maandag 24 augustus 2020

Geen pijn - dat is genieten!

Door de pijnstiller heb ik tegenwoordig in vergelijking met een paar weken geleden veel vaker geen pijn. Ik kan wakker worden zonder pijn, ik kan op mijn stoel zitten zonder pijn en ik kan achter mijn rollator lopen zonder pijn. En nog bijzonderder: ik kan opstaan uit bed of van een stoel of toilet zonder pijn. Het gaat nog steeds een beetje moeizaam en stijf, maar zonder pijn.
Ik ben zeker niet altijd zonder pijn, integendeel,  maar van de momenten dat ik nu geen pijn heb, daar kan ik enorm van genieten. Ik besef nu ook dat ik mij heel gelukkig mocht prijzen met het feit dat ik bijna nooit langdurig pijn had.
Het lijkt heel gewoon, een vrijwel pijnloos bestaan, maar dat is het allerminst, dat heb ik nu wel gemerkt. Een paar dagen geleden werd ik 's ochtends wakker en ik had geen pijn! Daarvan heb ik een hele tijd liggen genieten, héérlijk gewoon lekker liggen!  Mmmmm, hoe fijn is dat!
Gisteren had ik bijvoorbeeld overdag vrijwel geen pijn! En dat na een lange nacht (want steeds wakker) met veel pijn en extra paracetamol om de ellende weg te werken. Ook de temperatuur buiten hielp mee en ik voelde me bijzonder gelukkig, geen pijn, niet te warm en ook nog eens een keer niet misselijk! Weldadig!
En weet je wat nu zo fijn is? Ik ben over een tijdje van de pijnlijke heupen af! Hopelijk krijg ik dan niet opnieuw ergens chronisch pijn!
Ik ben me er van bewust dat er veel mensen zijn die dagelijks pijn leiden en eigenlijk denk ik, dat dit nooit went!
Sta jij er wel eens bij stil hoe heerlijk het is om geen pijn te hebben?

13 opmerkingen:

  1. Bij mijn jongste werd op haar negende coeliakie ontdekt. Na een paar maanden glutenvrij dieet zei ze: Mam,ik had altijd buikpijn, maar omdat het er altijd was herkende ik het niet, ik dacht dat het zo hoorde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me heerlijk om geen pijn meer te hebben. Ik heb in januari ern paar weken veel minder pijn gehad, na een injectie. Maar dt is jammer genoeg weer terug gekomen. Ik slaap geen nacht door, word elke ochtend vroeg waKker van pijn en stijfheid. Ik baal dat ik niet meer ben die ik was en dat het nog jaren kan gaan duren voor dit goed komt als het goed komt. Gelukkig loop ik nog wel, alleen niet meer zo veel en hard als eerst. De trainingen liggen op een veel lager niveau en ik kan de halve marathon op mijn buik schrijven. 😔

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Behalve een hernia, die mij jaren geleden behoorlijk geplaagd heeft, heb ik eigenlijk nooit pijn en ook nooit gehad. Ik prijs me gelukkig!
    Fijn dat de pijnstillers hun werk doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee echt pijnvrij ben ik niet. Met mijn nieuwe knieen en pen in voet gaat het op zich prima, maar voeten doen altijd wel een beetje pijn, ook in rust.
    Rug/bekkengebied wisselende pijn. Bovenrug zeer vermoeid gevoel, Schouders en nek altijd pijn
    Handen zijn erg aangetast door artrose, gewrichten dik en verwrongen, ook in rust pijnscheuten.
    Dus . . . vrijwel nooit zonder pijn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me heerlijk maar dat zit er niet meer in. De leus dat 'er in Nederland niemand pijn hoeft te lijden' is niet waar, óf je raakt zo versuft dat je ook nauwelijks meer leeft. Het is lang geleden dat ik een dag - en een nacht - zonder pijn heb gehad. En inderdaad, het went nooit. De ene keer kan ik er wat beter tegen dan de andere keer maar het blijft naar. 'Je moet ermee leren leven' zei de reumatoloog, maar het recept hiervoor had hij helaas niet. Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar sta ik nooit bij stil, omdat ik nooit pijnvrij ben. Al 39 jaar heb ik altijd pijn. Maar ik sta er wel bewust bij stil, dat ik op een bepaalde plek geen pijn heb. De pijn zit door mijn hele lichaam, maar niet altijd overal. Dus als ik op een bepaald moment geen pijn heb in mijn linkerhand of rechterbeen bijvoorbeeld, dan sta ik daar bewust bij stil. Al is het niet fijn, altijd pijn hebben went wel, vind ik. Waar ik niet aan kan wennen, is altijd moe zijn. Dat ben ik al ruim 25 jaar, en dat vind ik veel moeilijker om mee te leven.
    Ik kan me goed voorstellen dat je er naar uit kijkt om na je operaties pijnvrij te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik leef elke dag met pijn.. heb fibromyalgie en artrose en ben nog maar 52 en voel me wel 80.
    Toch probeer ik elke dag positief te blijven en toch te genieten van mn leven met af en toe pijn bestrijding
    Ik hoop dat je na de operatie weer pijnvrij kan bewegen ;-)

    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik sta er heel vaak bij stil.. hoeveel geluk ik heb met mijn lichaam en energie niveau. Mijn zusje kreeg diagnose kanker toen ze 43 was. Na 5 jaar ziek zijn overleed ze. Als je dat van dichtbij meemaakt en zelf een heel gezond lichaam hebt, dan zijn er veel redenen voor dankbaarheid.
    14 dagen geleden heb ik mijn voet vreselijk gestoten. Ik heb nu pijn aan mijn tenen en voet. Besef weer hoe bijzonder het is, dat ik met gemak 10 km. kan wandelen of hele dag staan. Nu dus even niet, maar dat komt weer goed. In 2017 ben ik geopereerd aan mijn duimen, ze stonden aan de binnenkant van de handen. Door altijd mijn fietsstuur verkeerd vastgehouden te hebben, drukte ik duimen weg en verdween alle kraakbeen. Arts en fysio waren verbaasd dat ik voor en na die tijd zo weinig pijn had. Reden om toch te opereren was dat ik echt alles uit mijn handen liet vallen. Ik hou mijn stuur nu anders vast. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wens je nog veel pijnloze dagen en vooral na je operaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. O ja, de groenlipmossel heft mij hierbij zeer geholpen. Ik ben nu voor 80-90% pijnvrij en dat is een verademing. Geeft vrijheid en vreet niet alle energie op. Hoera-dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ideaal. Ik bestel het in nieuw Zeeland bij lovely health. Voordelig en goed werkzaam. De huisarts vertelde me dat er veel troep in omloop is. Ik word niet kleiner.

      Verwijderen
  11. Ik denk vaak aan de dagen voordag ik viel en een dag later een nieuwe heup kreeg. Heb nu al ruim 5 maanden continu pijn, kan maar korte afstanden lopen en vooral nog niet fysiek aan het werk i.p.v. 4 à 5 uur per dag thuis.
    Na de operatie heb ik nog 3 dagen gebruik gemaakt van een morfine tablet voor de pijn maar ben daar mee gestopt vanwege verslavingsgevaar. Nu maak ik vooral gebruik van mijn wandelstok bij o.a. de dagelijkse wandelingen.
    Groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Valt er niets aan te doen? Zou er iets niet goed zijn gegaan? Alle familieleden (4 personen) die ik ken(de) met nieuwe heup of knie zijn heel tevreden en hebben (veel) minder pijn of helemaal geen pijn na de vervanging van de heup!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.