zondag 12 december 2021

200 euro extra compensatie energiekosten!

Extra compensatie voor de laagste inkomens
De compensatie is niet voor mij hoor, die extra 200 euro is bedoeld voor mensen met de laagste inkomens: mensen in de bijstand, mensen met alleen AOW, ZZP-ers met een inkomen op een minimumniveau, mensen in loondienst met een minimuminkomen. Ik heb AOW en pensioen, dus voor mij is deze regeling niet bedoeld.

Soms zelf aanvragen
De gemeenten gaan die 200 euro uitbetalen. Als je een bijstandsuitkering hebt, betaalt de gemeente dit in het eerste kwartaal van 2022 automatisch uit, maar als je geen bijstandsuitkering hebt, dan moet je dit bedrag zelf aanvragen. Je moet dus zelf actie ondernemen en een aanvraag doen in de gemeente waar je woont.
Denk jij dat je in aanmerking komt of ken je mensen die in aanmerking komen, laat dit voordeel niet liggen en geef deze informatie door aan diegenen die er belang bij hebben!

Hier, op de site van de NOS kun je er meer over lezen.


12 opmerkingen:

  1. Ik vroeg me af wat jullie van het bedrag vinden?

    Mijn rekening zou, als ik die 200 euro echt nodig zou hebben om de energieleverancier te kunnen betalen, met 12% per maand, over het hele jaar gezien, stijgen.

    Is dat niet veel? En ik bedoel niet dat ik het die mensen niet gun hoor,zeker niet, maar vroeg me wel af waarop dat bedrag gebasseerd zou zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit gaat zich om 200 euro per jaar dus dan hebben we het over iets meer dan 16 euro per maand. Daarbij komt nog dat heel veel mensen die op bijstands Nivea leven niet in de meest geïsoleerde huizen wonen en als je dan bedenkt hoe snel de boodschappen en dergelijke duurder worden momenteel en deze groep ook vaak geen buffer hebben om dit soort klappen op te vangen dan zeg ik hard nodig deze extra compensatie

      Verwijderen
    2. Ja ik weet per jaar, dat is bij ons, 12% per maand. Gezien je slecht 3 tot 4 maanden stookt, vind ik het best veel. 200 euro per jaar is al gauw 1-2 maanden volledige rekening.

      Verwijderen
    3. Jij stookt 3 tot 4 maanden. ons huis is al sinds begin oktober onder de 16 graden.. wij stoken nu dus al onze 3e maand. Ergens in april ofzo blijft het weer 16,5 graad en dan is het stoken weer over.

      Verwijderen
  2. Fijn dat je hier aandacht aan besteedt. Want dit soort regelingen gaat vaak voorbij aan de mensen die het het hardste nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel vaak weten de mensen überhaupt niet waar ze recht op hebben. Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, huur- en zorgtoeslag, culturele bijdrage (voor internet, theater, sporten) en langdurigheidstoeslag zijn algemene regelingen waar lang niet iedereen vanaf weet. Daarnaast zijn er vaak nog lokale regelingen waar men niets van af weet. Hier krijg je dus bijvoorbeeld alleen bijzondere bijstand voor ziektekosten als je via de gemeente verzekerd bent. Maar dat die verzekering bestaat voor elke gemeente, wie weet dat?

    Als men van al die regelingen gebruik zou (kunnen ) maken, dan levert dat gemiddeld zo’n €500,- extra op. Dat is dan buiten de huur- en zorgtoeslag en de gemeentelijke belastingen. Wijs mensen eens actief op deze regelingen!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ik al weer heel wat jaren boven het minimum leef, weet ik er weinig van af.
      Ik nodig je uit om een stukje over deze regelingen te schrijven, dan publiceer ik dat als gastblog.
      Je kunt het sturen naar zuinigaan@gmail.com

      Verwijderen
    2. Ik zal kijken of het me lukt om er een goed verhaal van te maken. Anders moet je het maar bewerken.

      Verwijderen
    3. Een aantal gemeenten hebben ook een potje waaruit mensen met een erg laag inkomen zo nu en dan iets kunnen krijgen voor 'extra' zaken zoals kranten- of tv abonnement, sportclub of (hobby)cursus etc... niet alléén voor gezinnen met kinderen. Verschilt erg per regio maar misschien ook iets om te noemen? Als ik tijd had zocht ik het uit en maakte een overzicht maar ik vang momenteel naast mijn eigen werk cliënten op van 4 collega's, is best een beetje druk :).

      Mare

      Verwijderen
  4. Wat een goed idee om dit als gastblog te laten schrijven! Ik merk op mijn werk dat veel jongeren financiële problemen hebben omdat zij niet weten waar zij allemaal recht op hebben. Het zijn vaak jongeren die moeite hebben met overheidstaal, formulieren invullen, hun eigen administratie goed op orde hebben etc. Ook vanuit school zijn er potjes met geld waar zij eventueel gebruik van kunnen maken. En ja...ze maken óók verkeerde keuzes door bijvoorbeeld dure sneakers en telefoons te kopen. Dat doen ze dan weer vanwege hun imago. Maar maandverband of tampons kunnen ze dan weer niet betalen. Wij hebben inmiddels een kast op school met oa dit soort dingen. Krijgen ze gratis. Ze gaan daar goed mee om en maken er geen misbruik van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou wel willen weten waar ik deze aanvraag moet doen voor extra geld voor de stookkosten.Ik heb geen bijstandsuitkering,wel een minimuminkomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.