Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 16 november 2009

16/11/2009
Frugal living vroeg mij naar aanleiding van mijn weekbudget hoe mijn maaltijden er uit zien.
Hier een overzichtje van de afgelopen week.
- maandag 9 november – een portie pasta met spinazie, prei en kaas uit de vriezer. Ik bakte 2 uitjes en bakte daar de pasta in.
- dinsdag 10 november – uit eten met vriendinnen – ik at een visstoofpotje met brie – heel lekker, maar niet uit het boodschappenbudget.
- woensdag 11 november – ingevroren maaltijd spitskool, aardappels en stukjes hamburger (voor 3 personen 2 hamburgers)
- donderdag 12 november – zie maandag
- vrijdag 13 november – zuurkoolstamppot met rookworst
- zaterdag 14 november – maaltijdsalade: rauwkost van heel fijngesneden witte kool, prei, tomaat, halve appel, + in stukjes gesneden gerookte haring en een blikje maxc3xafskorrels. Alles uit de voorraad, behalve de vis.
- zondag 15 november – euroshopper diepvriesspinazie, gebakken aardappeltjes en een omelet van 2 gebakken eitjes per persoon.
- vandaag: soep van een rest spinazie en stukjes gebakken aardappels van gisteren, een rest adukiboontjes (peulvruchten), een gebakken uitje en een blik tomatenstukjes. Waarschijnlijk gooi ik daar nog wat stukjes rode paprika uit de vriezer en een handvol bieslook uit de tuin doorheen.
De spruitjes komen morgen aan de beurt: dan maak ik rijst, met tofu en geroerbakte spruitjes. Mijn bedoeling is om voor 2 keer te koken. Ik maak deze maaltijd met Indiase currypasta.
Voor deze maaltijden gebruikte ik geen voorgesneden groenten, geen voorbewerkte aardappelen, geen A-merken. De meeste maaltijden kwamen de afgelopen week uit de voorraad, koelkast of vriezer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten