maandag 28 oktober 2019

Doden in de bios

Afgelopen zaterdag werden er twee doden gevonden in de Pathé. Ik heb de afgelopen maanden een abonnement gehad op deze bioscoop en misschien daardoor trof het mij extra.
In hetzelfde gebouw als waar ik nog maar zo kort geleden genoten heb van leuke films, zijn twee onschuldige mensen om het leven gebracht. Brr, wat een drama!
Ik heb in drie maanden tijd 17 films gezien, in bijna alle zalen ben ik geweest, op alle verdiepingen, dus ik heb er in de afgelopen maanden heel wat voetstappen liggen.
De verdachte van de moorden is inmiddels opgepakt.
Dat is knap werk van de politie!

Het lijkt er op dat de man dacht dat er misschien geld te halen viel door het gebouw in te sluipen. Alsof deze schoonmakers 's ochtends vroeg bij de geldlades kunnen komen!  Hoe deze man dat kon denken, zal misschien wel een raadsel blijven. Schoonmakers gaan niet over het geld, die poetsen en boenen zodat alles weer fris is en dat vaak tegen een niet zo hoog loon. Met geld  van de bioscoop hebben ze niets te maken, ze zijn in dienst bij een schoonmaakbedrijf dat een contract heeft met de bioscoop.

Daarnaast: ik vrees dat er maar weinig contant geld binnenkomt. De meeste bioscoopkaartjes worden gepind of digitaal overgemaakt. Zo ging het ook met mijn abonnement. Ik heb geen euro ter plekke betaald.

Ik vind het heel triest dat deze vrouw en haar man zo om het leven moesten komen! Mijn gedachten gaan uit naar hun kinderen die moeten leren omgaan met dit verschrikkelijke verlies. 

15 opmerkingen:

 1. Bij dat bericht dacht ik al aan je en je recente biosbezoek. Komt het best dichtbij.
  Las net dat hij al lang psychische problemen heeft en zijn familie al lang op zoek is naar hulp en opname.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik ook gelezen, van die psychische problemen, misschien was hij helemaal niet op zoek naar geld, maar was hij in de war en dacht hij dat hij "opdracht" had om deze mensen te doden. We weten het niet waarom hij dit deed.

   Verwijderen
 2. Vreselijk dit! Wat zullen die arme mensen bang geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is walgelijk dat een stuk verdriet als deze man, die nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan de maatschappij, gewoon vrij en blij kon rondlopen gezien zijn psychische problematiek en eerdere veroordelingen. Hij had al veel eerder op een gesloten afdeling te zitten dienen te zitten voor veiligheid van anderen, maar de wil om het publiek te beschermen schijnt er niet te zijn bij beleidsmakers.

  In de familie hebben wij ook iemand die echt van het padje is en alle hulp en behandeling weigert. Maar gedwongen opname lukt niet, want (nog) niet suicidaal of gevaarlijk naar anderen. Bah, wij zitten gewoon te wachten tot het misgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is relevant omdat.....????

   Verwijderen
  2. Walgelijk, stuk verdriet, niets positief bijgedragen! Als je zoiets van iemand kunt zeggen, zou je die persoon m.i, moeten kennen. Ken je de persoon niet dan is dit een vreemde reactie (en ook ik heb ervaring met broer en nicht, die ‘n gevaar voor zichzelf en anderen kunnen worden)

   Verwijderen
  3. Mee eens, mensen met een psychiatrische stoornis hebben er absoluut niet om gevraagd om zich zo te gedragen als ze doen. De schizofrene zoon van een vriendin van mij gebruikte vanaf zijn 16e buitensporig veel cannabis om zijn angsten te verdrijven. Hij was in principe een lieve jongen, maar deed ook wel heel gekke en soms agressieve dingen.
   Helaas is niet iedereen in staat om altijd positief bij te dragen aan deze maatschappij.

   Verwijderen
  4. Janne, dat vind een een rare redenering. Ik hoef een gestoord randfiguur niet persoonlijk te kennen zonder te weten dat die beter niet in de maatschappij hoeft rond te lopen en niets positiefs bijdraagt. Ik ken Michael P. ook niet, toch kan ik je zeggen dat die levenslang achter slot en grendel hoort en een compleet kansloos figuur is. Het is hard, maar wel eerlijk. Ik ben niet van dat halfzachte gezwets van je kent hem niet en eigenlijk is het een lieve jongen, hij heeft het niet zo bedoeld etc etc. Wat kopen de kinderen van de vermoorde schoonmakers daar nou voor? Niets!

   @Aaf, het gaat er niet om of hij erom heeft gevraagd om geestelijk niet in orde te zijn. Het gaat erom dat hij, met een voorgeschiedenis van geweld en jarenlange stalking, beter preventief opgesloten had kunnen zitten om anderen te beschermen. Dat geldt voor iedereen met een zware psychische stoornis die een gevaar is voor anderen. Ook in onze familie zit een schizofrene man. Die heeft goede medicatie en al heel lang geen psychoses meer gehad, woont ook zelfstandig. Toch heeft hij rare dingen gedaan en is hij gelukkig gedwongen behandeld geweest.

   Verwijderen
 4. Hij was de afgelopen weken uit één of meer stedelijke hotels gezet wegens "de hele dag blowen" op de kamer of slaapzaal. Misschien zocht-ie wel een rustig plekje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is in het verleden al vaker gewelddadig geweest, zowel tegen politie als tegen zijn ex die hij heeft mishandeld en jaren gestalkt. Het is gewoon altijd al een aggressief rotfiguur geweest. Ik geloof niks van praatjes dat hij slechts een ‘rustig plekje‘ zocht en het allemaal niet zo bedoeld heeft. Als je betrapt wordt op blowen dan hoef je niet 2 oudere schoonmakers tot pulp te slaan. Naar verluidt is bij één zelfs de keel doorgesneden.

   Gevaarlijke gekken horen opgesloten en niet op straat.

   Verwijderen
  2. Psychiatrische patiënten hebben ook rechten. Niet iedere verwarde persoon is agressief. We moeten er voor waken dat verwarde mensen die niets kwaads in de zin hebben zo maar opgesloten worden, enkel omdat ze psychotisch zijn, maar verder anderen en zichzelf geen kwaad doen.

   Verwijderen
  3. Dat bestrijd ik niet Aaf. Maar die vlieger gaat voor de bioscoopmoordenaar niet op. Hij is al jaren gestoord en agressief, o.a. naar zijn ex. In Nederland hechten we teveel waarde aan rechten van daders en gekken en te weinig waarde aan rechten van (potentiele) slachtoffers. Heeft zijn ex geen rechten? Al jaren stalkt deze gek haar en gaat zij met angst door het leven. Hoe erg moet het zijn om niet zonder angst je huis uit te durven. Ik hecht veel meer waarde aan haar recht om vrij en zonder angst door het leven te gaan dan aan de zijne, die heeft hij namelijk door zijn gedrag verspeeld.

   Verwijderen
  4. Maar niemand hier beweerd toch dat zijn ex geen rechten zou hebben ?
   De psychiatrische hulpverlening schiet ernstig tekort, dat blijkt wel weer. Met alle afschuwelijke gevolgen van dien.

   Verwijderen
  5. Wat heb je aan ‘rechten’ als de politie niks doet, het OM zelden vervolgt en een knotsknettergekke gek vrij en blij op straat rondloopt en niet gedwongen wordt opgenomen?

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.