woensdag 1 april 2020

De leuke dingen die ik doe!

Wat doe ik om het leven leuk te houden?

Ik ga online naar beleef de Lente  met nestelende vogels. Er zijn al veel vogels met eieren en zelfs al een kuiken. Ik ben vooral een fan van de ooievaar en de slechtvalk, maar ook de merel en de torenvalk zijn leuk. Ik kijk iedere dag even.

Verder kijk ik online naar leuke Amerikaanse shows op Youtube. The Daily Show met Trevor Noah (tegenwoordig the daily social distancing show) en Last Week Tonight met John Oliver. Die gaan weliswaar op dit moment uitsluitend over het coronavirus, maar toch met veel humor! Ik kan er soms erg om lachen!

Ik ben aan het bellen en appen met vrienden, buren en familie. Bij contact met de kleinkinderen vaak met beeld. Gisteren kwamen de kleinkinderen samen zwaaien in mijn tuin! Zo leuk!

Als het weer het toelaat zit ik iedere dag even in de tuin, in de zon, warm aangekleed met een plaid over de knieën lees ik dan een boek. Ik geniet van de zon en alle vogelgeluiden die ik hoor. Er is de laatste tijd ook een specht actief. Die maakt veel herrie met zijn geklop op de bomen! Het is een grote bonte specht! Soms zijn er ook stemmetjes van spelende kinderen. Het is heel groen hier achter en dat helpt om te ontstressen. Ik ga er diep van ademen en geniet van het buiten zijn.

Ik ga een gratis EHBO cursus doen.

In verband met deze coronacrisis biedt het Rode Kruis een gratis cursus aan. Ik heb 30 jaar geleden een EHBO diploma gehaald en de kennis een aantal jaren bijgehouden. Daarna, ongeveer van 2006 tot 2015 was ik BHV-er. Als Bedrijfshulpverlener krijg je ook training in EHBO (en hoe te handelen bij brand en andere calamiteiten) en ieder jaar een herhaling. Bij de training was ook oefenen met reanimatie en AED. Erg ver is mijn kennis nog niet weggezakt, maar ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn kennis waar nodig bij te spijkeren.  Een mooi initiatief van het Rode Kruis! Een aanrader voor iedereen.

Ik fiets iedere dag 2x ongeveer 35 minuten. Daar kan ik erg van genieten. Even buiten in de wind, mensen, bomen, boerderijen, schapen en vogels zien. Ik probeer mijn rondjes te variëren. Mijn kennis van mijn eigen wijk wordt hoe langer hoe groter. Terwijl ik anders alleen naar het winkelcentrum of naar de supermarkt fietste. Helaas zijn er in het natuurgebied hier vlakbij ook nogal wat smalle fietspaden die nu eigenlijk niet in aanmerking komen om te fietsen. Je kunt elkaar onmogelijk op 1,5 meter afstand passeren en dat doen mensen dus ook niet. Ik fiets liever langs brede paden, straten en wegen waar die afstand wel mogelijk is. Er blijft nog genoeg over!
Mijn strategie: eerst zo veel mogelijk fietsen met tegenwind en op de terugweg voor de wind fietsen. Dan is de terugweg een cadeautje.

Ik schrijf op deze blog, het is eigenlijk een uitlaatklep en dagboek in één. Ik stak er in de afgelopen weken veel tijd in en doe dat nog steeds.  Leuk om te doen en het bloggen levert altijd reacties op.

Wat verder? Ik leer Engels, eigenlijk leer ik beter Engels, want op de middelbare school had ik ook al wel Engels gehad en ik kijk regelmatig naar de BBC. Dat Engels leren doe ik gratis bij Duolingo.
Ik ben gisteren voor het eerst in jaren begonnen in een Engelstalig boek en het valt mij mee. Het is heel goed te doen!

Ik kijk niet naar praatshows als Nieuwsuur, M en Op1 en evenmin naar het journaal. Ik kijk naar persconferenties van de regering en verder kijk ik iedere dag 1 keer naar het nieuws op de site van de NOS en lees ik de Volkskrant. Meer coronanieuws wil ik niet tot mij nemen.

Op tv kijk ik naar programma's als
Zondag met Lubach
Tussen Kunst en Kitsch
Spoorloos
Krabbé zoekt Chagall
Het programma van Floortje Dessing
Twee voor twaalf
Verborgen Verleden
Keuringsdienst van Waarde

Doe jij nog leuke dingen in deze tijd van social distancing?


16 opmerkingen:

  1. Ik kook en bak wat uitgebreider (meer zelfgebakken Glutenvrije broden voor zoon), ik kijk wat Netflix 's avonds en ik blog. Oh ja: en gelukkig kan ik na weken snuffen en kuchen weer buiten wandelen. Ook ben ik bezig met het aanleggen van een moestuin in de achtertuin.

    Best veel leuke dingen eigenlijk 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Aaf, dat doe je prima, leuke en leerzame activiteiten. En vergeet het bloggen niet, dat kost ook tijd. Nog een tip voor wie niet vies is van monnikenwerk en interesse in het verleden heeft. Op de website vele handen kun je helpen oude stukken te digitaliseren. Ik help bv mee met de bevolkingsregisters van midden holland. Maar je kunt ook stukken van het landlopersregister doen. Ik vind het leuk om af en toe te doen. Hier krijg ja na 1000 invoeren nog een extraatje, kun je in de bibliotheek koffie met wat lekkers drinken. Ik weet niet of dat overal zo is, zonder bedankje is het ook leuk om te doen, groet g

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn bloggen is inderdaad ook een leuke bezigheid waarmee ik de tijd verdrijf. Ik ga het toevoegen aan de tekst!

      Verwijderen
  3. Vandaag is de overdracht van onze boerderij, we hebben een volmacht voor de notaris getekend dus we hoeven er niet bij te zijn. De laatste maand weinig tijd gehad voor leuke dingen hoewel ik het inrichten en aankleden van het boshuisje ook geen straf vind.
    Een tv-kijker ben ik nooit geweest, alleen het journaal is vaste prik, ook in tijden van corona.
    Ik ga in ieder geval elke dag een flinke wandeling in het bos maken, zorgen dat levensmiddelen bij de mensen in quarantaine terecht komen en dozen uitpakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn dagen zien er niet veel anders uit dan voorheen. Werken doen we van huis en de gewone dingen zoals koken, was doen, de hond 3x pd uitlaten etc gaan gewoon door. In het weekend kunnen we er niet echt op uit, ben nu wat klussen in en om huis aan het oppakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn dochter, 11 jaar, moest deze vraag voor school beantwoorden. Ze zei: ik doe hetzelfde als in een vakantiehuisje. Alleen nu met schoolwerk erbij. Zo probeert ze rustig te blijven in deze bijzondere tijd. Ze zoekt dat rustige gevoel van de vakantie op. Dat vond ik knap gezegd van haar. Ondertussen probeer ik ook iets minder hard te werken, wel juf te zijn voor mijn kinderen, BSO te zijn, het huis schoon te houden. Balans werk privé vind ik wel erg moeilijk. Ik werk voor een middelbare school, niet als docent, maar voel me wel erg betrokken bij de leerlingen en collega's en wil ze graag helpen en ze niet laten wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ongeveer 5 dagen bezig geweest met mijn boekenkast. Elk boek opgepakt, afgestoft, wil ik het nog houden en staat het logisch op onderwerp. Daardoor heb ik weer een hoop Oude vrienden ontdekt. Kookboeken, tuinboeken, boeken over vogels, kunst. Ik heb hernieuwde belangstelling voor ze. Ik ga de komende weken weer veel in deze boeken kijken/lezen. Verder lopen we nu elke dag naar een vogel uitkijkpost. We nemen nu ook een kijker mee en een vogelboekje. Verder pluk ik elke dag een bloeiend onkruid en zoek dat thuis op. Zo probeer ik mijn kennis te vergroten. Ik ben in de tuin bezig, volg nu lezingen via you tube over alle mogelijke onderwerpen. Verbazend hoeveel gratis onderwijs er te vinden is op internet. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het meeste is voor ons als al lang gepensioneerden weinig anders. Vanaf januari is de kamerrenovatie al aan de gang. Gisteren is het balkenplafond klaar gekomen en nu is de stucker aan het werk. Daarna is er nog veel meer werk, maar er zit schot in en dat is HEEL LEUK.
    En ik ben dankbaar dat de aannemers gekomen zijn na 2 vervelende ervaringen van mensen die niet kwamen opdagen of het toch niet zagen zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha, fijn te lezen dat je nog veel leuke dingen doet, vooral blijven doen. Na het blog van gisteren had ik wat met je te doen...k'Heb vanmorgen nog aan m'n zoon verteld: ik lees een blog van een mevrouw en vindt het zo naar als je merkt dat ze het zo moeilijk heeft....
    Kben dus blij met dit bericht :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kijk eens aan. Eindelijk ontmoet ik iemand die ook met Duolingo leert. Ik vorder goed met Spaans (uit het Engels want ik woon in Londen). Ik heb het de laatste jaren wat aan en af gedaan maar heb de draad weer serieus opgepakt.
    Lees nu online El Pais en weet zo ongeveer waar de artikelen over gaan en de rest raad ik maar. Zo ging dat indertijd ook toen ik leerde lezen. Veel succes gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik werk thuis, en doe ook in de avond wel een paar uurtjes. Ik ben virtueel gaan wandelen in natuurgebieden van Natuurmonumenten (en in het water terecht gekomen, omdat ik niet handig ben met streetview). Ik heb patronen voor mondkapjes opgezocht en lapjes. We gaan een bestelling doen bij een bouwmarkt zodat we in onze tuin aan de slag kunnen. Iedere week doe ik een online zangles, die gratis wordt georganiseerd. Ik doe meer huidhoudelijke klusjes. Fijne tip van die cursus!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is leuk ik volg ook engels via duolingo leuk, maar ook het vogelleven, tja bij mij is het werken maar dit zijn leuke afleidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lukt mij nu ook even niet om naar praatshows en nieuwsuur te kijken. Zelfs lubach liet ik aan me voorbij gaan. De minister president en 1 keer het journaal. Verder heb ik bijna alle programmas gekeken als waar jij naar keek. Ook gisteren naar omroepsters gekeken. Zou ik normaal nooit doen, maar nu is dat erg ontspannen. Ik kijk dan niet in de ochtend maarbkijk het in de avondbterug. Fijn dat die mogelijkheid bestaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik werk, in de zorg.
    Dus veel tijd voor andere dingen is er niet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Voor mij verandert er niet zoveel. We zijn 70+, mijn man is dement, dus ben ik alleen wat beperkter. Ik volg juist alles over corona op de tv, ik lees er veel over. Ik ben nieuwsgierig van aard en wil alles weten. Eerst sliep ik er gewoon een beetje slecht van, maar daar moest ik doorheen. Ik houd zelfs de cijfers bij van veel landen. België heeft bv veel kritiek op Nederland, we zouden in een totale lock down moeten, net als zij. Maar tot nog toe doen ze het niet beter dan Nederland. Ik geloof dat ik onrustig zou worden, als ik het nieuws negeerde.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.