Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 9 april 2019

Genieten in de zon!

Een van de voordelen van meer vrije tijd is dat je vaker buiten kunt zijn. Nu ik met pensioen ben, kan dat! Nu kan ik bij mooi weer genieten in de zon. Ik vind het zo heerlijk om te fietsen in de voorjaarszon! Lekker met de zon op mijn gezicht en de wind in mijn haren. Anders had ik daar maar weinig tijd voor en als ik tijd had, dan was het lang niet altijd mooi weer. Nu heb ik dus veel meer kans op een mooie dag en lekker fietsen in de zon. Wat een weelde!
Het is eigenlijk heel simpel, ik stap op mijn fiets en ga op pad. Ook een tochtje naar de supermarkt of naar het zwembad is goed. Dan schijnt de zon ook! Heel jammer is, dat een fijn fietspad richting oosten, voor mij de snelste manier om buiten de stad te komen, tot ergens in augustus buiten gebruik is. 
Het bewuste fietspad is nog maar net afgelopen september geopend (het ging om verbreding van een bestaand smal fietspad), en nu is het fietspad al weer gestremd omdat de Gasunie er werkzaamheden uitvoert!

 

5 opmerkingen:

 1. En dat is dus één van de redenen, Zuinigaan, waarom ik al jaren geleden berichtjes plaatste op je website, dat je misschien wel eerder met pensioen kon (aangezien het financieel al wel best mogelijk was geweest). Dan had je al jaren langer kunnen genieten van deze vrijheid om bij mooi weer op de fiets te gaan zitten.

  Maar goed, deze vrijheid is je nu ook van harte gegund. Ik ben blij dat je 'm nu hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PS. Ik ben ook benieuwd hoe je daar zelf over denkt. Er zijn natuurlijk ook voordelen aan langer doorwerken. Misschien een keer een overpeins-artikel waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet iedereen kan teveel vrije tijd aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dit niet gewoon wat mensen bedoelen als ze zeggen ,geniet van je pensioen? Gewoon genieten van kleine dingen die nu wel kunnen !

  BeantwoordenVerwijderen