dinsdag 2 juni 2009

Tegenvallende klus

02/06/2009
De klus om het bed te repareren viel wat tegen. Hoewel mijn opa, die het bed zelf gemaakt had, meubelmaker van beroep was, heeft hij het bed in de jaren 30 van de vorige eeuw beslist niet voor de eeuwigheid gemaakt. De bedbodem ligt op twee balkjes. Deze balkjes waren vastgespijkerd aan de zijkanten van het bed. Het voorste balkje was verzakt, spijkers waren afgebroken, krom en het balkje zat niet meer waar hij behoorde te zitten. Door de verzakking steunde het bed op de laden, terwijl dat in de constructie niet de bedoeling was. Er moest dus meer aan hersteld worden dan ik eerst dacht. Niet alleen schuren, stofvrij maken en lijmen, maar ook het balkje verwijderen, alle spijkers eruit halen en opnieuw vastzetten met schroeven. Dat was wel even zweten gistermiddag, maar ik heb er veel voldoening van. Het voelt goed om eigenhandig te kunnen repareren.
Het dit eikenhouten divanbed heeft al een lang leven: mijn vader heeft het bed ongeveer 12 jaar gebruikt, ik 17 jaar en oudste dochter 13 jaar. Tussentijds heeft het bed 9 jaar dienst gedaan als bank in de kamer.
In de toekomst wil oudste dochter het bed gebruiken als bed voor háár kinderen. Een leuk idee vind ik. Ik zal het hout komend weekend eens even goed in de meubelwas zetten. Dan is het tijd voor een leuke foto van het bed.
Toevoeging op zaterdag 6 juni, daar is hij dan, dat oude bed:
Voorjaar_2009_062

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.