maandag 28 oktober 2019

Wat als de supermarkt je eten niet komt brengen?

Afgelopen zaterdag was er een storing bij de AH bij de boodschappenservice. Er waren veel klachten over boodschappen die niet bezorgd werden.
Geen brood, geen babyvoeding, geen feesteten en andere artikelen voor een (kinder)feestje.
Er werd niet alleen niet bezorgd, ook de communicatie over de vertraagde of falende bezorging was slecht  of ontbrak volledig volgens de klagers.

Ik heb nog nooit wat laten bezorgen, tot nog toe vond ik het nooit nodig. Ik kan best even zelf naar de AH fietsen en voor mijzelf wat boodschappen halen, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je boodschappen bestelt als je een groot gezin hebt, kampt met ziekte of als je het heel druk hebt.
Dan nog zou ik zorgen voor noodvoorraden en een plan B voor als er iets misgaat. Door noodweer (storm, sneeuw of ijzel of zo) of cyberaanvallen op ICT systemen kan er misschien onverwachts niet bezorgd worden en dan is het goed om nog wat achter de hand te hebben.
Ik ga ook niet pas naar de winkel als ik niets mee in huis heb, ik zorg voor tijdige aanvulling en sowieso heb ik een (nood)voorraad.

Begrijp me goed, het bedrijf had wel iets van zich moeten laten horen en geen mensen in onzekerheid moeten laten zitten of de bezorging van de bestelling nu wel of niet zou plaatsvinden, maar als iemand twittert dat er geen babyvoeding meer is, dan doe je naar mijn mening als ouder ook iets fout.

Gelukkig is de storing verholpen en wordt er op maandag, vandaag dus, weer bezorgd.

15 opmerkingen:

 1. Helemaal lastig voor mensen,die door een beperking niet zelf naar de winkel kunnen. Maar meestal hebben die een flinke noodvoorraad,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel eens wat besteld, maar had op zo'n moment desnoods ook nog wel zelf naar de winkel kunnen gaan als ze door een storing niet gekomen waren.

  Ik kan me wel voorstellen dat als je bijvoorbeeld al twee jaar wekelijks bestelt, en het gaat altijd goed, dat je dan misschien wel heel verbaasd bent als er ineens zo'n storing is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij ook lastig om te beslissen om dan zelf maar wat te gaan halem, want dan heb je misschien alles dubbel in huis en waarschijnlijk moet je toch betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tenzij je ziek bent vind ik het ZO onzinnig om boodschappen te laten bezorgen! De meeste mensen kunne best zelf langs de supermarkt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer de dichtsbijzijnde supermarkt 8 km verderop is, is het in veel gevallen voordeliger om te laten bezorgen. Bezorgen via appie kan al vanaf 1,50 tegenwoordig. Dit is goedkoper als de benzine die je zelf zou verrijden. Fiets kan natuurlijk ook. Maar wekelijks of twee wekelijks met een volgeladen fiets 16 km fietsen kost veel tijd en die tijd en vooral het gemak is mij zeker wel 1,50 waard. Bovendien bespaar ik geld doordat ik niet verleid word tot impulsaankopen.
   Dus nee, ik vind het niet alleen voor zieke mensen. Het is een gemak waar je voor betaald. En voor de een is dat het waard en voor de ander niet. Zou ik zelf naar de winkel kunnen? Tuurlijk kan ik dat. Maar waarom zou ik als deze manier goedkoper en gemakkelijker is. En ook nog eens veel tijd bespaard.

   Verwijderen
  2. Wij laten al meer dan 12 jaar onze (meeste) boodschappen bezorgen ... scheelt me veel tijd en nog meer energie! Reken maar uit: per 10 dagen -o.a.- ca. 40 pakken zuivel (ons gezin telt 10 personen), die ik in de winkel uit de schappen moet pakken, in het karretje moet zetten, op de band bij de kassa, in de winkelwagen, in de auto, uit de auto, in de koelkast. De bezorger zet dozen met 6 a 8 pakken zo voor onze koelkast neer. Heerlijk!

   Verwijderen
  3. Ja ik kan langs de supermarkt.
   Maar met het laten bezorgen van de boodschappen koop ik tijd.
   En dat is mij wel wat waard.
   Ik zou dus ook balen als ze ineens niet komen. We hoeven niet te verhongeren. Maar leuk is anders.

   Verwijderen
 5. Jonge ouders moeten sowieso nog veel leren dus dat ze eens iets vergeten vind ik niet zo vreemd. Hoogstwaarschijnlijk overkomt ze dit geen tweede keer.
  Bedrijven zouden inderdaad wat beter moeten communiceren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de maandag niet haalt met wat er in huis is.. dan ga je alsnog zelf wat halen. Al is het allemaal diepvrieseten. En een pak melkpoeder voor je kind. Echt je kunt prima een pak dicht hebben staan, die ene week dag je kind dan soort 1 drinkt terwijl je over moet op soort 2 kan geen kwaad. Net als altijd 20 liter drinkwater in fles in de kelder hebben staan.
   En als je zelf niet kunt is zelfs de buurvrouw bereidt om een pak babyvoeding te halen voor je. Of je kan, moeder,tante, vriendin, kennis, buurmeisje.

   Ik plan menu's van maandag tot maandag en doe boodschappen op vrijdag.. huh? Ja. Zo heb ik nooit het brood op. Altijd een backup maaltijd voor groot gezelschap en als iets op is kan ik altijd schuiven en later ophalen.

   Ik zou een pak babyvoeding dicht in de kast hebben staan.. en een vrijwel leeg pak op het aanrecht betekent nieuw pak halen.

   Verwijderen
  2. @Janne: dat is inderdaad waar! Alle begin is moeilijk en een baby is voor jonge ouders behoorlijk overweldigend. Zo veel dingen waar je aan moet wennen!

   Verwijderen
 6. op dit moment zit ik ook min of meer in een situatie dat boodschappen 4 kilometer verder ff lastig is.mijn man is weer door zijn rug gegaan en ik kom ook niet heel ver zonder de auto(ik rij niet) of de buurtbus.door aan 2 kanten deels gescheurde archilespezen,maar er is een buurtsuper in het dorp.zou die er niet zijn ook geen man overboord er is hier altijd een behoorlijke voorraad in huis,zou de boodschappen kunnen laten bezorgen maar zie die 1 x per week boodschappen doen ook als een uitje.pak dan de buurtbus(door de weeks) of mijn mini scootmobiel(fietsen kan voorlopig niet)maar juist door de voorraad zitten we bijna altijd goed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moest een beetje grinniken om alle verontwaardigde tweets. Maar in alle eerlijkheid vind ik het ook vrij onuitstaanbaar als een pakketje waar ik op reken niet aankomt op de beloofde tijd. Juist doordat we alle info krijgen, raken we gefrustreerd als het een keer anders loopt. Ik probeer dat voor mezelf wat meer te relativeren tegenwoordig, want ik word er geen leuker mens van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn zoveel redenen om je boodschappen te laten bezorgen, iedereen moet dat toch zelf weten. Lijkt me wel handig om basispullen altijd in huis te hebben voor je weet maar nooit. Ik vind het leuk om boodschappen te doen maar laat 1x per maand alle zwaardere dingen thuisbezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was 1 van de mensen waar het niet bij is bezorgd. Er was geen communicatie! Dat is het irritante. Niet even een mailtje appje of sms. Gelukkig zag ik in de app ( toen ik zocht naar bezorgtijd) dat de bestelling weg was. Na een app gestuurd te hebben kreeg ik als reactie dat de boodschappen niet zouden komen. Door een chronologische ziekte is het voor mij niet altijd mogelijk om zelf te gaan dus heb mijn man maar gestuurd met een lijstje. Ik snap de ophef en reacties online niet. Ok de communicatie was bagger en is nog steeds niet opgelost maar het zijn maar boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een aannames en oordelen in een deel van de reacties.
  Als je boodschappen laten bezorgen onzin vindt doe je het niet en als je het wel praktisch vindt om wat voor reden dan ook doe je het wel.
  Leven en laten leven beste mensen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.