maandag 1 juni 2009

Geldbesparende klussen

01/06/2009
Dit weekend staan er een aantal geldbesparende klusjes op het programma.
Gisteren heb ik hoeslakens gerepareerd. Hoeslakens die verder nog goed waren, vertoonden aan het voeteneinde een gaatje. Dit gaatje is veroorzaakt door het haakje van een deurdranger. De deurdranger zorgde ervoor dat de deur van de woonkamer in de winter "vanzelf" sloot. Mijn dochters hebben altijd veel slapers gehad, bij feestjes legden ze alle matrassen die we bezaten in de woonkamer, behalve die van mij en werd er door het feestgezelschap in de woonkamer geslapen. De matrassen werden van boven naar beneden en weer naar boven gesjouwd. Door het haakje van de deurdranger hebben we veel hoeslakens met gaatjes. Gisteren heb ik alle hoeslakens hersteld en kunnen ze nog weer jaren mee.
Daarnaast ga ik vandaag het oude divanbed repareren. Het is een eenpersoonsbed waar je drie grote laden in kunt schuiven. Het is een 4 generatiesbed. Dit bed is door mijn grootvader eigenhandig gemaakt voor mijn vader. Mijn vader heeft er op geslapen tot hij trouwde. Daarna is het bed naar mij gegaan, vervolgens is het bed naar mijn oudste dochter gegaan. Dochter heeft te zware dingen in de lades bewaard, waardoor delen van het bed losgegaan zijn. Ik ga delen van het bed vandaag opnieuw in elkaar zetten en verlijmen, zodat we het opnieuw kunnen gebruiken. Het heeft de laatste 5 jaren eerst in de schuur gestaan, daarna op zolder. Sinds gisteren staat het op 1 van de achterste slaapkamers en kan het als logeerbed gaan dienen. Zo hoeven we geen geld uit te geven voor een nieuw bed, maar kunnen we dit bed blijven gebruiken. Het heeft, doordat het vanaf 1935 in de familie is en door mijn opa zelf gemaakt is, ook emotionele waarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.