vrijdag 28 februari 2020

Corona aan de deur

Corona klopt aan de deur

Inmiddels is het bekend dat er ook Nederland een coronapatiënt  is. Een man in Tilburg is opgenomen in het ziekenhuis. Overal in de wereld zijn uitbraken. Het was ook bijna onvermijdelijk dat er ook in ons land een besmetting zou komen. En waar 1 besmetting is, volgen er waarschijnlijk méér.


Evangelisatie

Bij mij belde gisteren iemand aan de deur die er van overtuigd was dat Corona de straf van God is. Een vriendelijke dame was het, zij wilde mij er van overtuigen dat ik gered kon worden als ik aanhanger werd van haar specifieke geloof. Ik bofte maar dat zij bij mij aan de deur kwam, want met haar geloof kon ik er zeker van zijn gered te zijn. Ik zag verderop nog veel meer mensen lopen, hoogstwaarschijnlijk van dezelfde geloofsgemeenschap. Zij belden bij overburen aan.
Ik heb haar vriendelijk doch dringend gezegd dat ik geen boodschap had aan haar blijde boodschap.
Jammer voor haar, maar helaas! Zij vond het ook jammer voor mij en nadat ik haar een prettige dag heb gewenst, heb ik de deur gesloten.
Ik verbaasde mij over het feit dat Corona kennelijk onderdeel kan zijn van evangelisatie!

Babbeltruc

Op het wereldwijde web las ik over oplichters die  bij ouderen langs de deuren komen om een Coronacheck te doen. Het werkelijke motief is diefstal van waardevolle spullen in huis en niet een check of jij Corona hebt.
Het is een zogenaamde babbeltruc
Het advies is om gewoon niet open te doen voor dergelijke "medici".

En ik bedacht me dat ik niet open had moeten doen voor de onbekende dame die aan mijn deur stond. Niet verstandig!

17 opmerkingen:

  1. Hoi Aaf, jij bent slim genoeg om deze babbeltrucs te onderkennen. Ik vind het zorgelijk voor de meer kwetsbare ouderen. Zij zullen reeele zorgen over zo'n virus hebben en het is meer dan beschamend dat sommige mensen dat gebruiken om hun geloof op te dringen of in te breken. Bah!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gisteravond op tv, vandaag in de krant en de mail van MAX onderstaand advies.

    Wel is het handig om uw handen vaker te wassen en in uw elleboog te niezen of hoesten. Hiermee voorkomt u niet dat u het coronavirus krijgt, maar verkleint u wel de kans dat u besmet raakt.

    Maar nergens hoor/lees ik het simpele advies SCHUDT GEEN HANDEN begroeten kan ook heel goed met woorden alleen. Verder raak in openbaar vervoer en ruimten zo min mogelijk aan. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel hoor op mijn werk wordt daar wel voor gewaarschuwd en ook klanten hoor ik daar over.

      Verwijderen
  3. Heel naar dat er mensen zijn die misbruik maken van de goedgelovigheid en angst voor het nieuwe virus!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schandelijk dat mensen de naam van (hun) god gebruiken om angst te zaaien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ...dat is altijd nog zo geweest! Ik werd vroeger bang gemaakt voor satan en de hel. Niks nieuws onder de zon.

      Verwijderen
    2. Nee, het is zéker niet nieuw, maar wel, nog steeds, een schande!!! ;-)

      Verwijderen
  5. Voordeel van de crisis: de brandstofprijzen dalen naar een absoluut minimum !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben wel benieuwd hoe dat geloof je had kunnen redden. Beweerde ze dat je niet zou zou worden, of het is meer je krijgt gewoon corona, maar gaat niet naar de hel of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb haar maar kort laten praten, had geen zin in verhalen over een boze God die een groot deel van de mensheid wil straffen en alleen een select groepje bevoordeelt. Sloeg nergens op, vond ik!

      Verwijderen
  7. Kan me wel voorstellen bij dit soort grote dingen dat je hoopt dat een machtig iemand of iets je kan redden. Nu maar hopen dat er niet al te veel mensen in haar praatjes trappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het altijd zo vreemd hoe sommige gelovige mensen andermans ellende gebruiken om reclame te maken voor het geloof. Ik zal nooit vergeten dat ik bij de Gamma werkte ten tijde van die grote tsunami in 2004. We zamelden geld in omdat een collega daarheen zou gaan om te helpen. Een van de vaste klanten die ik altijd erg vriendelijk vond en regelmatig een praatje mee maakte bleek zo'n engerd te zijn, hij begon erover dat hij geen geld wilde geven omdat die mensen door god waren gestraft. Wat een afknapper, die "vriendelijke"man viel behoorlijk van zijn voetstuk af toen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat jammer dat mensen over God praten als een boze, straffende God. Ik mag Hem vooral kennen als een goede God, die zoveel liefde voor de mensen heeft dat Hij hem graag voor eeuwig bij Zich wil hebben. Vreemd dat anderen blijkbaar zo'n andere Bijbel hebben als ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, en de meeste mensen willen dat "voor altijd bij God / god zijn" toch het liefste nog even uitstellen - ik wél tenminste!

      Verwijderen
    2. Ja, anoniem van 21.33 helemaal met je eens. Het is Genadetijd en geen straftijd. Geloven uit angst is geen gezond geloven. Mijn geloof in God en de Heere Jezus geeft mij rust en ik heb nog nooit angst voor God gevoeld.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.