Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 16 juni 2010

Het allerlekkerste toetje!

16/06/2010
Lang geleden, toen ik in de tweede klas de ULO zat, ging ik met de meisjes van mijn klas 1 ochtend per week naar de huishoudschool en leerden we huishoudelijke dingen. In het jaar daarvoor hadden we allemaal met de hand een schort genaaid. Die schort moest mee en die gebruikten we tijdens de lessen. Meestal hadden we kookles, maar we leerden ook koper poetsen, schoenen poetsen en dat soort dingen. Een van de eerste gerechten die ik als 13 jarige leerde koken, was griesmeelpudding. We kregen elk een kwart liter melk, een paar stukjes citroenschil, suiker en griesmeel. Die stukjes citroenschil maakten de pudding extra lekker! Je moest de schilletjes aan het einde van de kooktijd uit de pudding halen. Mijn moeder kookte nooit griesmeel, maar vanaf die tijd was ik verzot op griesmeelpudding. Nog steeds is het mijn favoriete toetje. Ik vind het lekkerder dan ijs of taart of zo.
Hoe maak ik mijn griesmeel?
Nodig
1 liter melk
75 gram griesmeel
een eetlepel citroenrasp, + 25 gram (dr Oetker)
65 gram suiker (of zoetstof)
100 gram rozijnen, gewassen
zakje vanillesuiker
Kook de melk. Als de melk kookt, al roerend de griesmeel en de suiker toevoegen. Laat de pudding 3 minuten koken. Voeg de rozijnen en de citroenrasp toe, roer goed door en laat afkoelen. Bewaar minstens 24 uur in de koelkast.
Zoals je ziet, het is heel eenvoudig en snel te maken. Ik vind het om je vingers bij op te eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten