donderdag 14 februari 2019

Zorgverzekering: - de aanvullende verzekering, loont het om die te nemen?

Ik heb bij zorgverzekeraar DSW een standaard aanvullende zorgverzekering. De kosten zijn per jaar €258,39.
Deze maand en in januari had ik tandartskosten. In totaal ging het om een bedrag van €342,50. Hiervan is vergoed €262,40. Wat kreeg ik voor die €342,50?
- periodieke gebitscontrole
- tandsteenverwijdering
- het verwijderen van 3 amalgaam vullingen
- het leggen van 3 nieuwe composietvullingen, 2x een drievlaksvulling en 1x een vulling van meer dan 3 vlakken.

Hopelijk blijf ik goed gezond, maar het kan ook zomaar zijn dat ik fysiotherapie of cesartherapie nodig heb of dat ik nogmaals een nieuwe vulling nodig heb. Ik krijg per jaar 20 behandelingen van de Cesartherapeut vergoed en 12 behandelingen van een fysiotherapeut. In voorgaande jaren was ik regelmatig klant bij de Cesartherapie.

Daarnaast moet ik echt weer eens naar de podotherapeut, ik ben al veel te lang niet geweest, de vergoeding uit de aanvullende verzekering is €27,50. Dan krijg ik ongetwijfeld nieuwe steunzolen voorgeschreven. Vergoeding daarvoor is 50% tot een maximum van €55.

Mijn conclusie: voor mij kan het echt wel uit, die aanvullende zorgverzekering.
Ik heb na het bezoek aan de podotherapeut  € 86,51 "winst", maar dat kan afhankelijk van mijn gezondheid in dit jaar veel meer worden. Hopelijk valt dit mee, want een beroep doen op deze verzekering betekent méér klachten en gebit of bewegingsapparaat.

Reken jij wel eens uit welke aanvullende verzekering voor jou het voordeligst is?
Helemaal geen verzekering, een kleine verzekering of gewoon alles wat maar mogelijk is?

14 opmerkingen:

 1. Ik had jaren,dat mijn zorgkosten alleen onder de aanvullende verzekering vielen. Blij,dat ik die had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat reken ik elk jaar ook uit. Mijn steunzolen, steunkousen en versteviging onder schoenen krijg ik uit basisverzekering vergoed.
  Ik heb ook regelmatig fysio nodig en gebruik ook de alternatieve vergoeding helemaal.
  Kom er dus elk jaar gunstig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echter wel prettig dat er nog veel mensen zijn die nergens naar kijken en gewoon aanvullend verzekerd zijn anders wordt deze aanvulling onbetaalbaar voor mensen die hem echt nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker waar! Bij mij zijn er ook jaren dat ik er eerder bij in schiet dan dat het mij voordeel oplevert!

   Verwijderen
 4. Ik heb ook aanvullende tandarts verzekering en aanvullende zorg verzekering, die haal ik er zeker uit omdat ik 2x per maand naar Fysio moet (al 5 jaar) en aan het ziekenhuis loopt.. de aanvulling kost best wel wat maar ik haal het er dan ook uit, wel ben ik collectief verzekerd, dat scheelt ook weer wat.
  Euroman heeft alleen basis en tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar chronische fysio komt toch weer uit de basisverzekering? waarbij elk jaar het eerste deel onder het eigen risico valt.

   Verwijderen
  2. Chronisch betekent niet 'iets wat steeds terugkeert'. Chronisch bij de verzekering is aan heel veel voorwaarden gebonden. Lees: daar kom je zelden voor in aanmerking.

   Verwijderen
  3. Zelfs reuma en aanverwante aandoeningen die juist vaak gebaat zijn bij fysio om stijfheid te voorkomen vallen niet meer onder chronisch in de basisverzekering.

   Verwijderen
  4. Ja klopt vanaf de 1ste behandeling, dus die andere 20 moet je of zelf betalen of aanvulling nemen.. iedere behandeling kost mij 45,- dus 90,- per maand.. dan beter de aanvullende verzekering.

   Verwijderen
 5. Ik heb inderdaad een keer helemaal zitten uitzoeken of een aanvullende verzekering voordeliger was, maar dat bleek niet het geval. Dat kostte zoveel extra, dat ik uiteindelijk niet goedkoper uit was. Dan kon ik het beter zelf betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen aanvullende verzekering. Ook geen tandarts, nog. Tot nu toe ben ik beter uit. Maar maak wel gebruik van opleiding fysio van manlief ;-) Mijn psychische hulp word ook vergoed door basis. Tandarts betaal ik zelf. Door medicatie wel ieder jaar volledig eigen risico kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yep, hier heb ik een aanvullende verzekering (geen tandverzekering) en dat kan inderdaad uit. Ook het eigen risico heb ik op minimaal staan. Er is altijd wel wat ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou willen dat iedereen die het kon betalen, gewoon een aanvullende verzekering nam. Ik wil graag een maatschappij die drijft op het solidariteitsprincipe en niet op 'ikke, ikke, ikke'. En ik leef naar mijn idealen. Ik ben overigens vrijwel nooit ziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel mensen, en dan bedoel ik ECHT heel veel, hoeven daar niet over na te denken. Zij betalen zelfs naast hun aanvullende verzekering nog veel zelf. En hun eigen risico is in februari of maart al opgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.