zaterdag 26 oktober 2019

Uitgaven aan boodschappen in de afgelopen week

Iedere zaterdag publiceer ik mijn lijstje boodschappen van de afgelopen week. Sommige lezers, vooral diegenen in het buitenland, vinden het leuk om te zien wat ik zoal koop. Mijn budget voor voeding en drinken is ongeveer €35, soms zit ik wat hoger en soms kom ik lager uit. Gemiddeld genomen zit ik net wat onder deze 35 euro.
Ook in de afgelopen week kwam ik net niet op vijfendertig euro uit.

Ik heb voor het eerst in járen weer eens edelgist vlokken gekocht. Zoals bij de meesten van jullie wel bekend, ben ik een kaasliefhebber en ik wil minderen met kaas. Gistvlokken schijnen bijvoorbeeld op de pastamaaltijd wel een goede vervanger te zijn. We gaan het zien! Vandaag ga ik pasta eten.  Het is duur spul, als het niet voldoet, dan was het een eenmalige uitgave. Het is zo lang geleden dat ik het gebruikt heb, dat ik mij de smaak niet meer kan herinneren.

Deze keer weer wat geld terug acties (in het lijstje vermeld als GTA). Beide artikelen waren zonder geld terug aanmerkelijk duurder, maar het moet gezegd, zonder GTA had ik ze niet gekocht. Met deze korting vond ik het wél de moeite waard. Ik betaalde nu €2,50 en anders zou ik €6,24 betaald hebben.

Lees je dit op je telefoon? Onderstaand lijstje lees je beter als je je telefoon draait, dan zie je ook de prijzen.

19 -26 okt '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd, # =  GTA WAAR PRIJS
Voeding
2x Doyenne de Comice peer* AH 0,41
mandarijnen AH 1,79
3x doosje diepvriesfruit* AH 3,58
grof volkoren brood AH 1,43
kaas @ AH 2,17
meergranenwafels GTA AH 0,50
knäckebröd AH 1,25
sandwichspread AH 1,19
winterpeen @ AH 0,45
pompoen* AH 1,27
rode uien, 4 stuks* Coop 0,44
2 potten bonenschotel* AH 1,98
gerookte makreel, 4 filets* Coop 2,09
falafel AH 1,59
4 eieren @ AH 0,88
gistvlokken AH 4,39
2 flessen tomatenketchup* AH 1,17
kwark AH 0,69
tafelzout, minder natrium AH 1,79
Snacks/ hapjes
olijven, vers* AH 1,70
Dranken
limonadesiroop 0% suiker Coop 1,59
2 liter sojadrink Coop 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 34,11
Diversen
zegels AH 2,10
kattenvoer GTA AH 2,00
TOTAAL DIVERSEN  4,10
TOTAAL 38,21

6 opmerkingen:

 1. Heel goed gedaan weer! Mooi gebruik gemaakt van aanbiedingen, afprijzingen en geld terug acties.
  Ik heb geen ervaring met edelgist. Geen idee of dat lekker is. Duur is het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi lijstje hoor zuinigaan. Hier bestaat ook een groot deel van het boodschappenlijstje uit aanbiedingen. Aanbiedingen van dingen die ik gewoonlijk gebruik dan. Die geld terug acties zijn altijd van die ongezonde dingen vind ik / of dingen die we echt nooit gebruiken (maar goed... met kattenvoer zit je al snel goed :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snoep koop ik nooit in GTA's, dit was kattenvoer en een soort veredelde rijstwafels met wat andere toegevoegde granen.

   Verwijderen
 3. Edelgistvlokken gebruik ik ook als ik vleesvervangers maak. Een paar eetlepels door de gepureerde kikkererwten die ik meng met glutenmeel en bouillon. En natuurlijk ook andere kruiden. Ik vind het erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Edelgist is een lekker hartig accent bij je eten, maar vergelijk het niet met kaas. Ik koop mijn edelgist bij de Natuurwinkel of Barret&Barret. Een keer heb ik die van de AH gekocht. Die was zo smerig dat ik het weggedaan heb. Als deze niet lekker is, probeer dan in ieder geval nog een ander merk. Barret&Barret heeft 200 gram voor 4,09, en soms 1+1 acties. Dit is echter niet bio. Het is zo lekker spul. Zo heb je als je wat gemalen noten mengt met voedinggist en peper een heerlijk topping.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik edelgist samen met tofu in mijn veganistische groentequiche.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.