zaterdag 7 december 2019

Boodschappen in de afgelopen week - iets boven budget

In de afgelopen week ging ik een beetje over mijn budget heen, op zich niet verwonderlijk, want gisteren had ik 6 eters en vandaag weer 3. Dat zijn dus een heleboel extra warme maaltijden.
Wat vooral heel duur was, was het vegan ijs dat we aten als toetje. 
Maar als je zelf eten maken + een duur toetje vergelijkt met uit eten gaan, dan valt het reuze mee! Uit eten gaan kan later wel eens, als de kleinkinderen wat groter zijn. Ik vind een restaurant niet zo geschikt voor kindjes van drie, die soms helemaal niets willen eten, alleen wat komkommer en tomaatjes (en wat ijs ;-)
Op 5 december was alle sinterklaassnoep en koek voor de halve prijs, ik kon het niet laten om er wat van te kopen. Dochters maken vaak lekkers met chocolade en zoals ik schreef, morgen op 8 december vieren we sinterklaas, dus die speculaas en kruidnoten komen nog wel van pas.

 30 nov - 7 dec  '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
eetrijpe avocado, 2 stuks* AH 2,49
luxe broodje* AH 0,33
kaas* AH 3,16
4 puntpaprika's* AH 1,99
2 potjes groenten + 2 potjes bonenschotel* AH 3,00
courgette* AH 0,59
4 komkommers AH 1,99
cherry tomaatjes AH 0,95
tonijn in blik* AH 2,39
tortilla's AH 0,92
vega gehakt AH 1,59
Snacks/ hapjes
chips, 3 zakken AH 3,75
speculaasplakken, 2 verpakkingen* AH 1,78
2 pure chocoladeletters, 50% af AH 0,99
vegan slagroom, 2 bussen AH 3,18
2 zakjes kruidnoten, 50% af AH 0,55
vegan ijs, 2 bekers* AH 6,98
Dranken
3 liter sojadrink AH 2,64
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 39,27
Diversen
zegels AH 3,70
zelfmedicatie AH 1,69
TOTAAL 44,66

12 opmerkingen:

 1. Met zijn zevenen veganistisch uit eten is inderdaad nogal wat duurder dan zelf kopen en zelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijkbaar ben ik te ouderwets! Een kind van 3 breng je bij respectvol om te gaan met eten, je gooit het niet weg, je eet je bord leeg, dat soort leefregels. Zeker van veganistische ouders verwacht ik dat, maar blijkbaar bepalen jouw kleinkinderen nu zelf al wat ze eten?! Op die leeftijd moet je ze toch juist veel dingen leren, kennis laten maken met allerlei smaken, maar ook zaken zoals netjes aan tafel blijven zitten en bord leeg eten (met mes en vork). Dat lijkt mij heel normaal in een opvoeding. Maar waarschijnlijk ben ik gewoon ouderwets. Ik wens je een leuk Sinterklaasfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn netjes blijven zitten en kleinzoon at prima, maar kleindochter at alleen sperzieboontjes, komkommer en tomaatjes. De wrap met tomaten, chilibonen, paprika, guacamole etc vond ze niet lekker. Soms is het omgekeerd en zit kleindochter heerlijk te eten en wil kleinzoon vrijwel niets. Als ze niets willen eten, dan kun je ze moeilijk dwingen. Dat heeft volgens mij echt geen zin. Alles wat niet gegeten werd, werd door de ouders smakelijk weggewerkt. Aan weggooien doen we hier niet!

   Verwijderen
  2. Anja, heb jij kinderen? Of is het misschien heeeeel lang geleden dat ze zo klein waren? Ik lach hier een beetje om!

   Verwijderen
  3. Ik heb pas op mijn twaalfde met mes en vork leren eten. En bij voorkeur eet ik rijst en couscous en ook doperwten met een lepel.

   Verwijderen
  4. Hoe moet een kind groeien op paprika, sperzieboon, komkommer en tomaatjes? Een kind heeft eiwit en vet nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Nu eten niet vegan kinderen ook genoeg niet voedzame (zoete) rommel, maar die hebben doorgaans nog melk en kaas in hun dieet om e.e.a. te ondervangen.

   Dat volwassenen kiezen voor zeer strikte en beperkte levensstijl als veganisme is natuurlijk hun goed recht, maar ik vind het wat anders om kinderen daarin mee te willen slepen die geen keus krijgen. Zeker omdat tekorten aan voedingsstoffen in de kindertijd het hele leven doorwerken op de gezondheid en ontwikkeling. Ik hoop van harte dat jouw kleinkinderen gezond opgroeien zonder tekorten.

   Verwijderen
  5. @anoniem van 8 december om 9:23 uur: Je hoeft je geen zorgen te maken, mijn kleinkinderen eten niet uitsluitend groenten, maar ook aardappelen, pasta, rijst, bonen, noten, sojamelk met toegevoegde vitamines en mineralen, vleesvervangers,olijfolie en andere soorten olie, olijven, bananen, mandarijnen, appels etc. Ook krijgen ze speciale multivitamines.
   Zeker kleindochter heeft energie voor twee en groeit de laatste tijd als kool!

   Verwijderen
  6. Kleinzoon is iets rustiger, maar groeit ook prima!

   Verwijderen
 3. Voorbeeldige (klein)-kinderen hebben jullie Aaf en Anja!
  Mijn kinderen gedragen zich altijd keurig aan tafel (ze zijn 45 en 41) maar mijn kleinkinderen.........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, mijn kleinkinderen willen ook lang niet altijd keurig blijven zitten! En keurig eten met mes en vork? Daarvoor is het echt nog veel te vroeg! Eten met lepel of met de handjes mag ook!

   Verwijderen
 4. Wij oefenden 1 x per week met het eten met mes en vork.
  En zeiden dat dit was omdat Willem Alexander en Máxima kwamen eten....
  Hilariteit..maar ze deden het wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een rare reactie van Anja.. er zijn echt dingen die je van een peuter van drie nog niet kunt verwachten, en zij noemt er moeiteloos een aantal op. Plezier in de maaltijd is ook een groot goed, en dan volgt netjes eten vanzelf wel over een paar jaar.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.