Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 29 december 2008

Goede voornemens 2009

29/12/2008
Het wordt tijd om mijn goede voornemens voor 2009 eens op een rijtje te zetten.
Ik wil in 2009:
- Wekelijks (eet-)afspraken maken met beide dochters, het contact met beide meiden is heel leuk en goed, ik geniet van het contact met hen beiden.
- Doorgaan met consuminderen en maandelijks gemiddeld 550 euro sparen. In totaal bespaar ik dan komend jaar 6600,- Dat lijkt mij een goed streven! De extra’s, zoals de vakantietoeslag, vergoeding voor woon-werkverkeer en eindejaarstoeslag gebruik ik aan vakantie en dergelijke.
- Op zoek naar een leuke vriend. Ik ben al weer bijna 11 jaar alleenstaand. Het wordt tijd voor een relatie. Hoe ik aan een leuke vriend kom, dat is mijn nog niet helemaal duidelijk. Op mijn werk ken ik geen mannen die zoekende zijn. Ik denk dat ik maar eens begin met daten via internet. Misschien zit er wel een leuke man tussen! Als jullie nog tips hebben, zijn die zeer welkom!
- Doorgaan met dagelijks naar mijn werk en naar de stad fietsen, zodat ik per week minstens 60 kilometer fiets. Goed voor de lijn, de algemene gezondheid, milieu en ook niet onbelangrijk: mijn portemonnee.
- Minder tv kijken en meer lezen, vaker boeken lenen uit de bieb. Wat minder zappen vanaf de bank en me wat meer richten op culturele zaken. Lid worden van een leesclubje misschien?
- Weer meer kleding zelf maken. Ik heb ooit veel kleding zelf gemaakt: gebreid en genaaid, zelfs jassen. Ook voor mijn kinderen heb ik veel kleding gemaakt. De laatste tijd kwam het er niet meer zo van. Ik ga weer eens op zoek naar leuke stofjes en patronen. Mijn 2e hands internet-kledingwinkel is gestopt, daar kan ik nu geen leuke, goedkope kleding meer kopen. Tijd om zelf aan de slag te gaan. Nu beide dochters hier niet meer wonen, kan ik een slaapkamer als naaikamer inrichten.
Heb jij goede voornemens voor 2009?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten