maandag 30 juni 2008

Dochter al weer 19 jaar

30/06/2008
Inmiddels is het 2e feest van dochter druk gaande. Alles is anders gelopen dan ik vantevoren gedacht had. In plaats van een intiem volwassen vriendenfeestje werd het feest van de 2 meiden gisteren toch nog ook een jeugd-feestje. Vriendin van dochter had naast volwassenen ook nogal wat jeugd uitgenodigd, waardoor de kosten omhoog vlogen, veel van de voorraad voor vandaag ging er gisteren al door: veel taart, chips, cola etc. In totaal waren er tien jongvolwassenen tussen 15 en 21 jaar en zes 40+ gasten.
Ik had er op gerekend dat het feest vanavond zou beginnen, maar dat was helemaal fout, het begon om 2 uur vanmiddag en gaat minstens door tot 12.00 uur vannacht. Ik was vanmiddag nog geen uur thuis met mijn boodschappen voor vanavond toen het huis in hoog tempo volliep met jeugd. Dochter ging er helemaal van uit dat het "normaal" is dat haar feest om 2 uur ‘s middags begint en dat alle genodigden lekker blijven eten. Ik ging uit van een feest dat rond acht uur ‘s avonds begint. We kwamen er nogal laat achter dat onze ideexc3xabn over een verjaardagsfeest nogal uiteen liepen. Dus 17 (!!!) jongvolwassenen + ikzelf moeten 10 uur lang feesteten krijgen: taart, fris, cake, muffins, koekjes, warm eten, toetje, veel chips en zoutjes. Ik heb nog wel even gemekkerd over dat ik heel andere verwachtingen had, maar toen ben ik op de fiets gestapt en nog 2 grote fietstassen vol extra boodschappen gehaald.
Het is wel erg gezellig, ik beschouw het feest ook meteen maar als diplomafeestje, toen hebben we alleen een bescheiden feestje gevierd, dat doen we nu dus even "groots" over.
Jullie snappen dat zowel afgelopen week als deze week mijn boodschappenbudget hiermee ruimschoots overschreden wordt. Het feestje van gisteren heb ik voor de helft betaald, dat van vandaag helemaal, dus in totaal voor 25 personen. We hebben 1 gelukje: we hebben er mooi weer bij! De jeugd kon vanmiddag leuk buiten spelletjes doen aan de tuintafel op ons ruime houten vlonderterras van 6×5 vierkante meters. Nu doen ze sta-bal op het pleintje en roepen: de bal, de bal is voor …….! Ze hebben ook al gelummeld, een soort tikkertje met de bal. Daarnaast is een groepje binnen bezig met een karaoke-spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.