zondag 20 oktober 2024

Een amaryllis met 3 knoppen!

Mijn nieuw gekochte amaryllis heeft 3 knoppen. Eerlijk gezegd heb ik die nog nooit gehad, wel 2 knoppen, maar nog nooit 3 knoppen tegelijkertijd. Ik kocht hem 1,5 week geleden bij de supermarkt met 2 zichtbare knoppen, maar stiekem blijkt er nog eentje te zijn.

De middelste knop was bij aankoop niet zichtbaar
Ik vrees dat er na de bloei weinig meer van de bol over zal zijn. Volledig uitgeput van zo veel bloemen. Volgens de verpakking is het een rose amaryllis met een wit geaderd hart. Dat weet je natuurlijk nooit zeker met supermarktbloemen. Het kan best anders zijn dan op de verpakking stond.

Ik kan altijd heel erg van deze bloemen genieten. Binnenkort koop ik ook nog een losse bol bij de bloemist. Een bol zonder aarde en zonder pot. Die heeft nog geen knop en zal pas veel later gaan bloeien, maar meestal jaren achter elkaar, bij goede zorg van mijn kant. Dat lukt me alleen bij bollen van de bloemist, niet bij bollen uit de supermarkt.

Je vraagt je misschien af: wat doen die trollen daar? Die stonden er nog van het spelen van de kleindochters, de foto is kort na vorige week zondag gemaakt en ik heb ze met opzet mee op de foto gezet.
Waarom? Omdat ze een enorme aantrekkingskracht op mijn kleindochters hebben. Ze moeten er altijd mee spelen, dat kan gewoon niet anders.
Op de een of andere manier zien mijn kleinzoons ze niet eens staan, die hebben er helemaal niets mee! Dat had ik eigenlijk niet verwacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame en ook reacties met naar mijn mening onjuiste informatie (bijvoorbeeld complottheorieën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.