woensdag 17 november 2021

Vaccineren

Gisteravond heb ik 2 vaccinaties gehaald:
een griepprik en een pneumokokkenprik.
Ik kom voor de griepprik in aanmerking omdat ik 65+ ben en de pneumokokkenprik omdat ik dit jaar 69 jaar word. Dan heb je meer kans om erg ziek te worden van griep of een pneumokokkeninfectie. Naast dat ik ouder ben, heb ik ook meer kans op een ernstig verloop omdat ik zogenaamde onderliggende ziektes heb: astma en diabetes.

Ik kon voor beide prikken tussen half vier en half zeven terecht in het wijkcentrum. Ik was om vier uur al even in de buurt, maar toen ben ik weer naar huis gegaan. Er stond namelijk zo'n ongelooflijk lange rij! Ik had geen zin in een lange rij. Lichamelijk kan ik wel zo lang staan en langzaamaan steeds een paar passen doen, maar ik had er geen zin in.
Niet omdat ik geen prikken wilde, maar ik had liever een wat rustiger moment.

Nog nooit had ik zo veel mensen in een rij zien staan. Zou het komen door de pessimistische berichten over de griep die er aan komt? Er wordt een heftig griepseizoen verwacht en op de IC's is weinig plek voor als je er zwaar ziek van wordt. Misschien daarom zo veel mensen die er eentje kwamen halen?
Ik ging om kwart voor zes nogmaals en toen was het nog wel druk, maar een stuk rustiger dan 's middags, dus heb ik mij aangesloten bij de wachtenden.
In de wachtrij zeiden verschillende mensen: "en nu de boosterprik nog!"
Dat zou leuk zijn, maar dat zal nog wel even duren!

Slapen doe ik bij voorkeur op mijn linker zij, dus die prikken wilde ik in mijn rechter arm. Dat kon niet, ik moest 1 in iedere arm. Hopelijk valt het mee, de eerste coronaprik en de eerste griepprik (ooit, lang geleden) deden veel pijn, waardoor ik niet goed op mijn arm kon liggen. Ik heb de griepprik links laten zetten en de pneumokokkenprik rechts. Hopelijk valt het mee met de pijn.
Ik schreef deze blog vóórdat ik ging slapen. Dus het is bij het schrijven nog niet bekend of ik er hinder van ga ondervinden.
Ik hoop in ieder geval lekker te slapen!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Update 16:50 uur: In de loop van de nacht is er een kluwen van klachten ontstaan, die uit verschillende bronnen komen. Én ik heb wat bijwerkingen van de vaccinaties én ik heb iets anders.
Ik was misselijk, rillerig, maar niet koortsig, ik kreeg diarree en mijn eetlust verdween totaal. En ik kreeg gewrichtspijn in mijn handen. Niet benauwd, niet snotterig, geen hoesten of niezen, geen verlies van smaak.

Ik had op zaterdagmiddag èn van maandagmiddag tot dinsdagochtend gepast op kleindochter van 1,5 jaar. En die was zondagavond ziek. Ze was op maandagochtend al weer koortsvrij, dus heb ik opgepast. Toen ze bij mij was, wilde ze vrijwel niets eten en drinken ging ook moeizaam. Misschien had zij wat ik nu heb. Haar vader voelt zich ook misselijk en slap. Vermoedelijk zijn we besmet door kleindochter.
Wat hoort dan wel bij de bijwerkingen van de vaccins? Waarschijnlijk die pijn in mijn handen. Gelukkig is die ook al weer over, maar eten hoef ik nog steeds niet en zeker geen koffie of zo!

Update vrijdagochtend 19 november, 64 uren na de prikken:
De maag/darmklachten zijn wel weer over. Het was een tamelijk kortdurend buikgriepje.
Maar helaas heb ik de afgelopen nachten wel een pijnlijke linkerarm gehad. Mijn voorkeurszijde om te slapen! Er was gezegd dat de pneumokokkenprik de meeste pijnklachten geeft en dat het daarom raadzaam was om deze prik in de arm te zetten waar ik niet op lig en die informatie vond ik ook terug op het internet. Alleen ............... bij mij werkte het precies andersom: wel pijn van de griepprik en helemaal niets gemerkt van de pneumokokkenprik. De linker arm doet nu nog steeds pijn! Pech voor mij, dit wat niet te voorzien. Ik snap overigens nog steeds niet goed waarom de prikken in verschillende armen gezet moesten worden. Misschien om de bijwerkingen van elkaar te onderscheiden? In ieder geval heb ik de meeste hinder van de griepprik!

8 opmerkingen:

 1. Sinds vorig jaar werken ze bij ons op één dag en op alfabet. Omdat mijn achternaam met een W. begint, zit ik pas helemaal in de laatste groep. Vorig jaar moest ik misschien tien minuten wachten en nu was ik gelijk aan de beurt. Als je niet op die 'prikdag' kan is het mogelijk om op een andere dag de prik te komen halen.

  In het verleden gebeurde het regelmatig dat er een hele lange wachtrij stond. Op zich was het altijd wel gezellig, maar we hebben ook weleens met z'n allen in de regen gestaan. Op een gegeven moment besloot ik om kort voor sluitingstijd te gaan en dan was het meestal minder druk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mijn vorige huisarts hadden ze een zelfde systeem. Dat werkte goed en snel!

   Verwijderen
 2. Volgende week krijgen wij ze. Bij ons gaat het op alfabet en gelukkig vallen we in opvolgende groepen dus we gaan op mijn eindtijd.
  Hoop dat ik er ook geen last van krijg want in principe ga ik de dag erna naar mijn zus die gisteren is geopereerd en dan wel aan wat leuks toe is. De afgelopen keren deed de plek inderdaad veel pijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hadden vorig jaar inloop op postcode en dat werkte als een trein. Daarvoor was er altijd "vrije inloop" op een middag. Ook dat liep altijd vlot door. Nu hebben we prikken op afspraak et als gevolg dat er inmiddels is gebleken dat de geplande tijd slecht schikt met ons werk. Maar hee, waar hebben we het over, zo eens per jaar. Het weer aantrekken van het vestje kost meer tijd dan het geprikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij onze huisarts kun je online een tijd reserveren. Werkt perfect en je hoeft nooit lang te wachten. Ik heb mijn griepprik een paar weken geleden gehad en heb alleen een paar dagen last gehad van de prikplek.

  Een hartelijke groet van Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben de prikken al een maand geleden gekregen. Mijn man kreeg er ook 2 en ik maar 1. Ben nog een jaar te jong. Wij hebben geen last gehad van de prikken. Ik duim voor je dat het bij jou ook goed gaat en dat je goed geslapen hebt. Toi, toi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap gewenst! Hopenlijk alles van snel-voorbijgaande aard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik heb in het afgelopen etmaal 12 uren geslapen, alleen water gedronken en vrijwel niets gegeten.
   Nog steeds koortsvrij, de diarree is nog niet over, maar ik voel me een stuk beter. Ik neem aan dat het de goede kant uit gaat!

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.