woensdag 2 februari 2022

Zo leuk! Gratis amaryllisbloemen!

Het afgelopen jaar hield ik 4 amaryllisbollen over. Ze lagen een tijd  zonder aarde op een koele slaapkamer en daarna potte ik ze weer op. In één daarvan zit een knop waar weinig schot in zit, het lijkt er niet op dat die tot bloei komt, maar met de andere bollen ging het uitstekend! Eentje bloeide al en is al weer uitgebloeid. Helaas heb ik er geen foto van gemaakt, maar van de andere 2 wel, die bloeien nu. Wil je meer weten over het overhouden van amaryllisbollen, kijk dan eens hier, daar heb ik ook mijn wijsheid vandaan. 😀
De nieuwe bloei is volledig gratis. Helemaal gratis? Nou ja, je moet er wel wat  voor doen natuurlijk, helemaal vanzelf gaat het niet. Maar die moeite werd deze keer weer beloond, kijk maar!

Deze kocht ik in december 2020 voor 1,69 in de supermarkt

Deze kocht ik in november 2018 en bloeit nu voor de 5e keer

8 opmerkingen:

  1. Leuk dat ze weer bloeien.
    Ik houd niet van amaryllisbloemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je er zoveel plezier aan beleefd. Ik houd niet van amaryllis, de steel wordt te lang en door de grote bloemen worden ze topzwaar. Ik vind het altijd een beetje een oude mensenplant (sorry) Op de dagbehandeling voor ouderen met geheugenproblemen waar ik jaren gewerkt heb waren de bezoekers er gek op. We hebben ze wel als sinterklaascadeautje voor bezoekers gekocht.Ook een hyacintenbol op een glazen vaasje was altijd een geliefd cadeautje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind een amaryllis vanaf ongeveer mijn 50e leuk. Misschien was ik toen oud genoeg?
      De hyacintenbollen op een glazen vaasje heb ik niet. Die had mijn oma. Ze zette de bollen met zo'n glas eerst in de kast en als ze knoppen kregen, dan kwamen ze in de vensterbank ;-)

      Verwijderen
  3. Bedankt voor de tip. Volgend jaar ga ik het proberen. Het is me nog nooit gelukt maar wie weet met deze wijsheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie! Kleuren passen ook goed bij elkaar, lekker winters :)
    -JennyL

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou ervan maar dan als snijbloem op de vaas. Wel doe ik er dan altijd een houten stok aan de onderkant in tegen het doorknakken van de steel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind ze ook wel eens leuk, maar leg dan bv een kale bol in een schaal. Na een tijdje gaat hij dan gewoon bloeien, zonder grond of water.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.