donderdag 2 april 2020

Iedere week twee fietstassen vol boodschappen

Iedere week ga ik op een rustig moment 2 tassen vol boodschappen halen.
Dat is mijn plan. Eén keer per week. Volgens mij is dat boodschappen doen een miniem en aanvaardbaar risico.
Als je het niet al te vaak doet.
In de supermarkt zijn veel voorzorgsmaatregelen getroffen en in combinatie met handen wassen en overal afstand houden, moet het goed komen. Toch ga ik liever niet vaker naar de supermarkt. Ik heb besloten het op 2 tassen vol een week uit te zingen.
Ik had twee weken geleden een flinke voorraad en daarvan gebruik ik, naast de verse boodschappen die ik koop.
In week 1 kocht ik voor €33,37 boodschappen (thuis afgeleverd) en in week 2 voor €16,85 (meer paste er niet in mijn fietstassen).
In de afgelopen week maakte ik een lijstje voor nieuwe boodschappen, waarbij ik dingen die ik nodig heb combineer met aanbiedingen:
aardappels (aanbieding)
sinaasappels (aanbieding)
muesli  (aanbieding)
kruiden en specerijen (aanbieding)
kaas (aanbieding)
tandpasta (aanbieding)
limonadesiroop 0% suiker
couscous
bos wortelen
cherry tomaten
sojayoghurt
misschien koop ik nog paaseitjes (aanbieding, maar pas echt goedkoper als je er veel van koopt en dan wordt het wat veel voor mij alleen. Ik kan natuurlijk weggeven, maar eigenlijk is chocolade voor niemand goed, dus ik weet het nog niet. )

Past dat in mijn twee fietstassen? Ik neem een bagagespin mee, dan kan ik het net sinaasappels vastbinden op mijn bagagedrager, mocht dat nodig zijn.

Het boodschappen doen is een soort uitje. Even in een andere omgeving in plaats van in mijn huis!

26 opmerkingen:

  1. Hmm, ik kan me voorstellen dat je de paaseitjes koopt en dan per 10 vrolijk verpakt en bij buren in de brievenbus achterlaat met een groet. Iedereen kan nu wel een vrolijke verrassing gebruiken, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ssssht,....dat ga ik doen hier in de buurt.
      Gewoon, hart onder de riem voor iedereen. Netjes inpakken in zakjes,met handschoenen aan en (homemade)mondkapje, dus heel hygienisch enzo

      Verwijderen
  2. Misschien nog een rugtas mee als je twijfelt of het past?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt toch nog een auto?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, maar het is nog geen 5 minuten fietsen! Dan vind ik het absurd om met de auto te gaan.
      Ik voel meer voor de bovenstaande suggestie om een rugzak mee te nemen.

      Verwijderen
    2. Met de auto kun je je boodschappen veel makkelijker (en veiliger) vervoeren. Je moet er toch niet aan denken dat je omkiepert met die zwaarbeladen fiets!
      Ik haal 1x per week de boodschappen, net als jij, maar ik ga met de auto. Voordeel is ook dat ik naar de Jumbo èn de Aldi kan. Dat zijn momenteel de enige twee winkels waar ik naartoe ga.
      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
    3. Omkieperen? Ik fiets nooit met gladheid hoor!
      Als je naar 2 winkels gaat, dan is het inderdaad handig: de boodschappen van de eerste winkel inladen in de auto en door naar de volgende winkel!

      Verwijderen
    4. Je kunt ook gaan lopen en een karretje voor boodschappen gebruiken.

      Verwijderen
    5. @anoniem van 10:31 uur. Helaas kan ik niet zo ver lopen. Heen en terug naar de supermarkt is voor mij te ver, dat zou ik de komende dagen zwaar moeten bezuren. En een karretje heb ik ook niet. Misschien moet ik maar eens aan de rollator.
      Voorlopig ben ik blij met mijn fiets. Daar kan ik wel kilometers mee maken.

      Verwijderen
  4. Ik deed mijn wekelijkse boodschappen even over acht vanochtend. Redelijk rustig en een goedlachs jong meisje bij de karretjes. Mooi begin van de dag toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chocolade is voor niemand goed....noujaaaaa...zo lust ik er nog wel een 🤪
    Het gaat erom dat het een leuk en lief gebaar is.
    Anders je net sinaasappels weggeven misschien..? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee. Zo kan je op de fiets en toch maar maar 1 winkel:)

      Verwijderen
  6. Cherry tomaatjes zijn lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die laatste zin begrijp ik niet zo goed. Wees blij dat je de keuze hebt om thuis te blijven! Je kunt elke dag een wandelingetje maken, dus je hoeft helemaal niet naar een winkel om er toch even uit te zijn. Ik verbaas me er zo over dat je overal leest dat de muren op mensen af komen. We treffen het zo enorm met het weer, iedereen kan elke dag een frisse neus halen! En zijn nog altijd heel erg veel mensen aan het werk, echt niet alleen in de zorg en de supermarkten hoor. Die mensen willen misschien graag thuis blijven, maar hebben die vrije keuze niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat begrijp je er niet aan? Ze bedoeld niet dat ze er een uitje van maakt, maar dat het voelt als een uitje. Als je alleen woont is de hele dag thuisblijven met 1 keer per dag een frisse neus halen toch best alleen. Ik ben twee weken ziekig geweest en heb in die twee weken helemaal niemand gezien, als je dan weer naar de winkel kan/moet dan voelt dat toch best fijn! Even mensen om je heen, ook al staan ze op 1,5 meter afstand. En toch even een soort van contact met iemand bij het afrekenen. Jouw laatste zin snap ik dan weer niet. Dus omdat er mensen zijn die moeten werken, mogen de mensen die verplicht thuis zitten niet zeuren?Overigens zeurt Aaf nergens over, ze zegt alleen dat boodschappen doen als een uitje voelt.
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Anna: je verwoordt het prima! Ik vind het anders al fijn om even naar de winkel te gaan en zelf uit te zoeken wat ik wil kopen. Nu is dat eens te meer het geval! Ik heb het tochtje vandaag gecombineerd met een fietsrondje: niet rechtstreeks er naar toe en niet rechtstreeks weer naar huis. Zo kom ik weer aan mijn minimaal 30 fietsminuten die ik 2x per dag fiets!

      Verwijderen
    2. Ja en dat begrijp ik dan weer niet.
      Heel vervelend en saai als je alleen thuis zit. Maar kun je echt niet begrijpen dat nú werken en wel onder de mensen móeten komen héél veel stress oplevert momenteel? Daar zitten ook mensen tussen die in de risico-groep horen hoor. Die zouden er weet ik niet wat voor over zou hebben om niet de deur uit te hoeven om dat virus te ontlopen?

      Verwijderen
    3. Anoniem van 16:01 verwoordt precies wat ik voel. Ik hoor tot een risicogroep, ben desondanks verplicht om te werken, en in mijn werk elke dag letterlijk honderden mensen te ontmoeten. Het overgrote merendeel van die mensen blijft niet op 1,5 meter afstand, als we ze netjes vragen dat wel te doen, krijgen we maar zelden begrip. Ik zou er ontzettend veel voor over hebben als ik nu thuis kon blijven, de stress die ik en mijn collega's dagelijks ondervinden gaat zeker niet iedereen volhouden. Dan komen er mensen alsnog thuis te zitten, met mentale problemen. Maar onze werkgever kiest ervoor om open te blijven en een beveiliger bij de deur te zetten. Enig idee hoe dat voelt? Dan zat ik toch veel liever veilig thuis.

      Verwijderen
    4. @anoniem van 16.01. Ja dat kan ik heel goed begrijpen. Maar wat heeft dat met elkaar te maken? Kan jij dan niet begrijpen dat beide situaties heel stressvol kunnen zijn? Moeten werken en daardoor een grotere kans lopen om besmet te raken lijkt mij inderdaad heel stressvol. Maar waarom mogen mensen die thuis moeten blijven dan geen stress of klachten ervaren? In beide situaties is sprake van moeten. Mensen zijn sociale wezens. Zelfs einzelgangers zoals ik blijken toch behoefte te hebben aan menselijk contact. Buiten contacten op het werk, heb ik sowieso weinig sociale contacten, ik ben iemand die graag alleen is. Maar dat betekend wel dat nu mijn werk wegvalt, ik pas doorheb hoe erg een mens die kleine momentjes van contact nodig kan hebben. Dat kan nu niet, en ik snap waarom dat niet kan, maar daarom kan ik het toch nog wel vervelend vinden? Het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten? Het is voor iedereen een nare situatie.
      Anna

      Verwijderen
    5. Het is inderdaad voor iedereen een nare situatie, en het was zeker niet mijn bedoeling om Aaf "aan te vallen". Jammer dat mijn opmerking leidt tot een soort welles-nietes. Ik begrijp echt heel goed dat mensen die nu verplicht thuis zitten daardoor stress ervaren. Daar wil ik ook niets aan af doen. En ik begrijp ook best dat er mensen zijn die behoefte hebben aan direct contact met andere mensen, dus niet alleen maar via de telefoon/internet. Maar het is nu even niet anders. Laten we er alsjeblieft met z'n allen proberen het beste van te maken en wat begrip opbrengen voor elkaars mening en gevoelens. Ik moet morgen weer werken, weet dat ik weer honderden mensen ga spreken die niet op afstand blijven, en ja, daar zie ik tegen op. Maar ik heb geen keuze. En ik mag blij zijn dat ik werk heb, en dat dat werk ook blijft, ondanks Corona, want er staan heel wat banen op de tocht. Die stress heb ik dan gelukkig weer niet. Zo heeft ieder huisje z'n eigen kruisje.

      Verwijderen
  9. Nu het hamsteren voorbij is gaan de winkelvoorraden weer flink omhoog en schijnen de prijzen aanzienlijk te dalen !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ga 2 keer per week met de auto boodschappen doen. De ene keer neem ik voor de ene mens in quarantaine en de volgende keer voor de andere mens in quarantaine. Ze wonen in verschillende plaatsen, de een 10 km van mijn huisje naar het zuiden, de andere 10 km naar het noorden.
    Ik wandel veel in het bos, soms alleen en soms met mijn partner. Verder kom ik nergens maar aangezien kluizenaarsneigingen in mijn familie voorkomen heb ik er geen problemen mee!
    En net wat Aaf zegt: boodschappen doen voelt als een uitje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn dat het zo kan en als je alleen woont dan is het ook heerlijk om met een echt mens te praten, al is het alleen aan de kassa. Of als je elkaar passeert bij de tomaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Helaas is het voldoende afstand van anderhalve meter gebleken dus niet veilig te zijn maar eerder 4 tot 6 meter,als je de krant mag geloven,laten we hopen dat het niet waar is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die afstand van 1,5 meter is gebaseerd op hoe ver druppeltjes spetteren als je hoest of niest. Als ik me goed herinner hebben ze bij de test gemeten met imperiale afstanden (inches en feet). Ergens rond de 5 of 6 feet is de kans dat je druppels inademt verwaarloosbaar dat is omgerekend tussen de 1m en 1,8m. Vandaar ook dat verschillende landen verschillende afstanden hanteren, want één meetstandaard is veel te efficient ;). Wil je absolute garantie dat ook je kleding etc.. helemaal 'schoon' blijft dan zal je inderdaad rond de 4 meter moeten gaan zitten, daarom ook de nadruk op handen wassen en niet teveel aan je gezicht zitten én als je verkouden bent gewoon helemaal niet onder de mensen komen. Ik denk dat het beter was geweest als vanaf het begin duidelijker was gemaakt dat die anderhalve meter een minimum is maar gemiddeld genomen, er van uitgaand dat ook andere regels in acht worden genomen zul je weinig winst behalen als je van anderhalf vier meter maakt.

      En misschien mis ik informatie en klopt dit helemaal niet meer. Dingen veranderen snel op het moment. Dus altijd een slag om de arm.

      Verwijderen
    2. Vanochtend hoestte en niesde er niemand in de supermarkt en ik praatte alleen met de kassière die achter haar scherm zat, verder ben ik niet in de buurt van pratende mensen geweest. Dus vanochtend was het wel veilig, denk ik 😄

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.