woensdag 16 juni 2010

Het allerlekkerste toetje!

16/06/2010
Lang geleden, toen ik in de tweede klas de ULO zat, ging ik met de meisjes van mijn klas 1 ochtend per week naar de huishoudschool en leerden we huishoudelijke dingen. In het jaar daarvoor hadden we allemaal met de hand een schort genaaid. Die schort moest mee en die gebruikten we tijdens de lessen. Meestal hadden we kookles, maar we leerden ook koper poetsen, schoenen poetsen en dat soort dingen. Een van de eerste gerechten die ik als 13 jarige leerde koken, was griesmeelpudding. We kregen elk een kwart liter melk, een paar stukjes citroenschil, suiker en griesmeel. Die stukjes citroenschil maakten de pudding extra lekker! Je moest de schilletjes aan het einde van de kooktijd uit de pudding halen. Mijn moeder kookte nooit griesmeel, maar vanaf die tijd was ik verzot op griesmeelpudding. Nog steeds is het mijn favoriete toetje. Ik vind het lekkerder dan ijs of taart of zo.
Hoe maak ik mijn griesmeel?
Nodig
1 liter melk
75 gram griesmeel
een eetlepel citroenrasp, + 25 gram (dr Oetker)
65 gram suiker (of zoetstof)
100 gram rozijnen, gewassen
zakje vanillesuiker
Kook de melk. Als de melk kookt, al roerend de griesmeel en de suiker toevoegen. Laat de pudding 3 minuten koken. Voeg de rozijnen en de citroenrasp toe, roer goed door en laat afkoelen. Bewaar minstens 24 uur in de koelkast.
Zoals je ziet, het is heel eenvoudig en snel te maken. Ik vind het om je vingers bij op te eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.