vrijdag 16 april 2021

De eerste coronaprik is gezet!

Dat ging snel!

Op dinsdag liet ik mij op een reservelijst zetten en op donderdag kreeg ik tussen de middag een telefoontje dat ik een prik kon komen halen. Er waren op dat moment relatief maar weinig mensen op de priklocatie en ze konden wel wat extra mensen prikken. Ik mocht me volgens de assistente van huisarts melden!

Nou, dat laat ik mij geen 2x zeggen!
Ik sprong op mijn fiets, voor zover mijn wrakke heup dat tenminste toeliet 😇 en fietste snel naar de priklocatie. Tot mijn verbazing mocht ik langs een rij wachtenden lopen en ik mocht mij melden in een hokje speciaal voor mensen die extra opgeroepen waren. Nog even wat controlevragen over klachten en bloedverdunners en prikken maar!
Daarna moest ik een kwartiertje wachten in een wachtruimte en vervolgens kon ik weer weg. Met mijn vaccinatiekaart met afspraak voor de volgende prik.
Eigenlijk verwacht ik geen bijwerkingen, maar misschien valt het tegen, jullie horen er van als ik toch grieperig word of een pijnlijke arm krijg. Tot nu toe is er niets aan de hand!

Oh ja, ik vergeet nog het volgende: ik kreeg het AstraZeneca vaccin.

Update 17 april, na 48 uur: Ik heb me gisteren een beetje gammel gevoeld, mijn eetlust was niet groot en mijn bovenarm doet nog een beetje pijn, maar slapen lukte prima op die arm.

25 opmerkingen:

 1. Fijn dat de restanten op deze manier in armen terecht koen.
  Ik zie bij de ouderen in mijn buurt enorme opluchting als ze eenmaal geprikt zijn.Het doet wat met je mentaal, weten dat je nu beter beschermd bent als je ziek zou worden. Ik ben benieuwd hoe jij dat ervaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, Aaf! Ik heb mijn eerste prik op de reguliere manier gekregen, mijn leeftijdscategorie was aan de beurt. Het voelt goed hé. En ik heb er niks van gemerkt. Na een halve dag kreeg ik een pijnlijke bovenarm en na nog eens 24 uur trok dat weer weg -- dat was alles. Niet moe, geen hoofdpijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je zelf actie ondernam en fijn dat je al zo snel aan de beurt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn. Mijn dochter, die zelf op een huisartsenpost werkt, was er overigens een dag flink ziek van. Maar dat is ook zo weer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, wat een geweldig nieuws Aaf! Wat fijn zeg. Ik ben blij voor je! Goed dat je initiatief hebt ondernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is echt heel snel geregeld. Partner was dinsdag aan de beurt en vond het erg lang duren, 2x in een heel lange rij gestaan.
  Maar hij is gezet en hij heeft nergens last van.
  Ik mag over 11 dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Aaf,

  Wat een goed nieuws! Fijn dat het gelukt is.
  Ik heb zelf woensdag mijn eerste AZ-prik gehad en was er gisteren behoorlijk grieperig van. Ook is de prikplek pijnlijk.
  Maar wat ben ik blij met mijn vaccinatie!

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot nu toe heb ik nergens last van. Mijn arm doet niet zeer en verder gaat het ook goed.

   Verwijderen
 8. Zou wel nog steeds alert blijven, ook na vaccinatie. Het is nog niet bekend hoe goed de diverse vaccins werken bij een besmetting met bijvoorbeeld de Braziliaanse mutatie, die momenteel oprukt in Nederland. Zou willen dat de overheid meer informatie hierover gaf, vind alles onduidelijk. Zag deze week ook een wetenschapper op tv die de kans op ernstige bijwerkingen vd vaccins uitrekende en de kans op ernstig ziek worden door corona. Vond het zeer verhelderend, maar dit soort statistieken zou het RIVM eigenlijk moeten tonen. Het maakt de keuze voor vaccinatie gemakkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk, een vaccin geeft geen 100% bescherming, zeker niet na de 1e prik. Ook na de 2e prik ben je niet volledig beschermd.
   Bovendien moet de vaccinatie waarschijnlijk jaarlijks plaatsvinden, want Covid-19 gaat niet weer weg.
   Wel is het zo dat ik er binnenkort, door opbouw immuniteit, waarschijnlijk minder ziek door word, mocht ik besmet raken.

   Verwijderen
 9. Fijn dat je hem hebt. Het is idd dat je nog steeds met alle covid beperkingen rekening moet houden en als je het krijgt wordt je er minder ziek van. Daarnaast kan je nog steeds een besmetting doorgeven. Maar ik merk zelf dat ik er ook erg blij ben werk nog in de gezondheidszorg maar het voelt nu minder als russich roulette.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb de prik 2 weken geleden gehad ,avond flink koud gehad en behoorlijke pijn in mijn benen ook van mijn arm 2 dagen last gehad.
  Ik zou hem zo weer nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gisteren om 5 uur belde de huisarts. Ik mag een afspraak bij de GGD maken om zo spoedig mogelijk geprikt te worden. Een afspraak kon alleen gisteren en vandaag gemaakt worden. Donderdag heb ik 2 uur in de wacht gestaan. En dan vandaag zijn alle lijnen vanwege grote drukte geblokkeerd. Straks nog maar eens proberen...
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Online gaat het erg gemakkelijk! Je hebt wel Digid nodig.

   Verwijderen
 12. Goed zeg! Zo help je mee om iedereen zo snel mogelijk ingeent te laten worden - DOORprikken! Dan zijn we zo snel mogelijk weer terug op (soort van) normaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn Aaf! Ik heb in februari de 1e AZ prik gekregen. Ik ben 64 jaar. In mei de 2e prik. Wel 6 dagen een pijnlijke prikplek gehad. Verder niks. Ik ben ook blij. Man is 65 jaar en nog geen oproep gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Anoniem van 11.59 uur: volgens mij mag je ook nog morgen, overmorgen enzovoort bellen voor die afspraak. Ik heb namelijk ook zo'n uitnodiging gekregen, maar daar staat alleen maar op dat als je vóór 17 april belt, dat je dan volgende week terecht kunt. Als je dus na 17 april belt, kun je misschien niet meer volgende week terecht maar wordt het daarna.

  Ik heb een keer of tien moeten bellen om er tussen te komen, maar nu heb ik inderdaad een afspraak voor zaterdag de 24e.

  Ik hoop dat jij inmiddels ook je afspraak hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat hartstikke fijn voor je. Hebben is hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Met mijn 56 jaar en copd zou ik ook graag in aanmerking komen voor AZ. Ik zou het wel aandurven, met de eerste week heel goed symptomen van eventuele trombose in de gaten te houden. De kans dat je met covid trombose krijgt is vele, vele malen groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wacht nog op de oproep. Ik ga voor Pfizer. Hoorde vandaag van iemand dat die ‘s nachts last had gehad.
  Dus ik wacht en zeker geen Astra zenica of Jansen. Brrrr.... sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt geen keuze hoor! Zolang nog niet alle zorgmedewerkers, politie en andere mensen die door hun werk veel risico lopen nog niet gevaccineerd zijn zou ik dat ook wel heel oneerlijk vinden!
   Ben je boven de 60 jaar kun je nog lang wachten...... want dan krijg je Astra-Zeneca of je komt onder aan de lijst. Heel terecht!

   Verwijderen
  2. Je kunt inderdaad niet kiezen. De kans op trombose is echt heel miniem, je hebt bij vliegen veel meer kans op trombose, maar dat lijkt heel normaal te zijn. Bekende mensen als Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Angela Merkel kregen allebei het Astra Zeneca vaccin.
   De kans dat je als 65+-er ernstig ziek wordt bij een Covid-19 besmetting is oneindig veel groter dan de kans dat je trombose krijgt van Astra Zeneca.

   Verwijderen
 18. Die corona ziekte zelf geeft meer kans op trombose dan de prik, dus die keuze is niet moeilijk voor mij. Ik mag nog niet. Ben nog niet aan de beurt en heb ook ineens iets raars met een been. Dat moet eerst goed bekeken. Als het geopereerd moet worden onder narcose dan mag dat niet samengaan met de vaccinatie.

  Als het kan, dan zal ik die prik zeker nemen. En als het elk jaar moet, dan doe ik dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.