donderdag 17 januari 2019

Een prachtige bloem!

Ooit, al wel 8 jaar geleden, kocht ik bij de bloemist in mijn wijk voor mijn moeder een grote amaryllisbol. Het was een losse bol die ik zelf moest oppotten. Deze bol deed het fantastisch. In het eerste seizoen bij mijn moeder in het verzorgingshuis op de vensterbank, daarna dankte ze de amaryllis af en kwam die bij mij terecht. Ik heb er nog jaren van kunnen genieten, want het lukte wonderwel om de bol telkens weer in bloei te brengen. Hier lees je er meer over. 
Na 2016 was het uit met de pret en bloeide die bol niet meer.
Ik kocht hetzelfde type bol bij dezelfde bloemist, maar die bloeiden maar 1 jaar en lang niet zo uitbundig. Afgelopen oktober kocht ik daar weer een bol en hij bloeit nu!


Ik kan enorm genieten van zo'n mooie bloem! Deze stengel heeft 4 dubbele bloemen aan 1 steel en er komt nog een knop uit de bol naar boven en die heeft waarschijnlijk ook nog weer een aantal mooie bloemen! 
Zou ik deze bol ook een volgend jaar weer kunnen laten bloeien? Ik ga mijn stinkende best doen om het zo ver te krijgen. 

14 opmerkingen:

 1. Wow, prachtig. Ik krijg helaas zelfs kunstplanten nog dood, zoiets is dus niet aan mij besteed maar ik vind het echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eens een amaryllisbol gekregen die het binnen beslist niet deed, ondanks alle inspanningen. Dus maar op de composthoop, in de tuin. Je raadt het al - daar liep ie uit en uiteindelijk had ik een prachtige bloem! Alleen een eetje scheef gegroeid, want op de hoop lag de bol op zijn zij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Zelf ook zo'n mooie amaryllis gekregen en in de bloei staan, een rode. Ik geniet er ook elke dag van. Ben alleen benieuwd hoe lang die blijft bloeien, geen ervaring mee. En lastig om 'm rechtop te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even een heel andere reactie, ik mis je blogjes! Ik heb heel lang meegelezen met je. Ben je van plan om weer te gaan schrijven of niet?

   Verwijderen
  2. Ik mis ze ook. Iemand die positief was over met weinig rond komen .

   Verwijderen
  3. Precies! Dat vind ik van Zuinigaan ook, fijn om te lezen.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Ik mis koningin minima ook!
   Mooi dat ze meeleest bij Zuinigaan en deze berichtjes leest... en besluit weer te gaan schrijven

   Verwijderen
 4. Ze zijn echt prachtig maar ik durf ze niet in huis te hebben want ze zijn erg giftig voor de kat ,dus ik heb ze nooit meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kat eet kattenvoer en geen amaryllis. Ik houd mijn kleinkinderen wel extra in de gaten. De plant lijkt me ook niet goed voor peuters.

   Verwijderen
  2. Ook mijn kat komt normaal gesproken niet aan bloemen of planten maar ik neem geen enkel risico!!

   Verwijderen
 5. Mooi! Mijn moeder was er ook dol op.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.