Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 9 februari 2010

Verdwijnt contant geld?

09/02/2010
Volgens de consumentenbond gaat contant geld binnen 5 jaar helemaal verdwijnen. Lees er hier meer over.
Ik geloof er helemaal niets van! Ik betaal op dit moment nog net zo vaak met contant geld dan ik dat 15 of 20 jaar geleden deed. Alleen de grotere aankopen doe ik per pin, de rest gewoon contant. Nou ja, op sommige plaatsen kun je niet anders, 20 jaar geleden waren er op het station nog een heleboel loketten waar je een kaartje kon kopen, maar tegenwoordig staan er alleen nog maar apparaten waar je moet pinnen voor een kaartje. Maar voor het overige: Ik pin per week een bepaald bedrag en daar doe ik het die week mee. Dat zorgt voor overzicht in de portemonnee. Alle aankopen pinnen heeft wel 1 voordeel, ik laat het geld niet, zoals laatst, in de pinautomaat zitten ;-(
Over dat laatste, ik heb melding gedaan bij de ING en men gaat er naar kijken of het apparaat mijn geld misschien weer ingeslikt heeft.
Denk jij dat het contante geld over 5 jaar helemaal verdwenen is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten