Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 26 juli 2010

Zwemmen

26/07/2010
Ik zwem de afgelopen weken vrijwel iedere dag minstens een half uur. Door mijn abonnement kost het mij niets meer, of ik nu 2x per dag of maar zelden zwem, dat geld heb ik al lang betaald. Ik krijg er lol in om wat meer en wat sneller te zwemmen. Ik zwem niet erg snel, maar het lijkt er op dat mijn conditie de afgelopen weken vooruit gaat. Gisteren zwom ik 42 baantjes (van 25 meter) in 45 minuten. Afgelopen vrijdag zwom ik 54 baantjes in een uur. Toen het erg heet was, was het zwemmen heerlijk verkoelend. Nu het weer wat normaler zomerweer is, is het nog steeds lekker om te zwemmen. Ik zwem vaak samen met oudste dochter, die heeft een zomer-abonnement. Nou ja samen, ze zwemt veel sneller dan ik. Dus het komt er op neer dat we ons samen verkleden en douchen, maar daarna in verschillende delen van het bad zwemmen. Zij bij het snel-zwem deel, ik in het gewone deel. Daar in het gewone deel, zwemmen soms zeer trage bejaarden, dan weer mensen die bijna net zo snel zwemmen als dochter, voor hen moet ik constant uitwijken. Het is altijd tamelijk druk. Dat is enerzijds wel jammer, dan kan ik niet rustig baantjes trekken. Anderzijds: als er bijna niemand zou zijn, dan kunnen ze het bad wel sluiten, want dat kan financieel absoluut niet uit.
Na mijn baantjes ga ik vaak nog even fietsen in het natuurgebied achter het zwembad (klik hier en hier als je meer wilt weten). Vooral als de zon schijnt waan ik me op de schelpenpaadjes midden op een waddeneiland of zo. Er zijn veel bloeiende planten en het is er heel rustig. Vrienden van mij wonen aan de rand van dat natuurgebied, daar heb ik gisteren een kopje koffie gedronken en daarna heerlijk gefietst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten