donderdag 29 juli 2010

Vakantie thuis

29/07/2010
Deze zomervakantie vier ik lekker rustig thuis in eigen huis. Toen ik nog in mijn oude buurt woonde, de achterstandswijk, was er geen sprake van lekker rustig thuis zijn in de zomer. In die wijk gaan de bewoners in de regel niet met vakantie. Bijna niemand gaat weg, daar is kennelijk geen geld voor. Wat doen ze dan wel?
- Ze zetten collectief in mei een enorme partytent in de achtertuin en die breken ze in september weer af. Ongelogen, vrijwel alle buren hadden een partytent.
- In de zomer wordt er, weer of geen weer, zo veel mogelijk buiten geleefd.
- De frituurpan staat buiten, daarin worden de friet en de frikandellen gebakken.
- Er is altijd wel ergens iemand met de barbecue actief
- De muziek staat buiten aan. De muzieksoort is nooit de mijne.
- Bezoek wordt buiten ontvangen.
- Alcohol-overgoten feesten vinden buiten plaats en duren tot diep in de nacht, ook als het nog geen zomervakantie is en ik de volgende morgen weer vroeg op mijn werk moet zijn.
- Jonge kinderen spelen buiten tot 10 of 11 uur 's avonds, ook buiten de schoolvakanties.
Rustig buiten een boek lezen was er niet bij. De herrie was enorm.
Toen ik hier 3 jaar geleden kwam wonen, was het een enorme verademing. Niet alle buren gaan op vakantie, maar de mensen die er wel zijn hoor je nauwelijks. Het grappige is dat de huizen ongeveer net zo dicht bij elkaar staan als in mijn vorige buurt. Ook hier zit je behoorlijk op elkaars lip, maar hier hoef je voor je rust niet weg, die rust is thuis volop aanwezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.