zondag 27 oktober 2019

Is twitter wat voor mij?

Ik las laatst ergens dat ouderen veel te weinig digitaal vaardig zijn, die lopen nogal wat achter op de tieners, twintigers en dertigers.
Ik doe mijn belastingaangifte digitaal, ik zoek veel uit via Google, ik lees de krant digitaal (abonnement), ik internetbankier,  ik sluit digitaal contracten af met zorgverzekeraar en energiebedrijf, ik raadpleeg buienradar etc.

Tot nog toe heb ik mij op sociaal media beperkt tot deze blog, Facebook en LinkedIn en e-mail natuurlijk, maar ik dacht in de afgelopen week ineens: er zijn gigantisch veel mensen in deze wereld die twitteren, zou ik eigenlijk ook mee moeten doen met dit verschijnsel?

De Amerikaanse president Trump, man oh man, díé twittert wat af! En die is een stuk ouder dan ik, wel zes jaar. Nu is hij een slecht voorbeeld voor ouderen, want hij maakt er regelmatig een puinhoop van. Hij liegt, bedriegt en doet seksistische, racistische en andere afkeurenswaardige uitspraken.
Maar dat neemt niet weg dat Twitter misschien voor iemand als ik toch wel aardig zou zijn.
Tweets van bekende mensen volgen via twitter en zelf (re)tweeten, dan ben ik helemaal bij de tijd!

En er is meer op het gebied van social media: bijvoorbeeld Instagram,  Pinterest
Ik wil in ieder geval eens wat meer rondkijken op SeniorWeb om te kijken of ik daar nog wat kan oppikken. Onder het kopje tips & uitleg kun je gratis heel wat wijzer worden.

Ben jij 60+ en ben jij actief op social media?

10 opmerkingen:

 1. Niet doen, twitter is de vuilnisbak van de mensheid. Als je er goed tegen kan dan waarom niet maar anders zou ik het niet aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle politici liegen en bedriegen, niks nieuws onder de zon. En natuurlijk twittert Trump niet zelf, daar heeft hij gewoon een team aan mannetjes voor. Ook wordt iedere scheet die hij laat tot ongekende proporties opgeklopt door hysterische democraten. De man gaat door dat hysterische gedoe gewoon nog een 2e termijn willen.

  En nee ik heb geen twitter en ik ben nog lang geen 60+. Als je wat meer wil doen op social media is instagram meer geschikt. Twitter meer voor mensen met een grote following.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er vrij zeker van dat de man zelf tweet. Een team zou dat echt nooit de wereld in sturen. Volg je zijn Twitter?

   Verwijderen
  2. Ik heb geen twitter en volg niemand. Ik krijg soms mee wat hij post als er weer mensen een hysterische meltdown krijgen. Zoals bij de post over Greta.

   En als jij zo goedgelovig wil zijn dat hij de halve dag over zijn telefoontje heen gebogen berichtjes zit te tikken, be my guest. Realistisch is het niet.   Verwijderen
 3. Voordat we met pensioen gingen hadden we een website en een zakelijk Fb-pagina.
  Nu heb ik FB-en instagram account, ik facetime en email met familie en vrienden.
  Bankieren, btw- en belastingaangiftes, subsidie-aanvragen, boeken lenen van de bibliotheek om op mijn ipad te lezen, Informatie zoeken, krant lezen etc. Getwitterd heb ik een paar jaar maar doe ik allang niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welke nieuwe en genuanceerde meningen verwacht je te lezen in 280 tekens? Waarom doen, tenzij je een kick krijgt van ergernis? Het fenomeen: ieder in zijn eigen bubbel is op Twitter nog sterker dan in blogreacties (60 min, al weer een paar jaar opgelucht Twitter, IG en FB vrij).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twitter wordt door NS Arriva Deutsche Bahn etc ook gebruikt om treinuitval etc door te geven. Laatst Twitterde ik met Arriva over een aansluitingsprobleem van de bus uit Leer op de trein die in Weener klaar stond. De trein heeft even gewacht.Als je het selectief gebruikt is het een aanvulling. Kies een aantal uit die je wil volgen. Ik heb o.a.Arriva, Deutsche Bahn, NS, Jacob Seidell( voeding), Ivan Wolffers, Helga van Leur, NOS, NRC. Zelf twitter ik eigenlijk bijna nooit. Behalve dan naar Arriva etc

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat Jannie zegt, klopt! Zo gebruik ik twitter ook al jaren. Ooit (2010 geloof ik) in december in Maastricht gestrand na een uitvaart (moest weer terug naar midden vh land). Verkeer op alle wegen chaos, geen trein, niemand bij NS station wist hoe/wat, maar via twitter zag ik berichtjes dat de trein uit Den Bosch weer richting Maastricht onderweg was... en dat klopte. Toch thuisgekomen na ruim 5 uur. Familieleden met de auto waren 6 uur onderweg, files...

  Daarnaast gebruik ik twitter ook wel om te zien wat er in de directe leefomgeving aan de hand is, mensen die in de buurt wonen geven in de info sneller dan het nieuws. En ja ook verloren voorwerpen, zoekgeraakte honden etc. zelfs een verdwaald schaap heb ik zo wel eens kunnen doorgeven aan de juiste personen.

  Zal vast ook via Facebook kunnen, maar daar ben ik nooit aan begonnen en dat hou ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een twitteraccount en gebruik dat met vlagen. Juist op twitter kun je makkelijker uit je bubbel stappen, vind ik. Het is nou eenmaal laagdrempeliger om een kort bericht te lezen dat niet helemaal in mijn straatje past dan een lang bericht. Ik kies er wel voor om accounts die veel negativiteit (teweeg)brengen niet te volgen. Dat is mijn bubbel.
  Twitter is wel al ouderwets volgens mij. Geen tiener die op twitter zit, maar dat zoek je waarschijnlijk ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK heb juist mijn twiteraccount gestopt. Ik gebruik alleen nog mijn facebook. Het kost zoveel tijd allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.