Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 11 maart 2019

Nieuw dak op de schuur!

Het was hoognodig, de vernieuwing van het dak.
Mijn huis is gebouwd in 1972 in opdracht van een woningbouwcorporatie. De schuurtjes die bij mijn blok van vijf woningen hoorden, zijn allemaal aan elkaar vastgebouwd met een soort carport (waar geen auto onder kan)  en destijds zijn de platte houten daken van de schuurtjes bedekt met een laag bitumen met grint daaroverheen. En sinds die tijd is er niets gebeurd aan onderhoud.  De woningen zijn ruim 20 jaar geleden verkocht aan particulieren.
Er was al 46 jaar niets aan de daken gebeurd.
Vanaf de straatkant gezien
Blik op de schuurtjes vanuit mijn voordeur

Deel van mijn  dak dat vervangen is

Nogmaals het nieuwe deel van het dak

De daken werden steeds slechter en er trad lekkage op. Ook was er hier en daar sprake van houtrot, ook bij mij.
Al in juni vorig jaar waren 3 bewoners, samen met mij, bezig met de organisatie. Het lukte in eerste instantie niet om de 5e bewoner er bij te betrekken, maar uiteindelijk waren ook de bewoners van die laatste woning akkoord en kon het werk beginnen. Eind februari werden de daken deels vernieuwd en werd er nieuwe dakbedekking op gelegd. De zijkanten, de zogenaamde boeidelen werden vervangen en nu ziet het er allemaal weer strak uit.
Het enige dat er nog moet gebeuren, is het verven van de boeidelen. Dat gaat mijn buurman doen, die is huisschilder van beroep.
Kosten? Doordat een deel van het dak vernieuwd moest worden, en ook alle hout achter de boeidelen vervangen moest worden, ging er veel werk in zitten en daarnaast nogal wat materiaal.
Totaalkosten voor mij:  €1542,88 en daar komen de kosten van het schilderen nog bij.
Nu heb ik weer een nette schuur, die misschien nog wel weer 46 jaar mee kan. Dan ben ik 112 jaar. Ik denk niet dat ik hier dan nog woon.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk lijkt me dat als je weet dat t klaar is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig net voor de overvloedige regen is het dak klaar. Ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er keurig uit en de prijs is ook heel netjes! Lekker vielt dat als de zaken goed onderhouden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen