dinsdag 6 november 2018

Veel leuke cadeaus bij mij afscheid!

Ik ben op mijn afscheid op 18 oktober jl. schandalig verwend!
Een overvolle wasmand met cadeaus van het team en daarnaast nog cadeaus van collega's die niet aan mijn oude team verbonden zijn.

Ik kreeg 12 boeken, heel veel huidverzorgingsartikelen, wijn, boekenbonnen voor bijna honderd euro, cadeaubonnen, dinerbonnen voor 275 euro (daar kan ik heerlijk van uit eten!) en een tijdschriftenbon, een olijfboompje en nog veel meer.

Het olijfboompje heb ik in een pot gezet, want het kan hier in Noordoost Nederland flink hard vriezen! Volgens de handleiding zou ik hem ook in de volle grond kunnen zetten, maar volgens mij vriest het hier vaker en harder dan bijvoorbeeld in Zuidwest Nederland. Ik wil het boompje binnen kunnen zetten als dat nodig is.

Het eerste boek dat ik gelezen heb, is het nieuwe boek van Annegreet van Bergen:  Het goede leven, over alles wat er sinds het einde van de 2e wereldoorlog veranderd is. Er is enorm veel veranderd, we hebben gemiddeld 4x zo veel te besteden dan toen en de technologie heeft niet stilgestaan. Van iedere dag geprakte aardappels met groenten, met een gehaktbal (die voor een groot deel uit brood bestond) in een kuiltje jus, naar een scala van soorten eten uit allerlei windstreken. Van 1 verwarmd vertrek per huis naar centrale verwarming. Van moeders die als ze huwden ontslagen werden, naar moeders die volop actief zijn op de arbeidsmarkt etc. Van bijna nergens een telefoon tot iedereen persoonlijk een mobiele telefoon. Ik heb deze veranderingen ook zeer bewust meegemaakt. Ik zal over dit boek binnenkort een blogje schrijven.

Natuurlijk zijn er ook dingen bij de cadeaus waar ik helemaal niets mee heb, zoals een houten puzzel, een soort breinbreker. Doe ik niets mee. Dus die ligt al bij de kringloop, want misschien heeft een ander er wat aan.
Maar er zijn ook echt veel leuke cadeaus, zoals een zak vogelvoer en een speciale container voor dit voer om  in mijn tuin op te hangen. Ik heb nu tijd om naar de vogels te kijken!

29 opmerkingen:

 1. Nu hoop ik maar dat diegene die de houten puzzel vast met heel veel zorg voor je heeft uitgezocht, hier niet mee leest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat ben ik het met Anja eens. Dat is niet zo netjes van je. Iemand geeft iets met een goede intentie. Zet dan niet op je blog neer dat je het al weggedaan hebt. Houd dat gewoon voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier moest ik ook aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind t juist prima dat zuinigaan daar eerlijk over is. Is toch juist fijn dat een ander nu bij de kringloop een nieuwe houten puzzel kan scoren.
  De helft van de tijd geven mensen elkaar cadeaus waarvan de ontvanger denkt hmmmm. Dat weet de gever ook wel. Die heeft dit duidelijk op de gok gekocht.
  Het boek lijkt me interessant, kijk uit naar je stukje hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima? Om gekregen cadeau's te gaan beoordelen op je blog ? Ik dacht ook meteen aan de gever van de puzzel. Je hoeft zoiets niet te vermelden vind ik.
   Wat een enorm leuke cadeau's heb je gekregen Zuinigaan !

   Verwijderen
  2. Eerlijk zijn is mooi, maar dit is wel erg bot, misschien wel voor jaren een leuke collega geweest.

   Verwijderen
  3. Inderdaad eerlijk zijn is mooi. Dit is wel erg bot. Staat zelfs een uitroepteken achter. Had iets meer genuanceerd gemogen.

   Verwijderen
  4. Ik had het cadeau nog even willen houden en in de kast leggen, maar oudste dochter kwam langs en die zou nèt naar de kringloop. Zij stelde voor om het puzzeltje dan meteen maar mee te nemen. Na een kleine aarzeling dacht ik: waarom ook niet?

   Verwijderen
  5. Je hebt heel veel gekregen. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je ook cadeaus krijgt waar je niet zo veel mee hebt. Dan is weggeven aan de kringloop toch een goed idee?
   Vaak steunen kringloopwinkels met de opbrengst weer goede doelen, zoals sociale organisaties of vrijwilligers organisaties.

   Verwijderen
  6. Groot gelijk zuinigaan! Je had het ook nog een jaar in de kast kunnen laten liggen zoals andere mensen dat doen en er daarna een kast of garage bij nemen voor alle zooi. Maar jij niet. Je ruimt op en doet daarbij gelijk een ander een plezier die het bij de kringloop koopt. Zouden meer mensen moeten doen!

   Verwijderen
  7. Jazeker is het helemaal prima om spullen naar de kringloop te brengen, Maar om dat hier op deze manier te vermelden is een beetje bot. Hopelijk leest de gever van de puzzel hier niet, onnodig pijnlijk zou dat zijn.

   Verwijderen
 5. Geen reactie op dit blog maar je zou je introductie tekst nog kunnen aanpassen. Je bent al met pensioen nu

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Zuinigaan, of je wel even bij wilt blijven... :)

   Verwijderen
  2. Nou, dat ligt ingewikkelder dan dat, ik ben namelijk weer begonnen met werken en ik heb mijn pensioen nog even uitgesteld.
   Ik had al geschreven op dit blog dat mijn opvolger 1,5 uur voor mijn afscheidsfeestje vertrokken is omdat hij niet voldeed en het werk hem ook niet voldeed.
   Ik schrijf er hier binnenkort meer over.

   Verwijderen
  3. Oeps dat is bijzonder. Maar als het goed is krijg je dan over een tijdje weer afscheidscadeau's!

   Verwijderen
 6. Heerlijk , geniet van al je kadoos!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet ervan! De kinderhandschoen kan je kleinkind gewoon gebruiken om te spelen hoor ;). Tenminste daar worden ze hier voor gebruikt, lekker in het kinderkeukentje :)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad: de kinderhandschoen is leuk om mee te spelen, maar niet geschikt voor een echte hete oven.
   Maar koekjes bak ik al met hele jonge kinderen: samen deeg maken, zij maken (evt met wat hulp) de vormpjes en ik bak ze af in de oven.

   Verwijderen
  2. Dat is een goed idee! Mijn kleinzoon heeft een keukentje. Daar kan hij leuk met de handschoen spelen. Als hij de "hete" schaal uit de oven pakt, dan is hij al flink aan het blazen om het "gerecht" te laten afkoelen. Met een ovenwant wordt het nog echter.

   Verwijderen
  3. Onze kids maakten inderdaad ook koekjes vanaf dat ze rechtop konden zitten :P. Ehm, niet lachen, ze aten ook geregeld een stukje op, frummelden ermee, enz. Die koekjes legden we apart op de plaat, die waren niet voor visite hoor ;)...

   Verwijderen
 8. Geniet van al je cadeaus. Ook ik doe meteen, gekregen spul weg, waar ik niets mee heb. Dus groot gelijk. Iemand anders is er vast heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eindelijk horen we iets over je laatste werkdag. Ik zat er al een hele tijd op te wachten. Gelukkig hebben ze je enorm verwend. Dat kan niet iedereen zeggen. Geniet nu maar van je pensioen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was niet mijn laatste werkdag, zo blijkt achteraf.
   Zie mijn reactie van 18:18 uur.

   Verwijderen
  2. Oh, je bent dus helemaal nog niet met pensioen? Bijzonder!

   Verwijderen
 10. Fijn zeg, zoveel uitingen van waardering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt hartverwarmend, bij alle cadeaus waren ook lieve kaartjes met persoonlijke wensen. Soms nog leuker dan de cadeaus!

   Verwijderen
 11. Wat leuk dat je zo mooi bent bedacht.
  Ben benieuwd naar je verhaal van de "werkhervatting". Spannend hoor. Ik weet nog niet hoe het verhaal precies is, maar het klinkt in elk geval hoopvol dat een bedrijf gewoon inziet dat een goede werknemer door een juiste opvolger vervangen moet worden, en niet krampachtig in allerlei noodoplossingen blijft handelen (ten kosten van de achterblijvende collega's).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh leuk, wat een verwennerij.
  loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet toch even lachen: heb je zo lang afgeteld naar je pensioen - ben je nog niet koud gestopt en zit je alweer in de werk-hervatting :-)

  Het leven is soms wat weerbarstig...

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.