Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 2 februari 2019

De boodschappen van de afgelopen week

De afgelopen tijd zijn er meer bloggers die schrijven over hun boodschappen, Lonneke en Mr. Thinking Big.
Leuk en interessant om te lezen!

Hoe ging het met mijn boodschappen?
Deze keer bleef ik ruim onder mijn weekbudget van 35 euro.
 
26 jan- 2 febr '19

*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
4 citroenen Aldi 1,29
7 bananen AH 1,15
mandarijnen, 9 stuks* Coop 1,07
sinaasappels, 10 stuks * Coop 1,72
2 broden @ Aldi 2,00
vegetarische spread Aldi 1,94
kaas Aldi 2,35
halvarine AH 0,62
2 rode paprika's* AH 1,00
rode uien* AH 0,75
knoflook, bio, 3 bollen* AH 0,75
rucola, zakje Coop 1,00
zonnebloemolie Aldi 1,22
sardines in olie, blikje Aldi 0,87
tofu* AH 1,07
toetje, soja AH 1,12
Snacks
drop, 2 zakjes* AH 2,89
stroopkoeken @ AH 1,33
Dranken
sojadrink, 2 liter AH 1,78
Kat 0,00
Verzorging 0,00
Kleinkinderen 0,00
TOTAAL 25,92

Fruit veel cirtusfruit
De post fruit: véél citrusfruit en bananen, in totaal 30 stuks voor €5,23.
De citroenen eet ik niet uit het handje, ik maak er een limonade van: het sap van een halve citroen + wat vloeibare zoetstof en aanvullen met gewoon water. Ik vind dit erg lekker!
De mandarijnen zijn vooral voor kleindochter, die is er gek op. En wie wil er nu niet manadrijn-kusjes + snot van een tweejarige?

Brood oud brood
De broden van de Aldi waren van de vorige dag, nu te koop voor 1 euro per stuk. Prima brood en nog goedkoop ook!

Groenten lang niet de aanbevolen 250 gram per dag
Ik kocht deze keer maar weinig groenten, dat was omdat ik in deze laatste werkweek voornamelijk maaltijden uit de vriezer opmaakte.

Snacks drop en stroopwafels
De drop was in de aanbieding en ik kon het niet laten om drop te kopen als traktatie voor de start van het "tijdperk nooit meer werken in een betaalde baan".  Natuurlijk niet gezond, zelfs heel slecht, maar zo nu en dan een dropje is een guilty pleasure!
Die stroopwafels had ik niet moeten kopen. Ze waren met gembersmaak en dat leek me heel lekker. Dat waren ze dus helemaal niet. Die gember in stroopwafels is niet mijn smaak.

8 opmerkingen:

 1. Toch snap ik niet waarom jij oud brood koopt! Je kunt toch wel vers betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk was het een vergissing. Het was brood voor 1 euro en ik was benieuwd of het wat was. Voor koopjes ben ik altijd héél gevoelig ;-)
   Ik ontdekte pas later dat het brood van de vorige dag was en dat het daarom 1 euro kost.

   Verwijderen
  2. En zelfs al kun je goed vers betalen dan is er toch niks mis mee om "oud brood" te redden. Moet het dan maar weggegooid worden? Bovendien na 1 dag bij jou in huis is het ook "oud brood"?

   Verwijderen
  3. Er is toch niets mis met brood van een dag oud ! Hier doen we minstens 4 dagen met een brood samen en dat is prima te eten .Anders een eitje bakken of een kaas tostie ervan maken.

   Verwijderen
  4. Ik heb het ook gehaald. Had me alleen vergist. Dacht dat het bruinbrood was maar het was maisbrood. Best lekker. Ga vaker brood redden van de vuilnisbak.

   Verwijderen
 2. Als je citroenlimonade lekker vindt, vind je denk ik gemberlimonade ook lekker. Gewoon een paar stukken gember in kokend water doen, laten trekken en koud laten worden, in de koelkast zetten, en savonds opdrinken. Wil je er meer/andere smaak aan geven kan je het combineren met thee met smaakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik kwam aan mijn trekken met de verschillende boodschappenlijstjes die er van de week waren, Ik heb er in ieder geval van genoten. Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sommige lekkere dingen zoals stroopwafels moeten ze gewoon afblijven en niks aan de smaak veranderingen met op zich lekkere toevoegingen. Dat hebben ze echt niet nodig.
  Met sinterklaas vond ik de pepernoten met van alles aan smaken ook zo raar.

  Drop is ook mijn verslaving, vooral zwart-wit knopjes en heksendrop, die koop ik dus echt niet

  BeantwoordenVerwijderen