dinsdag 6 juli 2021

Zuinig met plantjes

In september, toen ik revalideerde, kreeg ik twee plantjes. Kalanchoës, schattige kleine bloeiende plantjes.
Meestal gooi ik dergelijke planten weg als ze uitgebloeid zijn, deze keer niet. Ze stonden de hele herfst en winter bij mij in de keuken en in het voorjaar zag ik nieuwe knoppen.

Leuk!
Ze bloeien nog steeds.
Heel zuinig dus!
Deze plantjes fleuren mijn keuken een beetje op, ook als het regent!
Heb ik er veel mee bespaard?
Nee, niet echt, want die plantjes zijn heel goedkoop. Dus het maakt niet uit. Toch geeft het veel voldoening dat ik ze in de winter overgehouden heb. Misschien bloeien ze wat minder uitbundig dan een verse plant, maar dat maakt mij niet uit!


10 opmerkingen:

  1. Zo kreeg ik vorig jaar een begonia kado, niet echt een plant die ik zelf zou kiezen. Hij heeft het echter erg naar zn zin en groeit goed. Hij bloeit nu voor de tweede keer, ik kan het niet over mn hart verkrijgen om hem straks weg te doen. Ik ga hem gewoon nog een jaartje verwennen en wie weet bloeit ie dan een derde keer. Groet, g

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij kalanchoës altijd de uitgebloeide stengels helemaal onderaan afknippen en dan gaat hij weer bloeien. (Dat wist je waarschijnlijk al)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In onze woonplaats is een plantenasiel, waar je zieltogende of juist te groot gegroeide planten kunt brengen.
    Sinds we thuiswerken heb ik weer meer plantjes en het is leuk als het daar goed mee gaat. Ze krijgen regenwater en sommige soorten zet ik buiten in een zomwrbui. Je moet ze op tijd in een grotere pot zetten, net als dieren gedijen ze niet in een te krappe ruimte. Het is erg gezellig in huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al dagen werk ik in de tuin. En door al die regen komen er ineens planten op waarvan ik dacht dat ze verdwenen waren. Lopen gaat niet goed, maar in de tuin werken gelukkig wel. En het gekke is, binnen heb ik maar twee planten. Een opgekweekte cactus, en een plant in een hoek. die ik regelmatig vergeet water te geven.
    Maar de tuin maakt alles goed. Ben nu bijna rond. Alleen de noordkant moet nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een kalanchoe kun je eindeloos houden. Misschien bespaar je er geen geld mee, maar planten worden bepaald niet gifvrij gekweekt. Dus niet zomaar wegdoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij het kweken van die plantjes wordt ook gif gebruikt, in die zin is dit beter. Ik gooi niet snel planten weg, maar probeer ze in leven te houden en weer tot bloei te laten komen. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vorige week stond er ineens een kamerplant in mijn achtertuintje, hij zag er een beetje zielig uit. Later bleek dat mijn buurman hem er neer gezet had , want hij dacht dat het niets meer zou worden maar weet dat ik er lol in heb om zon plant weer te laten opfleuren en weggooien kan altijd nog mocht het niets worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat de buurman daar aan gedacht heeft.

      Verwijderen
    2. Aaf ik ben eigenlijk verrast als ik lees dat je zulke plantjes voorheen weggooide als ze uitgebloeid waren.

      Verwijderen
    3. Ik koop bijna nooit planten en als ik wat krijg, dan zijn het meestal boeketten. Het is dus maar 1 of 2 keer voorgekomen dat ik een kalanchoë weggooide.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.