zondag 6 september 2020

Moneyou houdt er mee op!

Al jaren had ik een spaarrekening bij Moneyou, die had ik al toen ik in 2007 mijn huis kocht. Op die rekening had ik een deel van mijn spaargeld staan. Het spaargeld dat ik nodig had om mijn huis te kopen, want alleen op mijn inkomen en zonder spaargeld kon ik geen huis kopen, want dan was de hypotheek te hoog voor dat inkomen. Ik moest bij de aankoop van mijn huis ook een deel van het aankoopbedrag uit spaargeld betalen.
Al die jaren, het waren er tenminste 14, maar waarschijnlijk langer, had ik bij Moneyou een spaarrekening, het waren verschillende potjes en nu stoppen ze er mee!
Waarom? Op de site kun je het volgende lezen: 
"De spaarrente is al langere tijd erg laag en de economische verwachting is dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Daarmee valt enerzijds de mogelijkheid voor ons weg om ons goed te onderscheiden. Anderzijds wil ABN AMRO met het stopzetten van alle activiteiten van Moneyou in Nederland en Duitsland, het hoofd bieden aan het aanhoudend lage renteklimaat."
Uiterlijk in 2021 willen ze alle spaarrekeningen en spaardeposito's opheffen. 
Op dit moment heb ik er spaarrekeningen en een groen spaardeposito.
Het is voor mij wel een goed moment om de keuze van de spaarbank te heroverwegen. Eigenlijk is de moederbank, de ABN AMRO, niet een erg ideële, duurzame en eerlijke bank.
Ze scoren slecht op gebied van klimaatverandering, dierenwelzijn, gendergelijkheid, bonussen, de financiële sector, visserij, belastingen en transparantie.  Ik stap over naar de ASN, daar heb ik mijn betaalrekening en daar heb ik ook al een spaarrekening. Ik heb inmiddels verschillende spaarpotjes bij de ASN aangemaakt en ik ga mijn spaargeld van Moneyou daar naartoe overhevelen! Het groene spaardeposito bij de Moneyou laat ik nog even staan, dat loopt nog tot mei 2021, dat kan ik niet zo maar openbreken, want dat geld staat vast.

8 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd of er meer banken zijn die gaan stoppen met de spaarrekeningen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had onlangs net mijn spaaargeld er weg gehaald, omdat het toch niet meer zinvol is om meerdere spaarrekeningen te hebben. Wel logisch dat ze stoppen als je er toch niets meer mee verdiend. De reguliere banken moeten wel spaarrekeningen houden omdat mensen ook liever niet al hun geld stallen op de lopende rekening

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wist ik niet, nu doelspaarpotten aangemaakt in de app. Dat is daar alleen in mogelijk. Sinds ik niet meer blog, ben ik heel relaxt geworden. Maar ja, ik verdeel maandelijks een berg geld. Bijna 1400 euro.
    Misschien volgend jaar minder. Want ik weet niet hoe het met het abp pensioen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat veel geld houd jij over! Is dat omdat je door corona niet op reis kan? Dramatisch veel minder zal het ABP pensioen toch niet worden? Ik ga daar niet van uit!

      Verwijderen
  4. Is gewoon over van mijn maandelijks inkomen. De WW jaren en daarvoor aflos jaren waren zuinig. Daarbij keer ik mezelf jaarlijks uit van mijn stamrecht bv. Vorig jaar voor het eerst bij bereiken aow leeftijd.
    Helaas, helaas heeft de belastingdienst dit niet meegenomen in de aangifte. Moest het in loon zetten en ondanks dat ik daar al het hoogste tarief over betaalde, is dat nog onvoldoende.....
    Ik ben hierover boos.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toen laatst Moneyou de rente naar 0% bracht, heb ik hen het advies gegeven om Moneyou op te heffen en al het personeel te ontslaan. Ik ben blij verrast dat ze mijn advies hebben overgenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanmorgen kreeg ik van de R.abobank een aanbod om daar een spaarrekening te openen. Nou ja, aanbod, ik kon daar verschillende spaardoelen aanmaken... Hoezo moet de bank weten waarvoor ik spaar??? Dat doe ik wel in mijn eigen overzichten. Maarre, er zat geen goed bod bij voor de spaarrente. En dus?? Ga ik met mijn spaarrekening niet weer naar hen terug. Hoewel ik nu ook maar 0,7T rente krijg, is het altijd nog meer dan nul. Fijne dag! Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie stap! Met jouw bewuste levenshouding is dit een erg mooie manier om passief bij te dragen aan iets positiefs voor de wereld. Ik probeer alleen geld te geven aan dat wat ik wil dat 'groeit'(lukt lang niet altijd natuurlijk) dus een bewuste bank hoort daar ook bij. Ik bankier nu bijna vijf jaar bij ASN en vind het erg prettig werken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.