dinsdag 29 april 2008

Spaargeld en doorlopend krediet

29/04/2008
Ik heb deze maand weer flink gespaard: € 775,-. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik € 493,24 Plv__eurobiljetten_web (inclusief nieuw voorschot april) terugkreeg van Green Choice, omdat ik het afgelopen jaar veel te hoge voorschotten betaald had voor energie. Verder verwacht ik de komende tijd nog zo’n € 1000,- vakantietoeslag, € 998,- van het UWV en € 1400,- belasting terug. Mooie spaarpotjes! Daar staat wel tegenover dat ik de belastingdienst nog € 385,- teveel ontvangen huurtoeslag (of hoe dat ook maar mag heten) moet terugbetalen, maar ondanks dat verwacht ik een flinke toename van mijn spaarrekening/rampenpot van ongeveer 3000,-.
Het doorlopend krediet:
Ik had vanaf half september een doorlopend krediet bij Arenda van € 24.677,00 met een rentepercentage op jaarbasis van 9,4%. Dom, ik had dat eigenlijk nooit moeten doen, maar goed, ik heb de afgelopen maanden al flink op dit krediet afgelost. Ik kreeg de laatste tijd brieven dat ik tot ruim 17.700 zonder meer mocht opnemen. Liever niet dus, te hoge rente. Ik heb nu van een goede vriendin een lening voor het restbedrag van € 6.946,-, tegen 4,5% rente per jaar. Dus ik betaal nu evenveel rente als dat ik zelf krijg op mijn spaarrekening. Ik weet dat hierdoor belastingteruggave misloop, omdat het om een verbouwingskrediet gaat en ik dit samen met de hypotheeklasten kan opvoeren. Het scheelt me per maand €26,- en dat vind ik vooreerst belangrijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.