zondag 4 april 2021

2 zakken textiel per maand de deur uit!

nieuwe kringloopaanwinst, een zomerse top
Al 2 keer deed ik 2 zakken textiel weg omdat ik nu een kleinere maat heb en alleen als ik iets weg doe, mag ik op dit moment van mijzelf nieuwe, passende kleding kopen. Die zakken gaan naar de kringloop. Een kringloopbedrijf zamelt 11 keer per jaar huis aan huis zakken met textiel in.

Ook in deze maand doe ik weer twee zakken weg. Grotendeels is dat kleding die ik al langer niet droeg en ook kleding die ik gewoon niet zo mooi vind en echt niet meer wil bewaren om te vermaken tot een meer passend kledingstuk. Mijn conclusie is dat ik wel erg veel kleding had die alleen maar in mijn kast lag en waar ik niets mee deed. Weg er mee, dat ruimt lekker op!
Er komt nu echt wel schot in de opruiming. In april nog twee vuilniszakken en in mei misschien nog één en dan heb ik het wel ongeveer gehad met de opruimactie wegens te groot en te ruim.
Ik wil ook niet alles wegdoen.
Ik houd 1 grote broek zodat ik goed kan zien hoezeer ik in de breedte "gekrompen" ben en daarnaast nog kleding waar ik aan gehecht ben en ik er gewoon nog niet aan toe ben om die weg te doen. Dat is geen probleem, ruimte genoeg inmiddels!

Vanaf oktober heb ik iedere maand wat nieuws gekocht. Eigenlijk niet echt handig, omdat ik iedere keer weer online iets kocht en dan steeds opnieuw €4,95 verzendkosten moest betalen. Alleen in maart hoefde ik geen verzendkosten te betalen omdat ik toen 2x in de kringloop kocht en bij de H.EMA. Als je bij dat laatste bedrijf voldoende besteedt, dan zijn de verzendkosten gratis. En ook kun je bij dit bedrijf je bestelling gewoon afhalen, dan hoef je bij kleinere bestellingen ook geen verzendkosten te betalen.

Wat ga ik in april kopen? En waar doe ik dat?
Ik wil nog graag wat effen shirts en truien en misschien ook nog een broek. Eerst maar eens een paar keer kijken bij de kringloop, dan zie ik wel weer verder!

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk om ruimte te maken voor kleding die wel past en fijn zit. En je doet het ook nog duurzaam door oude kleding naar de kringloop te doen en daar ook weer te kopen.
  Veel plezier met je nieuwe aanwinsten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb me aangemeld voor een kledingruiltas, niet zozeer om nieuwe kleren te vinden maar om te voorkomen dat mijn oude maar heel goede kleding (niet mijn kleur of stijl) te lang ergens in een textielbak blijft liggen. Ik hoop er iemand anders blij mee te maken.
  Met het mooie weer was het fijn om alle spullen door te passen en te kijken wat het afgelopen jaar niet gedragen is. De nette jasjes blijven nog even hangen voor post-corona kantoorbezoek. Dankzij de koude weken in februari heb ik ook beter zicht op kleding die ik "voor als het koud wordt" wilde bewaren. Wat me lekker warm hield, binnen en buiten, kan blijven en een aantal stukken kan toch weg.
  Ik heb bij het doen van goede aankopen veel gehad aan het blog/de blogs van L Thiry. Ze geeft tips voor alle lichaamstypen. Kern van het verhaal: Ken je lichaamsverhoudingen, leer hoe je er balans in kunt aanbrengen met visuele middelen, en ken je eigen stijlpersoonlijkheid. Dat voorkomt een kleding kast met van alles waar je uiteindelijk toch weinig uit draagt. Alleen kleding kopen waar je echt blij mee bent en blijft, is het meest duurzaam.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.