zaterdag 3 april 2021

Lekker zuinig! De boodschappen in de afgelopen week

In de afgelopen week heb ik flink in eigen voedselvoorraden geshopt, waardoor ik weinig kocht. Ik kocht één Verspil Mij Niet maaltijd. Te goedkoop om te laten liggen! Maar het moest wel die dag op!
Verder kocht ik quiches. Deze keer met veel groenten, de groente quiche provençaal en de groente quiche mediterrane groenten. Lekker en gemakkelijk. Ze waren best smakelijk! Normaal 4,19 per stuk en nu 5 euro voor 2.  Salade er bij en eten maar!
De gourmetpakketten waren bedoeld voor Pasen, maar misschien verhuis ik ze naar de vriezer, mocht mijn kleuter-kleindochter onverhoopt toch corona hebben opgelopen.  De pakketten zijn in de koelkast nog houdbaar tot 12 april.

27 mrt - 3 apr '21


*=aanbieding, @=afgeprijsd, VMN= verspil mij niet WAAR PRIJS
Voeding    
blauwe bessen, 750 gr diepvries Lidl 3,35
cottage cheese light Lidl 0,57
gemengde salade, 150 gram * @ AH 0,64
cherrytomaten* AH 0,64
rucola AH 1,00
komkommer Lidl 0,39
aubergine Lidl 0,39
groene courgette Lidl 0,45
maaltijdsalade met vis VMN Lidl 0,25
3x vegan gourmetpakket voor Pasen* AH 2,38
2 groentequiches* AH 5,00
haringfilets in tomatensaus, 2 blikjes Lidl 2,26
Snacks/ hapjes    
2x 100 gram chocolade* AH 1,49
Dranken      0

TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     18,81
Diversen    
kattenbrokken AH 2,99
TOTAAL   21,80

7 opmerkingen:

 1. Het had nog goedkoper gekund zonder de luxe producten als chocola en quiche, maar voor Pasen is het lekker om jezelf te verwennen!
  Past de chocola wel in je dieet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chocolade past met mate in elk dieet. Behalve als je allergisch bent voor cacaobonen.

   Sinds wanneer ga jij over wat Aaf mag besteden? Schande hoor een keer 20 euro uitgeven.

   Wij geven met ons twee algauw 50 euro uit. Deels aan dingen die niet perse hoeven, maar het eten wel gevarieerder en lekkerder maken.

   Als de financiële nood aan de man komt kunnen we altijd nog op peulvruchten en water overleven. Tot die tijd komt het hier niet op tafel. Wij eten graag met smaak.
   Worden er gezelliger van. Niet zo zeikerig.

   Petra

   Verwijderen
  2. Chocolade wordt uiteraard niet geadviseerd. Aan niemand, want door de suikers en de vetten is het voor niemand gezond.
   Als ik het eet, dan is het niet meer dan 2 blokjes van een chocoladereep. Ik eet het zeker niet iedere dag en het lukt mij heel goed om het bij die 2 blokjes te houden en niet meer te nemen.

   Verwijderen
  3. Het is een misverstand dat alle vetten slecht zijn.

   Verwijderen
  4. Ik hou van echt pure chocola met 70% cacao. Al je daar een stukje van eet,dat doe ik langzaam en met een kop thee, heb ik door die echte chocolasmaak niet de neiging die hele reep op te eten.Zelfde met bv kaas. Liever een stukje parmezaan of boerenbelegen dan een paar plakken goedkope goudse. En dat is dus niet duurder, in tegendeel.

   Verwijderen
 2. Dat een product over de houdbaarheidsdatum is, wil niet zeggen dat je het niet meer kunt eten. Ik heb gisteren aardappelschijfjes gegeten die 29 april tgt datum hadden. Er mankeerde niets aan. Je moet proeven en ruiken. Ooit moesten we het zonder deze datums stellen. Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wel heel voorzichtig met producten waar vis in zit. Die eet ik niet over de datum. Sommig bederf ruik je niet.

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.