Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 10 februari 2010

Van energieleverancier veranderen

10/02/2010
Afgelopen zaterdag in het programma Kassa: wisselen van energieleverancier loont vaak. Dit komt vooral door de korting die je krijgt als je voor een nieuwe leverancier kiest.
Klik hier voor de uitzending. Hier kun je het gedeelte bekijken dat over het openbreken van het contract gaat. Hierin kun je bekijken wanneer het loont om over te stappen en waar je op moet letten. Soms loont het zelfs om een contract open te breken en de boete te betalen. Dan ben je ondanks deze boete toch voordeliger uit.
Overstappen na afloop van je contract levert vaak voordeel op. Ik ga tegen de tijd dat mijn contract afgelopen is, ook maar weer eens rond kijken op de energiemarkt. Misschien is er weer een leuk aanbod en ga ik daar mee in zee. Mijn huidige leverancier is Greenchoice, mijn contract loopt vanaf oktober. Ik geloof dat ik een jaarcontract heb, maar het is mij in feite helemaal niet duidelijk wanneer ik zonder boete kan opzeggen, het staat niet zo goed op de site en de informatie die ik op papier heb is niet erg uitgebreid.
Mijn ervaring met overstappen: ik heb geen problemen ondervonden en was door de actietarieven steeds heel voordelig uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten