Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 5 november 2009

zonder jas

Ik zie de afgelopen dagen veel jongeren zonder jas buiten lopen of fietsen.
Is dit een nieuwe trend? De winter door in je t-shirt of bloesje? Ze hadden ook niet eens een lekker warme trui aan of zo, nee 2 jongeren hadden zelfs een t-shirt aan met korte mouwen. Heel stoer en cool natuurlijk, wel wat heel koel als je het mij vraagt! Ik heb de afgelopen 24 uur wel 5 jongeren zonder jas gezien bij temperaturen van omstreeks 8 graden celcius.
Het is wel lekker goedkoop, maar of het vol te houden is? Geef mij maar een lekker warme jas, handschoenen en eventueel ook nog een muts, toch prettiger in deze tijd van het jaar!
In mijn tijd kon je echt geen hemd dragen en moest je als meisje in minirok en dunne panties naar school als je er bij wilde horen. Ook niet heel erg warm, maar ik droeg er in ieder geval wel een behaaglijke jas overheen.
Misschien hebben deze jongeren nog niet de juiste jas aangeschaft en vinden ze alles beter dan die suffe jas van afgelopen winter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten