformeerd naar hoeslakens voor haar dikke matras. Het kostte me enkel wat tijd, stikgaren en elastiek. De stof zelf was dus gerecykleerd van tweepersoonslakens die niet meer gebruikt werden. Haar hoeslakens passen perfect aangezien ik die op maat gemaakt heb en 't heeft amper iets gekost.liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik was vorige week bij Hudson's Bay en daar hebben wij een dekbedovertrekset gekocht met iets meer dan 70% korting. Origineel was het 109,94, toen was het 79,95 en wij hebben er 23,98 voor betaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij IKEA hebben ze hele mooie dekbedovertrekken! Van heel goedkoop, en daar is dan natuurlijk de kwaliteit naar, tot duur(der) en van veel betere kwaliteit.
    Er zijn hele mooie en kleurrijke overtrekken op de kinderafdeling voor de eenpersoonsmaat 140 bij 200. Ik gebruik ze al jaren en ze gaan ook lang mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja leuke stofjes bij IKEA maar het formaat van de slopen is waardeloos (voor mij in elk geval).

    Overigens zoek ik al jaren naar iets dat niet bestaat (en wat volgens mij juist heel handig is): een 1 persoons dekbed overtrek met 2 slopen (of waar je tegen betaling een extra sloop bij kan krijgen). Bij mij slijt de sloop nl altijd als eerste op en is de overtrek verder nog prima.

    Ik heb ook nog lange tijd een 2persoons dekbed gebruikt dan had je altijd 2 slopen. Maar het neemt ook weer meer ruimte in in de was. Dus de laatste jaren toch maar weer terug naar 1 persoons. Maar die extra sloop mis ik!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ikea heeft een aantal jaren geleden de maten van de kussenslopen aangepast naar de gangbare maten, nu zijn ze net zo groot als die van de H.ema. Ze verkopen er ook losse slopen.

      Verwijderen
    2. O dank je wel Flavia, goed om te weten!

      Verwijderen
  7. Groot gelijk! Ik weet niet hoe handig je bent, maar pyjama's zijn heel goed zelf te maken. Hier een website met héél veel gratis patronen. Ook op facebook zijn er leuke groepen voor: http://eloleo.blogspot.com/p/gratis-100en-patronen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oa van het merk Essenza gewoon extra te koop

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.