woensdag 24 januari 2024

Meer inkomen!

Vanaf januari ontvang ik meer AOW en meer pensioen!
Ik vermoed dat de inflatie hoger is dan wat ik nu in vergelijking tot december vorig jaar meer ontvang, maar ik krijg in ieder geval méér en daarmee is de inflatie in ieder geval voor een deel weggewerkt!
Hoe veel meer ontvang ik netto per maand?
ABP pensioen + €28,77
AOW + €64,55
In totaal dus €93,32 meer.
Heel fijn!




17 opmerkingen:

  1. Wij zaten ook te rekenen. Goed om verhoging zorgkosten ,gem belastingen,energie e.d. op te vangen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe kan het dat ik 81 euro meer AOW heb? 15 euro meer pensioen. Maar ben wel van 155 euro zorgtoeslag naar 123 euro gegaan. We hebben het heel goed. Mooie dag Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik laat de loonheffingskorting toepassen op mijn pensioen. De AOW ontvang ik zonder loonheffingskorting. Daarom is er een verschil.

      Verwijderen
    2. O.k begrepen Lidy

      Verwijderen
    3. Mijn man en ik zijn er allebei €52,61 op vooruit gegaan. Samen krijgen we nu bijna € 2000,=
      We hebben geen pensioen opgebouwd (kleine zelfstandigen), krijgen geen zorgtoeslag en wonen hypotheekvrij. Wel een flinke spaarpot dus kunnen ons veroorloven ieder jaar een paar maand te overwinteren in Australië.
      Thea

      Verwijderen
  3. Ook de nog werkenden kregen erbij, ik had 150 netto meer. Werk in de zorg.
    Maar....ik denk dan ook, als iedereen er bij krijgt dan komt er minder belasting binnen. Ik hoop dat het niet ten koste gaat van algemene voorzieningen. Want dan wordt het weer wat ongezelliger en nog meer ieder voor zich.
    Ik vond wat ik meer kreeg zo ruim dat ik een groot deel naar cordaid heb overgemaakt voor mensen in de kou in oekraine. Groet, G

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als mensen die een baan in de commerciële sector hebben meer verdienen, komt er oook meer belasting binnen en kost het de overheid niets.

      Verwijderen
  4. Meer loon levert niet altijd meer inkomen op. Vorig jaar kreeg ik een loonsverhoging van 80 euro bruto, maar netto ging ik er 30 euro op achteruit. Toeslagen worden berekend op bruto bedragen , waardoor je er onder de streep op achteruit kunt gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ontving 64,61 meer aan AOW. Totaal 1166,17 Vorige keren ontving ik exact hetzelfde als jij!
    Het was 1101,56 Vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In december was de AOW inderdaad €1101,56 per maand en nu €1166,11. Dat is 6 centen minder dan jij. Ik snap niet hoe dat bij jou zo berekend is. Op de site staat €1166,11
      https://www.svb.nl/nl/aow/bedragen-aow/aow-bedragen#section_00

      Verwijderen
    2. Oeps, ja je hebt gelijk. Schamen ga ik me. Rekenen vanuit de luie stoel werkt niet…… toch maar achter de pc.

      Verwijderen
  6. Ik kreeg zo juist een overzicht van de verhoging van de bouwpensioen van mijn man.
    Het was maar goed,dat ik zat want wel geteld ging het maand bedrag omhoog met maar liefst 29 euro cent.
    Misschien maar eens contact opnemen of ze het wel kunnen missen,want wij willen niet dat we de veroorzakers zijn dat BPF over de kop gaat ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kreeg € 0,41 meer pensioen en mijn man € 0,18.
      Onze AOW was wel verhoogd met € 105,50. Toch € 106,09 pm meer. Zorgtoeslag bijna gehalveerd.

      Verwijderen
    2. Nee Aukje, dat zou vreselijk zijn, misschien moet je het toch maar terugstorten voor de zekerheid!! 😉🤣

      Verwijderen
  7. Als het loon stijgt, zie je dat toch pas in februari? Want het loon van januari gaat immers over december, dacht ik..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, loon, AOW en pensioen is bij mij altijd rond de 23e van de maand uitbetaald, soms iets eerder als de 23e in een weekend of op vrijdag valt. Dat loon of AOW en pensioen is dus voor een klein deel een voorschot, vanaf de datum van uitbetaling tot het einde van de maand.

      Verwijderen
  8. Hier 50 euro verhoging op mijn prepensioen (4,8% verhoging bij pensioenfonds zorg en welzijn), AOW krijg ik nog niet. Ik maak mij zorgen om de nieuwe pensioenwet die voor gepensioneerden ongunstig uitpakt i.v.m. minder risicovol beleggen voor ouderen. Zie o.a. collums van Martin Visser uit de Telegraaf en collums van diverse wetenschappers in Wynia's week. Ook de voormalig actuaris van NSC vraagt hier aandacht voor in de tweede kamer. Maar Carola Schouten heeft al aangegeven een motie hierover (als die wordt aangenomen) niet te zullen uitvoeren. Toch belachelijk dat je niet eens inspraak hebt over je eigen opgebouwde pensioen. Terwijl je pensioen een overeenkomst is tussen werkgevers en werknemers.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.